in

13 Αυγούστου-«500 χρόνια από την έναρξη της αντίστασης»

Συλλογικότητες καλούν στην αποκεντρωμένη δράση

«Δεν μας κατέκτησαν! Δεν παραδινόμαστε!»
Με τη συμμετοχή της Μοίρας 421 η διαδήλωση στη Μαδρίτη στις 13 Αυγούστου, 500 χρόνια μετά την πτώση του Μεξικού-Τενοτστιτλάν

 

500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ,
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ
13 Αυγούστου 1521 – 13 Αυγούστου 2021

Προς τον EZLN
Προς την CCRI-CG-EZLN
Προς την Έκτη Επιτροπή του EZLN
Προς τον Εξεγερμένο Υποδιοικητή Γκαλεάνο
Προς την «Μοίρα 421», σπορείο της Αντίστασης και της Εξέγερσης
Προς τη Μονάδα Ακρόασης και Λόγου, «Η Εκτός Εποχής»
Προς το Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο – Ιθαγενικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης (CNI-CIG)
Προς τη María de Jesús Patricio Martínez, Εκπρόσωπο του CNI-CIG
Προς τους λαούς του Μεξικού που αντιστέκονται στην περιφρόνηση και τη λήθη
Προς τους λαούς του κόσμου που αντιστέκονται στο καπιταλιστικό και πατριαρχικό σύστημα
Προς τους λαούς, τις φυλές, τις εθνότητες, τις κοινότητες και τις ιθαγενικές γειτονιές που δεν κατακτήθηκαν ποτέ
Προς την Εθνική και Διεθνή Έκτη
Προς τα Δίκτυα Αντίστασης και Εξέγερσης

Αδέλφια

«Θα ευχαριστήσουμε το άλλο για την ύπαρξή του. Θα είμαστε ευγνώμονες για τα μαθήματα που μας έδωσε η εξέγερση και η αντίστασή του. Θα παραδώσεουμε το λουλούδι που υποσχεθήκαμε. Θα αγκαλιάσουμε το άλλο και θα του ψιθυρίσουμε στο αυτί ότι δεν είναι μόνος, μόνη, μονόη. Θα του ψιθυρίσουμε ότι αξίζουν τον κόπο η αντίσταση, ο αγώνας, ο πόνος για όσους έχουν φύγει, η οργή για το ότι ο εγκληματίας είναι ατιμώρητος, το όνειρο για έναν κόσμο όχι τέλειο, αλλά καλύτερο: έναν κόσμο χωρίς φόβο».

“Και επίσης, και πάνω απ’ όλα, θα αναζητήσουμε συνενόχους … για τη ζωή”.
SupGaleano, Ιούνιος 2021, Πλανήτης Γη.

Δεν μας τελείωσαν. Όλοι/ες εμείς που βρισκόμαστε στην αντίσταση και την εξέγερση παραμένουμε εδώ, όσοι/ες λατρεύουμε τη Μητέρα Γη και που πέντε αιώνες αργότερα, όχι μόνο έχουμε τα εδάφη, αλλά τα προστατεύουμε με τη ζωή μας. Συνεχίζουμε να μιλάμε τις γλώσσες μας και να ονειρευόμαστε συλλογικά, αναγνωρίζοντας τον εαυτό μας σε μια αυτόχθονη ταυτότητα και ακούγοντας τα συναισθήματα των προγόνων μας, αλλά πάνω απ’ όλα, είμαστε αυτοί/ές που δεν τους φοβόμαστε.
Επιτροπή Συντονισμού και Επίβλεψης του CNI-CIG
Ιούλιος 2021

500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ,
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ
13 Αυγούστου 1521 – 13 Αυγούστου 2021

Τις προηγούμενες ημέρες, διάφορες ομάδες, οργανώσεις, αυτόχθονες λαοί, γειτονιές και κοινότητες, φοιτητές/-τριες, συνελεύσεις χώρων εκδηλώσεων, άνδρες και γυναίκες με καλή καρδιά από τον χώρο της Αντίστασης και της Εξέγερσης, πιο γνωστής ως #TomaDelINPI, συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τους πόνους μας, αλλά πάνω από όλα τις οργές μας. Και από τα σπλάχνα ενός λαού που δεν παραδίδεται, δεν υποχωρεί και δεν προδίδει, συμφωνήσαμε επίσης να κινητοποιηθούμε, για να συνοδεύσουμε την περιοδεία της αντιπροσωπείας των ζαπατίστας και του CNI-CIG στην ανυπότακτη Ευρώπη, αυτήν από κάτω και αριστερά.

500 χρόνια μετά την έναρξη της αντίστασης των αυτόχθονων λαών και κοινοτήτων μας ενάντια στο καπιταλιστικό και πατριαρχικό σύστημα, σήμερα σας λέμε ότι δεν μας κατέκτησαν, ότι συνεχίζουμε στην Αντίσταση και την Εξέγερση. Και «ότι είμαστε ίσως μπροστά στην τελευταία ελπίδα, ως ανθρωπότητα, να μιλήσουμε για τη ζωή αυτού του κόσμου μας, ότι οι σύντροφοι/-ισσες εκπρόσωποι του EZLN, του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου – Ιθαγενικού Συμβουλίου Διακυβέρνησης και του Μετώπου των Λαών για την Υπεράσπιση της Γης και του Νερού θα ακούσουν και θα ακουστούν στα ευρωπαϊκά εδάφη, επειδή είναι καιρός να πούμε την αληθινή ιστορία, από την αξιοπρεπή σκέψη των αποκάτω που συνεχίζουμε να υπάρχουμε συλλογικά, αυτήν που έχουμε δημιουργήσει με τον αγώνα και την οργάνωση».

