in

Υπερψηφίστηκε με 230 “ναι” το ν/σ με τα προαπαιτούμενα

Υπερψηφίστηκε με 230 “ναι” το ν/σ με τα προαπαιτούμενα

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4334/2015 που περιλαμβάνει προαπαιτούμενα μέτρα στα πλαίσια της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές. Συγκεκριμένα 230 βουλευτές ψήφισαν επί της αρχής στο νομοσχέδιο “ναι”, 63 “όχι” και 5 “παρών”. Στο άρθρο 1 “ναι” ψήφισαν 225 βουλευτές “όχι” 63 και “παρών” 10. Στο άρθρο 2 “ναι” ψήφισαν 231 βουλευτές “όχι” 60 και “παρών” 7.

Το νομοσχέδιο που εισήχθη την Τετάρτη στη Βουλή και συζητήθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος υπερψηφίστηκε λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Χ.Α.

Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας διαφοροποιήσεις υπήρξαν όπως ήταν αναμενόμενο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ «ναι» ψήφισε ο Γιάνης Βαρουφάκης

“Όχι” από 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα: Κυρίτση, Κωνσταντοπούλου, Βαλαβάνη, Στρατούλη, Ήσυχο, Κοδέλα, Σωτηρίου, Χατζηλάμπρου, Σταθάς, Κώτσιας, Λαπαβίτσας, Χαραλαμπίδου, Γαϊτάνη, Κριτσωτάκης, Αμμανατίδου, Σκούμας, Μακρή, Σαμοϊλης, Ουζουνίδου, Ζερδελής, Λαφαζάνη, Δελημήτρο, Λεουτσάκο, Ψαρέα, Πετράκο, Ιωαννίδη, Ζάννας, Κυριακάκης.

“Όχι”  επί της αρχής από Ζαχαριά, Τσανάκα, Διαμαντόπουλο και όχι στο άρθρο 1, παρών στο άρθρο 2

“Ναι” επί της αρχής, “Παρών” στο 1(Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας), “Ναι” στο 2 από Κατριβάνου Βασιλική, Ανέτα Καββαδία, Χρήστο Καραγιαννίδη, Φάνη Κουρεμπέ

“Παρών” από την  Διώτη,  Δερμιτζάκη,  Κασιμάτη,  Λέβα, Τζήκα

Συνεχής ενημέρωση

04.51: Ο. Γεροβασίλη, κυβερνητική εκπρόσωπος: Το επόμενο διάστημα κυβερνητικές πρωτοβουλίες για διαφθορά, φοροδιαφυγή, ανθρωπιστική κριση, πολιτικό συστημα. Το ρήγμα στην ΚΟ είναι σαφές. Θα ακολουθηθούν οι συλλογικές διαδικασίες για να αντιμετωπιστεί το πολιτικό πρόβλημα.

04.34: Π. Λαφαζάνης εξερχόμενος της Βουλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος με τις διαφορές του. Έτσι ήταν και θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το καταστατικό του. Η διαφορετικότητα του είναι δυναμη και όχι αδυναμία. Δεν κλονίζουν την συνοχή του κόμματος.

04.31: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή.  230 βουλευτές ψήφισαν “ναι”, 63 “όχι” και 5 “παρών”.

03.52: Ξεκινά η ψηφοφορία επί των δύο άρθρων του νομοσχεδίου.

