24ωρη απεργία νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά σήμερα

Σε 24ωρη απεργία σε όλα τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11 πμ.

Την απεργία έχει προκηρύξει η ΕΙΝΑΠ, τονίζοντας πως η δραματική καθυστέρηση αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών από τον περασμένο Νοέμβριο, έχει οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία που ζουν από τον μισθό τους σε απελπισία.

Ιδιαίτερα πλήττονται οι ειδικευόμενοι γιατροί, και όπως επισημαίνει το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών, επαναλαμβάνοντας ότι «η επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων στα νοσοκομεία, είναι καθόλα νόμιμη κινητοποίηση στα νοσοκομεία και πως οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού και εξαναγκασμού σε απλήρωτη εργασία, είναι έκνομη ενέργεια που θα περιθωριοποιηθεί και θα απαντηθεί από την ΕΙΝΑΠ».

Επίσης, γνωστοποιεί πως “αποφασίζει να προβεί σε νομικές ενέργειες έναντι των διοικήσεων των νοσοκομείων για τα χρωστούμενα δεδουλευμένα του 2012, με νομική και οικονομική κάλυψη από την ΕΙΝΑΠ”.

Οι γιατροί απαιτούν:

• Πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

• Επαναφορά του τρόπου καταβολής των εφημεριών στη διαδικασία που ίσχυε μέχρι το Νοέμβριο του 2012, με μισθοδοτικές καταστάσεις από τα νοσοκομεία.

• Αύξηση των κονδυλίων εφημέρευσης για το 2013, ώστε να καλύπτουν την ασφαλή εφημέρευση των νοσοκομείων.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων στα νοσοκομεία.

• Όχι στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όχι στις καταργήσεις κλινών.

Τέλος, σημειώνεται πως το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ απαιτεί την αποπομπή του κ. Σημαντήρη από νομικό σύμβουλο της 2ης ΥΠε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσίπρας: Δημοψήφισμα στην Κύπρο

Εκδήλωση στη μνήμη του Γιάννη Μπανιά