in ,

Το 2021 της Πόλης Ανάποδα!

Είναι σύνηθες στο τέλος κάθε χρόνου να συλλογιζόμαστε αυτά που περάσαμε και να κάνουμε νέα σχέδια. Πόσο μάλλον όταν το 2021 υπήρξε μια τόσο δύσκολη χρονιά για πολλούς και πολλές από εμάς. Είδαμε τα νοσοκομεία της πόλης μας να γεμίζουν, φίλους και γνωστούς μας να χάνονται, αντιμετωπίσαμε παράλογες απαγορεύσεις και έντονη κρατική καταστολή, βιώσαμε οικονομικές δυσκολίες, με ακρίβεια και ανεργία, παρακολουθήσαμε οπισθοδρομικές αλλαγές στη Θεσσαλονίκη και στον δημόσιο χώρο.

Ως συλλογικότητα όμως θέλουμε να είμαστε αθεράπευτα αισιόδοξοι/ες και να κρατήσουμε απο το 2021 όλες τις στιγμές που βρεθήκαμε πλάι-πλάι -με τη Δύναμη Ανατροπής και μαζί σας- και διεκδικήσαμε κάτι καλύτερο για την καθημερινότητά μας:

🔴 Ξεκινώντας από τη μάχη απέναντι στην πανδημία, συνεχίσαμε τις δράσεις μας για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την άρση των παράλογων απαγορεύσεων με εκδηλώσεις, ψηφίσματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και κινητοποιήσεις. Στηρίξαμε μαζί με άλλες συλλογικότητες το άνοιγμα του Νοσοκομείου Λοιμωδών.
🔴 Ενάντια στην κρατική καταστολή, νιώσαμε μεγάλη χαρά όταν χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο με το σύνθημα #πονάω.
🔴 Σταθήκαμε απέναντι στον φασισμό και κάθε είδους διάκριση με την συμμετοχή μας στις μεγάλες αντιφασιστικές πορείες στην Σταυρούπολη, ενώ καταφέραμε μέσω της πίεσης μας στο Δημοτικό Συμβούλιο να κατεβάσουμε την ταμπέλα της δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής από τη δυτική είσοδο της πόλης.
🔴 Με όπλο την αλληλεγγύη, βρεθήκαμε δίπλα σε όσους και όσες πλήττονται από τη φτώχεια, την πανδημία, τις πυρκαγιές, τους αντεργατικούς νόμους και τις δικαστικές διώξεις.
🔴 Στον αγώνα για τον δημόσιο χώρο, χαρήκαμε πολύ με την νίκη των κατοίκων της περιοχής της Αλυσίδας, ώστε να μην γεμίσει κι άλλο η πόλη με πολυκατοικίες, αλλά με γέλια των παιδιών σε ένα καινούριο νηπιαγωγείο.
🔴Ξεκινήσαμε τις δράσεις για την δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου στο χώρο της ΔΕΘ με συμβολικές δεντροφυτεύσεις, παρεμβάσεις και συλλογή υπογραφών, με στόχο να τις κλιμακώσουμε ακόμη περισσότερο με το νέο έτος.
🔴Σταθήκαμε απέναντι στη Δημοτική Αρχή και την απόφασή της να λοιδορήσει τη μνήμη της πόλης μας με την επαναφορά του πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας, διεκδικώντας να μετατραπεί επιτέλους σε Πάρκο Μνήμης με υψηλό πράσινο.
🔴 Δώσαμε μαζί με χιλιάδες συμπολίτες μας έναν γενναίο αγώνα για να σταματήσουμε την καταστροφική απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου.
🔴 Διεκδικήσαμε ανθρώπινα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που δεν θα είναι εστίες υπερμετάδοσης του COVID, καταγράφοντας συστηματικά την κατάσταση στον ΟΑΣΘ.
🔴 Σταθήκαμε ενάντια στην καύση απορριμμάτων, διεκδικώντας για την πόλη καλύτερης ποιότητας αέρα.
🔴 Κρατήσαμε μια μαχητική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, απέναντι στις αντιδημοκρατικές πρακτικές της Διοίκησης, με τον Κώστα Ξενόπουλο να μας εκπροσωπεί επάξια.
🔴 Οργανώσαμε πολλές συναντήσεις και δύο γενικές συνελεύσεις, ελπίζοντας πως από το 2022 οι δια ζώσης συνελεύσεις θα είναι εφικτές και θα μπορούμε να βρεθούμε σε πολύ περισσότερες.

Για όλες αυτές τις στιγμές σας ευχαριστούμε που μας στηρίξατε με οποιονδήποτε τρόπο.

Ελπίζουμε το 2022 να δώσουμε περισσότερες, μαζικότερες και νικηφόρες μάχες ώστε να φέρουμε τελικά αυτή την πόλη ανάποδα.

Καλή Χρονιά!

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μάρκος Μέσκος: 7/9/1935 – 1/1/2019

Με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας εργατικά σωματεία της πόλης