Ξεκίνησε η συγκέντρωση των “αγανακτισμένων” στο λευκό πύργο-συνεχής ενημέρωση

Ξεκίνησε να συγκεντρώνεται κόσμος πριν από λίγη ώρα μπροστά από το Λευκό πύργο. Περίπου 2000 άτομα έως αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο σημείο χωρίς να πανό, σημαίες κλπ. Ακούγονται συνθήματα. “Βαλτε τα ξυπνητήρια όλοι στις 8, κλείστε τη τηλεόραση και ελατε από εδώ”, “φερτε πίσω τα κλεμμένα” κ.α.

18:42– Περισσότερα από 3000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα. Κλειστή από τους διαδηλωτές είναι η Βασιλίσσης Σοφίας προς το παρόν.

18:50-Περίπου 1000 άτομα, μέλη της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ πραγματοποιούν διαδήλωση διαμαρτυρίας, κατά της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι πρόκειται να κάνουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος.

Παρόντες στη συγκέντρωση σε εκδήλωση συμπαράστασης είναι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας εργαζομένων στον ΟΤΕ και του σωματείου των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν μαζί τους γερανούς και ανυψωτικά μηχανήματα της επιχείρησης.

19:05– Αυτή τη στιγμή οι συγκεντρωμένοι κατέβηκαν στον δρόμο και έκλεισαν την Εθνικής Αμύνης
 

19:20-  Αυξάνεται ο κόσμος που είναι συγκεντρωμένος. Φωνάζονται συνθήματα όπως “να μείνει στο Παρίσι να μην ξαναγυρίσει”. Άνοιξαν η λεωφόρος Νίκης και η Εθνικής Αμύνης.

 19:45- Ο συγκεντρωμένος κόσμος είναι πλέον περίπου 4 με 5 χιλιάδες.

20:36– Παραμένει ο κόσμος στον Λευκό Πύργο. Ακούγονται συνθήματα και κλείνει κατα διαστήματα ο δρόμος.

20:45– Περισσοτεροι από 20.000 οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα

21:06– Περίπου 200 άτομα οι “αγανακτισμένοι” που συγκεντρώθηκαν στην Δράμα

21:09- Στο Ηράκλειο, τα Χανιά, το Λασίθι και το Ρέθυμνο πραγματοποιούνται αυτή την ώρα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με χιλιάδες κόσμου στις πλατείες

21:11– Εμπρος λαέ μην κάνεις ησυχία, να ακουστούμε εώς την Ισπανία, το κεντρικό σύνθημα στην πλατεία συντάγματος. Η σηκωμένη γροδιά λόγω αυξημένης οργής αντικαταστάθηκε από τη σηκωμένη μούτζα. Η φωτο από το newsit.gr .

21:29– Στη συγκέντρωση της Αθήνας έκανε πριν λίγη ώρα την εμφάνισή του ένα μπλογκ μεταναστών το οποίο αποδοκιμάστηκε έντονα από τους αγανακτισμένους συγκεντρωμένους. Μετά από παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων η ένταση έλαβε τέλος.

21:32– Περίπου 2000 οι συγκεντρωμένοι στην Πάτρα

21:40-Συνέλευση κάνουν οι συγκεντρωμένοι αυτή τη στιγμή στο Λευκό Πύργο για να αποφασίσουν αν  θα παραμείνουν στο χώρο. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος κάθεται συγκροτημένα κάτω και προχωρά σε κανονική διαδικασία συνέλευσης

23:17– Συνεχίζεται για περισσότερες από 2,5 ώρες η συνέλευση των συγκεντρωμένων στη Θεσσαλονίκη. Κοινός τόπος φαίνεται ότι είναι ο αμεσοδημοκρατικός χαρακτήρας των συνελεύσεων. Θα παραμείνει κόσμος όλο το βράδυ στην παραλία, ενώ ήδη ορίστηκε νέο κάλεσμα για αύριο στις 18:00

01:30 – Λίγα μετά τη μία, και ενώ ξεκίνησε το ψιλόβροχο, έληξε η συνέλευση των διαδηλωτών στο Λευκό Πύργο, η οποία κράτησε έτσι κοντά 4 ώρες. Μίλησαν πολλές δεκάδες πολίτες, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι άνεργοι. Η διαδικασία, στο μεγαλύτερο μέρος της, ήταν εξαιρετική, αφού χωρίς εντάσεις έπαιρνάν το λόγο – και τη ντουντούκα – ένας – ένας και μιλούσαν για πολύ λίγα λεπτά. Όλοι στάθηκαν στον αμεσοδημοκρατικό χαρακτήρα του κινήματος, στη μη – διαμεσολάβηση και την έλλειψη ηγεσίας. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης απομονώθηκαν εμφανώς πατριωτικές κορώνες του στυλ “είμαστε όλοι έλληνες” και επικράτησαν πιο ανοιχτές προσεγγίσεις που μιλούσαν για τους μετανάστες, τους άλλους λαούς κοκ. Όλοι συμφώνησαν στο αυριανό ραντεβού, πάλι στις 6 και στο ίδιο σημείο (έπεσαν ιδέες και για άλλου, αλλά αφέθηκαν για αύριο), ενώ κάποιοι δήλωσαν ότι θα μείνουν όλη νύχτα. Στη συνέλευση συμμετείχαν αρκετές εκατοντάδες άτομα, ενώ ένας πυρήνας 300 τουλάχιστον ατόμων την παρακολούθησε σε όλη τησ τη διάρκεια.

Στο κλείσιμο, συμφωνήθηκε επίσης μέχρι αύριο το κάλεσμα να διακινηθεί στις γειτονιές και τους χώρους εργασίας, ενώ για αύριο ζητήσαν από όλους να φέρουν υλικά για αυτοσχέδια πανό και πλακάτ, μπογιές και χαρτιά, μουσικά όργανα, ιδέες και φαντασία. Πέσανε και οι πρώτες ιδέες για δημιουργία ομάδων εργασιών, οργάνωση της ζωής στην πλατεία κοκ.

Συνολικά, στη συγκέντρωση συμμετείχαν -στη μέγιστή ανάπτυξη- πάνω από 5.000 άτομα, ενώ σίγουρα αρκετοί περισσότεροι ήταν αυτή που πέρασαν από αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο Αχελώος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Επιτέλους η Ελλάς “είναι κι αυτή δύναμις”*