in

Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «Ξεσκουριάζω»: Μικρή τροποποίηση τη διαδρομής

Μέχρι την Κυριακή 29 Οκτωβρίου οι εγγραφές

Μικρή τροποποίηση της διαδρομής ανακοίνωσε η διοργάνωση του Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος: «Ξεσκουριάζω» εξαιτίας των νέων παραχωρήσεων δάσους που έχουν γίνει στην Eldorado Gold.
«Για άλλη μία φορά, με τις νέες παραχωρήσεις 400 στρεμμάτων δάσους στην Eldorado, τις νέες αποψιλώσεις, την καταστροφή να συνεχίζεται και νέους φράχτες να υψώνονται, οδηγηθήκαμε αυτές τις μέρες σε μικρή τροποποίηση των διαδρομών προσπαθώντας να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα ανακοινωμένα χαρακτηριστικά τους» τονίζει η διοργάνωση και ανακοινώνει τις νέες διαμορφωμένες διαδρομές.
«Όπως προέκυψε από πρόσφατη αξιολόγηση της ITRA και ακριβή καταγραφή των αγώνων ορεινού τρεξίματος ΞεΣκουριάΖω, οι αγώνες μέχρι προ ολίγων ημερών διαμορφώνονταν ως εξής:
• 24.2km / +1160m
• 14.15km / +570m
Το παλιό μονοπάτι που αποτυπώνεται στους χάρτες που αναρτούμε, έχει περιφραχτεί και αποψιλωθεί. Συνεπώς πραγματοποιήθηκε διάνοιξη ενός νέου μονοπατιού που διασχίζει το πανέμορφο δάσος του Κακάβου το οποίο αυξάνει λίγο το μήκος και τα υψομετρικά της διαδρομής με αποτέλεσμα οι διαδρομές να διαμορφώνονται ως εξής:
• 24.85km / +1200m
• 14.80km / +610m
Τα νέα δεδομένα θα υποβληθούν εκ νέου προς αξιολόγηση στην ITRA και θα προστεθούν άμεσα τα ακριβή χαρακτηριστικά των αγώνων και στο site της διοργάνωσης.
Ζητούμε την κατανόηση αλλά και τη στήριξη σας καθώς η αλλαγή αυτή δεν αποτελεί δική μας επιλογή αλλά οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην καταστροφή που βιώνουμε καθημερινά στην περιοχή μας.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε στο βουνό, να προστατεύουμε το δάσος, να αγωνιζόμαστε και να τρέχουμε κόντρα στα καταστροφικά σχέδια των εξορύξεων στις Σκουριές και τη Β.Α. Χαλκιδική.
➡️ Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή: https://xeskouriazo.gr/registrations/
Ελάτε να τρέξουμε μαζί για το περιβάλλον, για τη ζωή, κόντρα στην καταστροφή!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Την Παρασκευή η δίκη των συλληφθέντων από την εκκένωση της Libertatia

Μαζική διαδήλωση ενάντια στη συρρίκνωση του νοσοκομείου της Νάουσας