Τσίπρας: Δημοψήφισμα στην Κύπρο

 

Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στον κυπριακό λαό εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ΚΕΑ Αλέξης Τσίπρας ενώ υποστήριξε την διενέργεια δημοψηφίσματος. 
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Προεδρείου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στην Αθήνα, επεσήμανε πως «ο κυπριακός λαός και οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να έχουν την τελική επιλογή για το ίδιο τους το μέλλον». 
 
Επιπλέον προσέθεσε πως στην συνεδράιση του ΚΕΑ εκτιμήθηκε ότι «η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Κυριακής αποτελεί μια τομή και αλλαγή στρατηγικής της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια αλλαγή στρατηγικής που εκφράζει το στρατηγικό αδιέξοδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας που οδηγείται σε αυτοκαταστροφικές αποφάσεις όχι μόνο για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά για όλη την ευρωζώνη».
 
«Επιπλέον, εκτιμήσαμε ότι αυτή η νεοφιλελεύθερη στρατηγική που οικοδομούν μέρα με τη μέρα οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν έχει πια καμιά σχέση με την Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας για την οποία αγωνιζόμαστε κόμματα και δυνάμεις που στηρίζουν την ευρωπαϊκή Αριστερά» συμπλήρωσε.
 
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τον κατηγόρησε για ανευθυνότητα.
 
«Ο κ. Τσίπρας με την ανεύθυνη πολιτική του, πιστεύει ότι μπορεί να κάνει και υποδείξεις στον κυπριακό λαό;», υπογράμμισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πόλεμος ανακοινώσεων

24ωρη απεργία νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά σήμερα