in , ,

Την Τρίτη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης η δίκη του Homayoun Sabetara, κινητοποιήσεις αλληλεγγύης

Την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, θα συνεχιστεί η δίκη της υπόθεσης του Homayoun Sabetara, που διώκεται με την κατηγορία της «διακίνησης μεταναστών». Ο Homayoun κρατείται στις ελληνικές φυλακές από το 2021, όταν και συνελήφθη μαζί με άλλους μετανάστες κατά την προσπάθειά του να διασχίσει την ελλάδα για να συναντήσει την κόρη του στην γερμανία.

Συλλογικότητες όπως η εκστρατεία #Free Homayoun, Stop War on Migrants και η κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ καλούν σήμερα στις 19:00 σε πορεία με σύνθημα «Free Homayoun – Όχι στην εξόντωση των μεταναστ(ρι)ών!». Επιπλέον αύριο Τρίτη καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 10:00 έξω από τα δικαστήρια.

Υπενθυμίζουν μεταξύ άλλων ότι «ο Homayoun είναι ένας από τους 2.000+ μετανάστες που βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές ως διακινητές, μια κατηγορία που επισύρει πολύχρονες ποινές. Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι από τους νομικίστικους ελιγμούς του ελληνικού κράτους, που προσπαθεί μέσω της συγκεκριμένης κατηγορίας να αθωώσει την απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική του, καταδικάζοντας τους πραγματικά αθώους. Οι περισσότερες υποθέσεις για «διακίνηση», άλλωστε, αφορούν ανθρώπους που απλά βρέθηκαν να οδηγούν κάποιο όχημα/σκάφος, χωρίς να έχουν άλλη επιλογή, ή διαλέχτηκαν στον σωρό μέσα από ομαδοποιήσεις μεταναστών που διέσχιζαν τα σύνορα. Οι δίκες τους συνήθως είναι ολιγόλεπτες, fast track διαδικασίες, χωρίς επαρκή στοιχεία, χωρίς παρουσία μεταφραστών, βασισμένες απλά στις μαρτυρίες των μπάτσων. Στην υπόθεση του Homayoun μάλιστα, το δικαστήριο αποφάσισε παράταση της κράτησής του μέχρι τη νέα ημερομηνία εκδίκασης, παρά το γεγονός ότι ο βασικός μάρτυρας δεν προσήλθε ποτέ στη δίκη!»

Δείτε σχετικά για την υπόθεση:

Μετανάστες διώκονται και φυλακίζονται άδικα στην Ελλάδα ως διακινητές–Η εμβληματική ιστορία του Χομαγιούν Σαμπετάρα

Αναβολή για την Τρίτη έλαβε η δίκη του Χομαγιούν Σαμπετάρα

Δίκη Χ. Σαμπετάρα: Να κληθεί ο μάρτυρας που βρισκόταν μαζί του ζήτησε το δικαστήριο-Αναβολή για τις 24 Σεπτεμβρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αθωώθηκαν τα δύο μέλη του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς