in ,

Την απόδοση ευθυνών για τις αστυνομικές βαρβαρότητες στην πορεία για το έγκλημα των Τεμπών ζητάει το ΚΙΑ Θεσσαλονίκης

Την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών των αξιόποινων πράξεων καθώς και τον τερματισμό των επικίνδυνων πρακτικών της ΕΛ.ΑΣ. ζητάει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης που κλήθηκε να αποστείλει στοιχεία μελών του που ήταν παρόντα στον τραυματισμό διαδηλώτριας από την αστυνομία στην πορεία για το έγκλημα στα Τέμπη στις 28/02/2024, με σκοπό την διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης. Ζητήθηκαν, επίσης, τα στοιχεία των μαρτύρων και της ίδιας της τραυματισμένης διαδηλώτριας.

Το ΚΙΑ δηλώνει πως θα παραστεί στη Γ.Α.Δ.Θ. ως συλλογικότητα και όλες οι κινήσεις του θα είναι δημόσιες. «Η “συνεισφορά” μας στο αίτημα της Γ.Α.Δ.Θ. είναι η λεπτομερής περιγραφή του χρονικού, η διάθεση οπτικοακουστικού υλικού και οι καταθέσεις μαρτυριών από τα γεγονότα. Όλα τα παραπάνω θα συμπεριλαμβάνονται στην μηνυτήρια αναφορά μας που θα καταθέσουμε για τις αξιόποινες πράξεις που έγιναν από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ στην πορεία στις 28/2/24» τονίζει το ΚΙΑ δηλώνοντας ακόμη μία φορά πως αυτές οι πρακτικές που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ. είναι επικίνδυνες για την υγεία και τη ζωή.

«Δεν μπορεί η αστυνομία να αποτελεί απειλή για την κοινωνία της πόλης. Κάθε φορά που ένα κομμάτι της κοινωνίας αποφασίσει να διαμαρτυρηθεί, να αγωνιστεί, να διεκδικήσει, αντιμετωπίζεται σαν εχθρός. Ως αποτέλεσμα, τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά από κάθε πορεία, η πόλη μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη και οι πολίτες κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να δηλητηριαστούν από τα τοξικά αέρια των δακρυγόνων, να τραυματιστούν από τα πυρομαχικά της ΕΛ.ΑΣ., να δεχθούν χτυπήματα από τους πάνοπλους άνδρες των ΜΑΤ και να βρεθούν στο νοσοκομείο ή αναίτια συλληφθέντες στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι με αφορμή την ρίψη δακρυγόνων (και κρότου λάμψης) στον εσωτερικό χώρο της Σ.Θ.Ε. και τον τραυματισμό φοιτητή από κρότου λάμψης στην γνάθο τον Ιούνιο του 2022, έδωσε συνέντευξη τύπου που εξηγεί με επιστημονικά εμπεριστατωμένες πληροφορίες ότι αυτές οι πρακτικές αποτελούν κίνδυνο τόσο για την υγεία όσο για την ίδια την ζωή των ανθρώπων.

«Εμείς θα διεκδικήσουμε την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών των αξιόποινων πράξεων και θα απαιτήσουμε να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές. Ελπίζουμε η Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση που θα διεξαγάγει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να αποδώσει – για αυτή την φορά τουλάχιστον – ευθύνες και εκφράζουμε, τέλος, τις επιφυλάξεις μας για τις Π.Δ.Ε., τις Ε.Δ.Ε. και τις λοιπές ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας για αυτού του είδους τις βαρβαρότητες που έχουν διαπραχθεί από μέλη της στο παρελθόν» καταλήγει καλώντας όποιον κάτοικο και δημοσιογράφο της πόλης έχει οπτικοακουστικό υλικό ή οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο από εκείνη την ημέρα, να επικοινωνήσει με το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης:

Τηλ: 2310520386
Ε-mail: [email protected]
Instagram: @kia_thessalonikis
Twitter: @kia_thess

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προ των πυλών η ολική ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης

CoHabiting Vacancies / Συν-κατοικώντας τα κενά