in , ,

Υφές: Έκθεση φωτογραφίας της Μένης Σεϊρίδου στο Στέκι της Πόλης Αλλιώς από τις 28 Ιανουαρίου

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Αλλιώς- Ανατρεπτική Παρέμβαση στον Δήμο Νεάπολης Συκεών» διοργανώνει στο «ΣΤΕΚΙ» της ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΙΩΣ, στις Συκιές τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Μένης Σεϊρίδου με τίτλο «Υφές», η οποία πραγματοποιείται με αφορμή της έκδοσης του ομώνυμου φωτογραφικού βιβλίου.

Για τις «Υφές» θα μιλήσουν:

Η Μαρία Κυπραίου, φιλόλογος, μέλος της Πόλης Αλλιώς.

Η Δήμητρα Ζιώγα, ψυχολόγος ΑΠΘ, ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Η Μένη Σεϊρίδου, φωτογράφος

 

Η φωτογραφική εργασία με τίτλο «Yφές» αποτελεί ένα είδος αυτοπροσδιορισμού, μέσα από αντιπαραβολές και συμβολισμούς. Πραγματεύεται τη σχέση του γυναικείου σώματος με τη φύση, της οποίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι. Είναι στην ουσία μια εξερεύνηση του σώματος που αγγίζει πτυχές- όπως το φύλο, η φθορά, η αποδοχή του, τόσο από τους άλλους, όσο και από τον ίδιο του τον εαυτό- και τις αντιπαραβάλλει με υφές που συναντάμε στη φύση και που αποτυπώνονται με επιθετικούς προσδιορισμούς όπως στεγνό, εύθραυστο, υγρό, σκληρό κλπ. Με την έκδοση του βιβλίου κλείνει ο κύκλος αυτής της εξερεύνησης κι ομολογίας προς τον εαυτό, που κράτησε συνολικά πάνω από πέντε χρόνια, με πολλά διαλείμματα ενδιάμεσα, για να ανοίξει ένας νέος κύκλος, επίσης σημαντικός, αυτός της συνομιλίας του με το κοινό.

 

Φωτογραφίες, κείμενα: Μένη Σεϊρίδου

Επιμέλεια έκδοσης: Θανάσης Κριτσωτάκης

Κείμενο και επιμέλεια κειμένων: Καλλιόπη Πασιά

Εκδόσεις: ΤΡΙ.ΕΝΑ Πολιτισμού

 

Μένη Σεϊρίδου

Γεννήθηκε και κατοικεί  στις Συκιές. Ασχολείται συστηματικά με την τέχνη της φωτογραφίας την τελευταία δεκαετία, σπούδασε στο ΙΕΚ ESP και έχει παρακολουθήσει εργαστήρια και σεμινάρια στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις και

φεστιβάλ- στην Ελλάδα και το εξωτερικό- και φωτογραφικές εργασίες της έχουν

δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Οι «Yφές» είναι το δεύτερο της βιβλίο. Το 2019 κυκλοφόρησε το «Blue drops of ink» (εκδόσεις Άθωνος art space), το οποίο περιέχει δικές της φωτογραφίες και ποίηση του Σωτήρη Γάκου. Το 2021, μαζί με την Αλέκα Τσιρώνη και την Λάρα Βρεττού, επιμελήθηκε το φωτογραφικό βιβλίο “white noise” (εκδόσειςΤΡΙ.ΕΝΑ πολιτισμού) καθώς και την ομότιτλη έκθεση.

Επικοινωνία: [email protected]

www.facebook.com/meni.seiridou

 

Έκθεση Φωτογραφίας της Μένης Σεϊρίδου

Τίτλος: Υφές

Εγκαίνια: Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Διάρκεια έκθεσης μέχρι 8 Φεβρουαρίου 2023….

Στέκι της Πόλης Αλλιώς / Ν. Παρασκευά 14, Συκιές (κοντά στο Δημαρχείο των

Συκεών)

Ώρα έναρξης εγκαινίων: 20.00

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή 7-9 το απόγευμα.

Τηλέφωνο για πληροφορίες:6977181900- 6948 102510

 

Λίγα λόγια για την ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ

Είναι ένα δημοτικό σχήμα στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, που συγκροτείται από δημότες-ισσες οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά σε πολιτικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς αγώνες. Οι άνθρωποί της πιστεύουν ακράδαντα ότι η Τέχνη «παραδίδει τον κόσμο στον άνθρωπο», θέτει ερωτήματα, δημιουργεί χώρο για συζήτηση και απαντά σε σύγχρονα υπαρξιακά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Για αυτό και σε μια περίοδο που η Τέχνη εξορίζεται από σχολεία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δημιούργησαν έναν χώρο επικοινωνίας, δημιουργίας και αλληλεγγύης στις Συκιές, το «ΣΤΕΚΙ». Ένα χώρο που προβάλλει και αναδεικνύει το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης μας, ένα κύτταρο συνάντησης και πολιτισμού.

Το  «ΣΤΕΚΙ» ας εκλαμβάνεται και ως μία συνεχή προσπάθεια να βρεθούμε ξανά, να δώσουμε χρώμα στις γειτονιές μας, να σμίξουμε την Τέχνη και τον Πολιτισμό με την Κοινότητα και την Αλληλεγγύη.

Περισσότερα: https://www.facebook.com/ipoliallios/ και https://ipolialliws.home.blog/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Συνεχίζουν να αρνούνται τις κατηγορίες οι 12

Με τις σπαρακτικές καταθέσεις των γονιών του Άλκη Καμπανού ξεκίνησε η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων