in

ΣΥΡΙΖΑ: Το κλείσιμο της Fokas ακόμη ένα λαμπρό παράδειγμα του success story

ΣΥΡΙΖΑ: Το κλείσιμο της Fokas ακόμη ένα λαμπρό παράδειγμα του success story

Tη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του καταστήματος “Fokas” εκφράζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και ζητά την άμεση επαναλειτουργία του καταστήματος και την παράλληλη καταβολή των δεδουλευμένων.

Η διένεξη ανάμεσα στη μονή Αγίας Θεοδώρας και της εταιρίας Fokas, εξαιτίας ενοικίων ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστά η εταιρία στη μονή, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του καταστήματος που στεγάζεται η εταιρία, έχει ως αποτέλεσμα 600 εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Η εταιρία Fokas, μια από τις πιο ιστορικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να έχει ζητήσει την ένταξή της στο άρθρο 99., εκβιάζοντας μάλιστα μερίδα των εργαζομένων να αποδεχτούν την ένταξή της στο εν λόγω άρθρο. Μετά από το κλείσιμο του ιστορικού καταστήματος της οδού Ερμού με Βενιζέλου, που λειτουργούσε από το 1958, έβαλε λουκέτο και το κατάστημα της Τσιμισκή 48-50, ύστερα από την έξωση που έγινε από την ιδιοκτήτρια του κτιρίου, μονή Αγίας Θεοδώρας.

Έτσι οι 600 εργαζόμενοι οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον Απρίλιο 2013, βρίσκονται σε αδιέξοδο και διεκδικούν αφενός τα δεδουλευμένα τους αφετέρου τη συνέχεια λειτουργίας του καταστήματος.

Το κλείσιμο της Fokas αποτελεί ακόμη ένα “λαμπρό” παράδειγμα του κυβερνητικού success story, που οδηγεί σε κλείσιμο τις επιχειρήσεις τη μία μετά την άλλη,” αναφέρει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας «Fokas» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το κατάστημα στην οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι υπάλληλοι κρατούσαν πανό και φωνάζουν συνθήματα, ζητώντας να ανοίξει το κατάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έξι αστικοί (και μικροαστικοί) μύθοι στον χώρο της αριστεράς και του α/α χώρου για τον φασισμό και τις τελευταίες εξελίξεις

Συνάντηση για την μουσική οικονομία στο Γκαίτε