“Όχι” από Κυρίτση, Κωνσταντοπούλου, Βαλαβάνη, Στρατούλη, Ήσυχο, Κοδέλα, Σωτηρίου, Χατζηλάμπρου, Σταθάς, Κώτσιας, Λαπαβίτσας, Χαραλαμπίδου, Γαϊτάνη, Κριτσωτάκης, Αμμανατίδου, Σκούμας, Μακρή, Σαμοϊλης, Ουζουνίδου, Ζερδελής, Λαφαζάνη, Δελημήτρο, Λεουτσάκο, Ψαρέα, Πετράκο

“Ναι” από τον Γιάνη Βαρουφάκη

“Ναι” επί της αρχής, “Παρών” στο 1(Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας), “Ναι” στο 2 από Κατριβάνου Βασιλική, Ανέτα Καββαδία, Χρήστο Καραγιαννίδη, Φ. Κουρεμπέ

“Όχι”  επί  της αρχής από Ζαχαριά, Τσανάκα, Διαμαντόπουλο και όχι στο άρθρο 1, παρών στο άρθρο 2

“Παρών” από την Η. Διώτη, Κ. Δερμιτζάκη, Ν. Κασιμάτη, Β. Λέβα,  Δ. Τζήκα

03.50: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση του σχεδίου νόμου. Ακολουθεί η ονομαστική ψηφοφορία των δύο άρθρων μετά από αιτήματα του ΚΚΕ και της Χ.Α.

03.34: Ζ. Κωνσταντοπούλου, ΠτΒ: “Είναι εκβιασμός”, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να μιλά για εισήγηση των μέτρων, γιατί “εμείς δεν τα προτείνουμε”. 

Τα νομοθετήματα δεν αποτελούν πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία έχει δεσμευτεί για τα ακριβώς αντίθετα, τόνισε και επεσήμανε πως το «όχι» του δημοψηφίσματος κάποιοι κόπτονται να το μετατρέψουν σε «ναι».

Δεν έχουμε την ιδιοκτησία του προγράμματος καθώς αυτή η διατύπωση είναι απατηλή μεθόδευση του ΔΝΤ, υπογράμμισε.

“Τιμώ την ειλικρίνεια των λόγων και των προθέσεων του Πρωθυπουργού”, είπε αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα.

“Καταψηφίζω” και σας καλώ να δώσουμε τον αγώνα για το χρέος που είναι επονείδιστο.

03.24: Στο βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου

03.13: Ομιλία Νίκου Παππά που φαίνεται πως απευθύνεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης: Εθνικό νόμισμα χωρίς ισχυρά συναλλαγματικά αποθέματα θα μας έστελνε στην αγκαλιά του ΔΝΤ. Κάποιοι ταυτίζουν την Ευρώπη με την λιτότητα. Αν κάποιος νομίζει ότι μπορούσε καλύτερη συμφωνία να φέρει να το πει. 

03.12Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ) :Καρφιά για την διαδικασία: Έχουμε φθάσει στο σημείο να μην μπορεί να υπάρξει ούτε προσθήκη σε νομοσχέδιο προαπαιτούμενου μέτρου 

03.11Ν. Μαυραγάνης (ΑΝΕΛ): Αναγκαζόμαστε να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο με τις αδυναμίες του 

03:01: Διευκρινίσεις Τσακαλώτου σε Καραθανασόπουλο για τις πρωτοβουλίες για τους Έλληνες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.

02.57: Απάντηση Βενιζέλου σε Καμμένο: Διαφανής η υπόθεση των υποβρυχιών. Υπάρχουν ευθύνες όμως για τους 6 μήνες της διαπραγμάτευσης και είναι ανοιχτές.

02.54: Απάντηση Καμμένου σε Βενιζέλο: Εμείς δεν θα σας χαρίσουμε την υπόθεση των υποβρυχίων. Αν θέλετε μη ψηφίζετε. Δεν θα κάνουμε συναλλαγές.

02.53: Απάντηση Βενιζέλου σε Καμμένο: Αναγκάζομαι να ψηφίζω, παρέχοντας έμμεσα την ανοχή μου στην κυβέρνηση. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Να ανακοινώσει ο Τσίπρας το σχέδιο του για τις πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Τσίπρας να επιβάλει σε υπουργούς και βουλευτές έναν τρόπο συμπεριφοράς που θα ανταποκρίνεται στη σοβαρότητα της κατάστασης που έχει περιέλθει στη χώρα.

