Συσκέψεις επί συσκέψεων με τον Παπούλια ενόψει Συνόδου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συσκέψεις για την προετοιμασία της παρουσίας του Κ. Παπούλια στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
 
Συγκεκριμένα στις 11.30 ήταν η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, τον νέο υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
 
Αμέσως μετά στις 12.30, ο Κ. Παπούλιας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.
 
Φ.Κουβέλης: Σημαντική διεκδίκηση η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής
 
Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι συζήτησε με τον κ. Παπούλια το περιεχόμενο των όσων θα αναδείξει στη Σύνοδο Κορυφής.

«Είναι μια ενδιαφέρουσα Σύνοδος, εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη και οι απόψεις της Ελλάδας πρέπει να διατυπωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είμαι βέβαιος πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα το πράξει» είπε.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι «η Ευρώπη βρίσκεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, καθώς «η ύφεση δεν είναι μόνο πρόβλημα των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, ότι η απουσία ανάπτυξης δεν είναι μόνο ζήτημα που απασχολεί την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, αλλά γίνεται συνολικότερο, γενικότερο πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης».

«Κατά συνέπεια η ένταξη στην οικονομική διακυβέρνηση του μεγέθους της ανάπτυξης, ιδιαίτερα για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου είναι μια σημαντική διεκδίκηση, όσο βέβαια και η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, προκειμένου να εξασφαλιστούν εκείνες οι ρυθμίσεις που είναι δυνατόν να ανακουφίζουν την ελληνική κοινωνία, με το δεδομένο ότι τα μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί, στη βάση του μνημονίου, δεν είναι μόνο αδυσώπητα, αλλά είναι και αναποτελεσματικά», πρόσθεσε.

«Στη Σύνοδο Κορυφής είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει και θα αναδείξει όλα αυτά τα ζητήματα» κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δεν τον ενημέρωσαν για το ασυμβίβαστο λέει ο Γ.Βερνίκος

Σήμερα “Το μεγάλο μας τσίρκο” στην Θεσσαλονίκη