Υπ. Παιδείας: Ικανοποίησε το αίτημα των πρυτάνεων για την έγκριση του προϋπολογιμσού

 

Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για θεσμικά και οικονομικά θέματα που αφορούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση καθώς και για τη δευτεροβάθμια.
 
Το αίτημα των πρυτάνεων ικανοποίησε το Υπ. Παιδείας για την φετινή ακαδημϊκη χρονία με την απόφαση να αναθέσει στις Συγκλήτους των Πανεπιστημίων η αρμοδιότητα έγκρισης των προϋπολογισμών των Ιδρυμάτων για το οικονομικό έτος 2012.
 
“Πρόκειται για τη διατήρηση του πρότερου καθεστώτος μόνο γι’ αυτό το χρόνο, ώστε να αρθούν τα επείγοντα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ανώτατα Ιδρύματα.” αναφέρει.
 
Ακόμη αποφάσισε την συγκρότηση ομάδας εργασίας από στελέχη του υπουργείου Παιδείας και πρυτάνεις Πανεπιστημίων με σκοπό τη διευθέτηση θεμάτων που αφορούν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ.
 
Τα μέλη της επταμελούς ομάδας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα εξετάσουν τις δυσλειτουργίες που έχουν διαπιστωθεί κατά την εφαρμογή του νόμου και μέχρι τις 15 Μαΐου θα καταθέσουν πόρισμα με προτάσεις για την καλύτερη εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση.
 
Η σύνθεση της επιτροπής είναι η εξής:
Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρος της Συνόδου των πρυτάνεων
Γιάννης Μυλόπουλος, πρύτανης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Γιώργος Παναγιωτάκης, πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών
Κωνσταντίνος Ρέμελης , πρύτανης Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου 
Σίμος Σιμόπουλος, πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου 
Βασίλειος Παπάζογλου, ειδικός γραμματέας ανώτατης εκπαίδευσης 
Αθανάσιος Κυριαζής (σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και πρώην ειδικός γραμματέας ανώτατης εκπαίδευσης) 
·
Όσον αφορά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση εισάγεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα της β’ λυκείου η Ερευνητική Εργασία και τα μαθήματα επιλογής «Αρχές Οικονομίας» και «Πολιτική και Δίκαιο». Οι προσθήκες ισχύουν για το επόμενο σχολικό έτος 2012-2013 και οι μαθητές που φοιτούν φέτος στην α’ λυκείου θα εισαχθούν στην ανώτατη εκπαίδευση με το ισχύον σύστημα εισαγωγής. 
 
Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων δήλωσε, ακόμα, πως ο αριθμός των εισακτέων θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια με πέρυσι επίπεδα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περικυκλωμένοι από ΜΑΤ οι αλληλέγγυοι στο Μπαχαράκη

Επικυρώθηκε στη Βουλή ο μηχανισμός ESM. Τροπολογία υπέρ πιστωτών