02.40Καμμένος: Οι πρώην κυβερνήτες στεναχωριούνται γιατί δεν είναι πιο βαριά τα μέτρα

02.27Γεννηματά: Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσει

02.17: Θεοδωράκης: Το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ θέλει πολύ δουλειά

02.00: Μαξίμου: Σήμερα η τελευταία φάση νομοθετημάτων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

01.50: Στο βήμα της Βουλής ο Στ. Θεοδωράκης.

01.46: Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Μετά τις ευρωεκλογές, οι εταίροι ζητούσαν από μας όλο και κάτι παραπάνω, γιατί έβλεπαν ότι υπήρχε μεταρρυθμιστικό σχέδιο. Δυστυχώς οι εταίροι ούτε τυράκι δεν έδωσαν στην τότε κυβέρνηση, μην τυχόν και το αποτέλεσμα δεν ήταν πολύ υπέρ σας.  Μας ρίξατε για να μην αισθανθούν οι πολίτες τους καρπούς των θυσιών των προηγούμενων ετών. 

01.45: Τσίπρας προς Μεϊμαράκη: Με ρωτήσατε γιατί δεν πήραμε τη συμφωνία με τα 2 δισ. Εντάξει εμείς δεν την πήραμε. Εσείς γιατί δεν την πήρατε;

“Δεν υπήρχε ποτέ δυνατότητα εξόδου από το μνημόνιο με το χρέος της χώρας στο 180% του ΑΕΠ. Να πετύχουμε τον μεγάλο εθνικό στόχο της αναδιάρθρωσης και να βγούμε -έστω μακροπρόθεσμα- από τη βαθιά οικονομική κρίση. Οι συγκρούσεις μας και οι διαφορές μας είναι πολύ παλιές. Δεν είναι το καινούριο η αντίληψη του σκληρού νεοφιλελευθερισμού”.

01.44Ευ. Μεϊμαράκης: Δεν υπάρχει δεξιό και αριστερό μνημόνιο

01.19: Στο βήμα της Βουλής ο Ευ. Μεϊμαράκης

01.18: Αλ. Τσίπρας: Ο αγώνας μας δεν θα πάει χαμένος

00.49: Στο βήμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

23.48: Νίκος Δένδιας, εισηγητής Νέας Δημοκρατίας: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την θεσμική εκτροπή της επιστολής της Προέδρου της Βουλής. Η ΝΔ είχε προβλέψει όσα θα συνέβαιναν και την καταστροφή. Η κυβέρνηση να καταθέσει ένα πρόγραμμα αναπτυξιακής πολιτικής.

23.45: Σ. Φάμελλος, εισηγητής ΣΥΡΙΖΑ: Δεν καταφέραμε να φέρουμε μία έντιμη συμφωνία, φέραμε μία κακή συμφωνία. Καταφέραμε να ξαναβάλουμε στη συζήτηση τη βιωσιμότητα του χρέους, στόχος μας να ξαναρχίσει να λειτουργεί η οικονομία. Ποτέ το εθνικό νόμισμα και η δραχμή δεν αποτέλεσαν πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

23.43: Νίκος Παρασκευόπουλος

Η κυβέρνηση προσπάθησε να έχει μία διαφορετική πολιτική για την Πολιτική Δικονομία, είπε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Προσπαθήσαμε να επιμείνουμε στις θέσεις μας, τονισε ο υπουργός και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν καταφέρε να αλλάξει τις θέσεις των θεσμών.

“Στις ρυθμίσεις του προαπαιτούμενου υπάρχουν και κάποιες προβληματικές”, υπογράμμισε και πρόσθεσε πως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αντιμετωπιστεί στο σύνολο του αρνητικά.

Έχω διαβεβαιωθεί από τους αρμόδιους ότι δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε από το Grexit, τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

“Βρισκόμαστε μπροστά σε κατάσταση ανάγκης”, είπε και εξέφρασε την άποψη πως η κυβέρνηση καλείται να επιλέξει το λιγότερο κακό πρόβλημα.