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ:

«Τους λαούς, τα έθνη και τις αυτόχθονες φυλές του Μεξικού και του κόσμου, τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες που αναζητούν δικαιοσύνη για τα μεγάλα εγκλημάτων εναντίον του λαού που παλιότερα και τώρα έχουν διαπράξει και διαπράττουν οι κυβερνήσεις, εκείνους κι εκείνες που αναζητούν δικαιοσύνη για τ@ς δολοφονημένους/ες και τ@ς εξαφανισμένους/ες που παραμένουν στο σκοτάδι της κακής κυβέρνησης, καλούμε εκείνους κι εκείνες που στο όνομα της φύσης οργανώνονται και αγωνίζονται στην ύπαιθρο και στις πόλεις, να συμμετάσχουν στην… »

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ
«500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ»
ΣΤΙΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021, ΣΤΙΣ 11:00 πμ.

Θα συγκενρωθούμε εμπρός στο μνημείο του Χουάρες και θα βαδίσουμε προς το Σόκαλο (κεντρική πλατεία) της Πόλης του Μεξικού,
όπου θα πραγματοποιήσουμε μια εκδήλωση καταδίκης της λεηλασίας της Γης, των Εδαφών και της Ζωής.

«Με άλλα λόγια, καλούμε τον καθένα/μια, με τους δικούς του/της τρόπους και γεωγραφίες, σε μικρές ή μεγάλες δράσεις, να κινητοποιηθεί για να τιμηθεί η αντίσταση και η εξέγερση των λαών μας που αγωνίζονται επί 500 χρόνια για τους δικούς μας άξιους και δίκαιους σκοπούς, ενάντια στις κυβερνήσεις που υπηρετούν τον εισβολέα που καταστρέφουν τους λαούς και τη φύση, με το βλέμμα στην ελπίδα και τον σπόρο ενός ζωντανού κόσμου, όπου θα χωράνε όλοι οι κόσμοι».

Αυτή η ημερομηνία, σύμβολο της αντίστασης των λαών μας, δεν πρέπει να υπεξαιρεθεί από τις κακές κυβερνήσεις που αποτελούν τη συνέχεια του καπιταλιστικού, αποικιοκρατικού και ρατσιστικού συστήματος που κυριαρχεί και που επιβλήθηκε με αίμα και φωτιά στα εδάφη και τις ζωές μας. Καλούμε στη συνέχιση της αντίστασης, του αγώνα για τροφή, εργασία, υγεία, στέγαση, διατροφική ανεξαρτησία, δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη, νερό, γη, έδαφος και υπεράσπιση της ζωής και της μητέρας γης.

Σύντροφοι/-ισσες, λόγω της πανδημίας που συνεχίζει να μαστίζει τον κόσμο, είναι απαραίτητο να λάβετε όλα τα προληπτικά μέτρα, μάσκες, τζελ, αντιβακτηριακά, απόσταση αλληλεγγύης και εάν αισθάνεστε άσχημα, μην παρευρεθείτε. Ας φροντίσουμε ο ένας τον άλλον.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!

Όχι στα μεγάλα έργα του θανάτου!

Με Αντίσταση και Εξέγερση, σας καλούμε:

TomaDelINPI, Ιθαγενική κοινότητα των Οτομί, Πόλη του Μεξικού.
PlantónDeBONAFON, Ενωμένοι Λαοί της περιοχής Τσολουλτέκα, πολιτεία της Πουέμπλα.
TomaDelPozo Barrio 4o, Αυτόνομο Συμβούλιο Santiago Mexquititlán, πολιτεία Κερέταρο.
Συντονισμός Πόλεων, Γειτονιών και Συνοικιών του Οτσιμίλκο, Πόλη του Μεξικού.
Αγροτική σχολή (Escuela Normal Rural) Mactumactzá, πολιτεία Τσιάπας.
Συνέλευση των Χώρων Εκδηλώσεων.
Συντονισμός Συνοικιών του Εκατεπέκ, πολιτεία του Μεξικού.
Εθνικό Συμβούλιο του Μεξικάνικου Λαού.
Συλλογικότητα Yaocihuatl (ανεξάρτητων αγωνιστριών) της περιοχής Λος Πεδρεγάλες του Κογιοακάν, Πόλη του Μεξικού.
Οι 12 Αυτόχθονες Λαοί του Τεκάμακ, πολιτεία του Μεξικού.
Μητροπολιτικός Αντικαπιταλιστικός και Αντιπατριαρχικός Συντονισμός – CIG.

πηγή: Το Καραβάνι των Ζαπατίστας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κρατική πολιτική φιλανθρωπίας πάνω στις ζωές των πυρόπληκτων

Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στο Γαλάτσι