Σε Ρώσους πωλούνται τα ΕΛΠΕ;

Μετά την ΔΕΠΑ οι Ρώσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον και για τα ΕΛΠΕ, όπως ανακοίνωσε η Gazprom Neft, διά του διευθύνοντος συμβούλου της. Η ρωσική εταιρεία, η πέμπτη μεγαλύτερη ρωσική πετρελαϊκή εταιρείας είναι η πρώτη που δήλωσε ότι θα καταθέσει προσφορά για τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

«Εξετάζουμε την πιθανότητα να αποκτήσουμε αυτό το περιουσιακό στοιχείο. Υπάρχουν δύο αξιοπρεπείς εργοστασιακές μονάδες, με σχετικά υψηλή παραγωγική δυναμικότητα και σχετικά μεγάλο βάθος διύλισης» δήλωσε, σε δημοσιογράφους, ο Αλεξάντερ Ντιούκοφ.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι, τον προηγούμενο μήνα, ο επικεφαλής αξιωματούχος της ελληνικής αρχής για τις ιδιωτικοποιήσεις είχε πει ότι θα τεθούν, έως τον Μάιο, προς πώληση, ποσοστά σε δύο μεγάλες εισηγμένες εταιρείες, τον ΟΠΑΠ και τα ΕΛΠΕ, ώστε να δοθεί ώθηση στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο έχει καθυστερήσει πολύ.

Η Gazprom, η μητρική εταιρεία της Gazprom Neft, έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται να αποκτήσει την ελληνική εταιρεία φυσικού αερίου ΔΕΠΑ, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας τα ΕΛΠΕ συμμετέχουν σε ποσοστό 35%. Τα ΕΛΠΕ έχουν διευκρινίσει ότι δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τη ΔΕΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης οι Κούρδοι

Στο ΑΤ Λευκού Πύργου οι φωτορεπόρτερ