23.05: Ευκλ. Τσακαλώτος (ΥΠΟΙΚ): Αιχμές στον Α. Λοβέρδο για την ψήφιση των προηγούμενων μνημονίων. ” Κύριε Λοβέρδο δεν προσέξατε ότι οι προηγούμενοι υπουργοί δεν πίστευαν όσα ψήφιζαν;”

Επιπλέον τόνισε ότι ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου και μέχρι τότε θα υπάρξουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για την προστασία των πολιτών σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια»

Όσον αφορά την διαπραγμάτευση και όσα λέγονται για τον κ. Βαρουφάκη ο Ευκλ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως η διαπραγματευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενιαία.

“Πάντα πράτταμε συλλογικά”, είπε και πρόσθεσε πως αντιμετωπίζαμε ανθρώπους που δεν ήθελαν μία διαφορετική λύση στο πρόβλημα. 

Η ευρωπαϊκή οδηγία για τις τράπεζες περιλαμβάνει την εγγύηση των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ και την τραπεζική εποπτεία  και ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταθετών, ανέφερε και πρόσθεσε πως δεν βλέπει το λόγο να μην ψηφιστεί η εν λόγω ρύθμιση. 

23.00: Με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος η συζήτηση του νομοσχεδίου. Στις 02.00 θα λήξει η συνεδρίαση. Κατέβηκε από το βήμα η Ζ. Κωνσταντοπουλου. Θα προευδρεύσει ο Α. Μητρόπουλος.

22.45: Κυριάκος Μητσοτάκης: Με δικιά σας ευθύνη η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τελεσίγραφα.  Υπάρχει διχογνωμία μεταξύ της κυβέρνησης και του προεδρείου της Βουλής

22:41: Βούτσης: Η κυβέρνηση δεν νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση αλλά έχει κάθε δικαίωμα να συμβιβάζεται και να το φέρνει στη Βουλή

22. 35: Θεοχάρης (ΠΟΤΑΜΙ): Η ευθύνη για τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος βαραίνει την κυβέρνηση. H επιστολή της Προέδρου της Βουλής αποτελεί μομφή για την κυβέρνηση

22.26: Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Πρέπει να προχωρήσουμε τη σύμβαση που είναι επαχθής σε πολλά σημεία για να επιστρέψουμε στην ομαλότητα  

22.24: Παρασκευόπουλος: Δεν έχω διαφωνία με το νομοθέτημα στο σύνολό του, αλλά με κάποιες ρυθμίσεις

22.19: Κωνσταντοπούλου: Η Πρόεδρος της Βουλής δεν σφυροκοπεί την κυβέρνηση. Αντίθετα όσους συμβάλλουν στον εκβιασμό και στην ασφυξία του ελληνικού λαού  

22.16: Λοβέρδος: Η κυβέρνηση να πάρει θέση καθώς σφυροκοπείται διαρκώς από την Πρόεδρο της Βουλής 

22.12: Ο Ν. Δένδιας αντιδρά στο περιέχομενο της επιστολής σε Τσίπρα- Παυλόπουλο της ΠτΒ Ζ. Κωνσταντοπούλου για τα περί κατάλυσης του Συντάγματος. Ζητά να ανακαλέσει ειδάλλως ζητά από την κυβέρνηση να καταθέσει πρόταση μομφής. 

22.00: Το ΚΚΕ έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία ενώ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης ξεκαθαρίζει ότι διαφωνει με την διαδικασία του κατεπείγοντος και καταθέτει ένσταση.

21.55: Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με ενός λεπτού σιγή για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 και για τη δολοφονία του Σ. Πέτρουλα το 1965. Της διαδικασίας προεδρεύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και εκφράζει την διαφωνία της με την διαδικασία.

21.00: Στις 21.30 η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά τις 02.00 αναμένεται η ψηφοφορία.

