in

Την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ ζήτησαν υγειονομικοί και συλλογικότητες με συγκέντρωση στο ΑΧΕΠΑ

Την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ ζήτησαν υγειονομικοί και συλλογικότητες με συγκέντρωση στο ΑΧΕΠΑ

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η κινητοποίηση στην οποία κάλεσε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης σήμερα Τρίτη στο ΑΧΕΠΑ (νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό) στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης των υγειονομικών για την διεκδίκηση της άμεσης ενίσχυσης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.

Στην κινητοποίηση το παρών έδωσε πλήθος συλλογικοτήτων, οργανώσεων αλλά και πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι τα προβλήματα στο ΕΣΥ παραμένουν πιεστικά εν όψει και της νέας «κανονικότητας».

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους συναδέλφους μας που έπεσαν στην μάχη ενάντια στον κορονοϊό, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας που είναι παλλαϊκά αιτήμα και όχι κλαδικά ή συντεχνιακά» δήλωσε μιλώντας στο alterthess.gr η πρόεδρος της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα επισημαίνοντας ότι οι υγειονομικοί συνεχίζουν να ζητούν επιτακτικά την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την μονιμοποίηση των επικουρικών και των συμβασιούχων, την αγορά εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας, το άνοιγμα κρεβατιών ΜΕΘ και την στελέχωση όσων άνοιξαν ‘ή θα ανοίξουν με εξειδικευμένο προσωπικό. Υπενθύμισε ότι η χώρα μας έχει εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό κρεβατιών ΜΕΘ συγκριτικά με άλλες χώρες. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «επικοινωνιακό τρικ» την ρητορική της κυβέρνησης περί προσλήψεων αναφέροντας ότι οι προσλήψεις μη μόνιμου προσωπικού που έγιναν βρίσκονται κάτω του 5% των αναγκών του ΕΣΥ σε μόνιμο προσωπικό και κάτω από το 7,5% των συνολικών αναγκών σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Διευκρίνισε, ακόμη, ότι τα κρεβάτια ΜΕΘ που άνοιξαν υπολείπονται σημαντικά από την ανάγκη για 3.500 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ που έχει ανάγκη η χώρα, σύμφωνα και με συστάσεις του ΠΟΥ για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών και όχι μόνο του κορονοϊού. Είναι σημαντικό ακόμη να ειπωθεί, σύμφωνα με την ίδια, ότι τα ελάχιστα κρεβάτια ΜΕΘ που άνοιξαν δεν έχουν στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό για να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά.

«Πρέπει επειγόντως να ανοίξουν τα περιφερειακά ιατρεία με στέλεχωση και εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του πληθυσμού, ανάγκες που δεν περιορίζονται στον κορονοϊό. Ζητάμε μέτρα για όλους όσους ζουν σε κλειστές δομές όπως οι πρόσφυγες, σε οίκους ευγηρίας και στον στρατό με μαζικά τεστ και προμήθεια ΜΑΠ» πρόσθεσε.

Η κα Κατσίμπα αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη επίταξης κλινικών του ιδιωτικού τομέα και την ένταξή της λειτουργίας τους σε έναν συνολικό κρατικό σχεδιασμό, μια ανάγκη που έκαναν φανερή τα τελευταία κρούσματα σε δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα.

«Θέλουμε Δημόσιο Σύστημα Υγείας με καθολική πρόσβαση των πολιτών σε αυτό, στελέχωση και εξοπλισμό. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ. Να σταματήσει την προπαγάνδα παραπληροφόρησης ότι οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν μείναν αχρείαστοι και πλεονάζουν» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Όριο ηλικίας στα ΕΠΑΛ με το νέο νομοσχέδιο – Τι μέλλει γενέσθαι;

Μία αιωνιότητα και μία μέρα