20.09Λαφαζάνης: Αδικούμε τους εαυτούς μας όταν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση

19.20Συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Ζ. Κωνσταντοπούλου αύριο

19.00 Στις 19.15 η διάσκεψη των Προέδρων

17.57: Ολοκληρώθηκε με την αποδοχή κατά πλειοψηφία του νομοσχεδίου η συζήτηση στις τέσσερις Επιτροπές της Βουλής (Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης).  Ακολούθως θα υπάρξει έκθεση των επιτροπών και διάσκεψη των προέδρων για να οριστεί η ώρα έναρξης της συζήτησης στην Ολομέλεια. 

17.47Κωνσταντοπούλου: Δεν είναι συμφωνία αλλά εκβιασμός

17.14Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ για την ψήφιση των προαπαιτούμενων

17:10: Μιλά στη συνεδρίαση των επιτροπών η Ζωή Κωνσταντοπούλου

17.00: Την αντίθεσή του και με το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα εξέφρασε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής.

Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορουσα να ψηφίσω μνημόνιο, που προβλέπει μέτρα λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεις, επεσήμανε εκ νέου ο κ. Στρατούλης, τονίζοντας ότι «η συνέχιση αυτών των πολιτικών δεν δίνουν αναπτυξιακή διέξοδο στη χώρα και ολοκληρώνουν έναν κύκλο καταστροφής».

15:33:  Μετά 16.30 αναμένεται να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση των επιτροπών. Ακολούθως θα υπάρξει έκθεση των επιτροπών και διάσκεψη των προέδρων για να οριστεί η ώρα έναρξης της συζήτησης στην Ολομέλεια.

15:20: «Όχι» από Θ.Πετράκο και Δ.Κοδέλα

13:54: Ραχήλ Μακρή: Σε αυτό τον δημοσιονομικό κατήφορο αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου

13:44: Απέκλεισε αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ο Ν. Παρασκευόπουλος

12:13: Παρέμβαση του προέδρου του ΔΣΑ στη Βουλή για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

11:25: N. Παρασκευόπουλος: Επιλέγω να στηρίξω το μικρότερο κακό

10:47: Τσακαλώτος: Την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινά η διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» για την τελική συμφωνία

10:19  Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το κατεπείγον

Τι αφορά η συζήτηση /ψηφοφορία στην Βουλή

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη.

Θα περιλαμβάνει επίσης την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.

Εκτος του πολυνομοσχεδίου που θα τεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη στη Βουλή είναι οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις καθώς και οι τυχόν ρυθμίσεις για την φορολόγηση των αγροτών.

Δρομολογείται η αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή, σήμερα Τετάρτη 22/07/2015, για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η κυβέρνηση με ανεπίσημη ενημέρωση την Τρίτη τόνισε:

Η υιοθέτηση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είναι ένα από τα προαπαιτούμενα στα οποία δεσμεύεται η χώρα μας, με την απόφαση  της Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να εκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς.

Σχετικά με το επίδικο ζήτημα των πλειστηριασμών σημειώνονται τα εξής:

• Ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θα τεθεί σε ισχύ από την 1/1/2016.

• Έως τότε θα έχει ψηφιστεί από την Βουλή διάταξη για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

• Η εκκαθάριση των επιχειρήσεων που έχουν ήδη πτωχεύσει, θα γίνει με τον ισχύοντα νόμο

• Μέχρι την έναρξη ισχύος του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης για βελτιώσεις και τροποποιήσεις.

Ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών, έχει εκδώσει και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών η οποία δεσμεύεται ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα τηρήσει τα προβλεπόμενα από την υφιστάμενη νομοθεσία. 

Με το προεδρείο της ΕΕΤ συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Photo Credit: Menelaos Myrillas / SOOC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κριτική χωρίς πτυχίο γίνεται; Δεν γίνεται. Του Πέτρου Κατσάκου

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Ρόδο και Εύβοια