Πρωτοφανές παραλήρημα χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την χθεσινή ομιλία του Α. Σαμαρά πριν την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ακόμη ότι η ομιλία του ήταν “αποκαλυπτική του πανικού και της αδυναμίας του να υπερασπιστεί με λογικά επιχειρήματα την εγκληματική και αδιέξοδη πολιτική του”.
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ακόμη ότι το “πρωτοφανές και ιδιαίτερα χαμηλού επιπέδου παραλήρημά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ προδικάζει το μένος με το οποίο η κυβέρνησή του θα αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους και το λαό μας που βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξαθλίωση”.
Στη δευτερολογία του ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ως αβανταδόρο του λόμπι της δραχμής.
Απαντώντας στις βολές που εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής το Σάββατο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ περί πωλητηρίου της δημόσιας περιουσίας, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «φτηνό και χονδροειδή λαϊκισμό» και πρόσθεσε: «Αυτό που έφερε τη χώρα σε αυτό το κατάντημα είναι αυτή η νοοτροπία. Είναι ξεπούλημα η αξιοποίηση για να αποφύγουμε την χρεοκοπία; Θα τροφοδοτήσει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Δεν μπορεί να μείνει αυτή η περιουσία αδρανής».
Ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του επέλεξε να απαντήσει κατά κύριο λόγο στον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, καθώς -όπως είπε- πρόκειται για τον γνήσιο εκφραστή και υποστηρικτή του μνημονίου.
“Η κυβέρνηση θα οδηγήσει την κοινωνία στην κόλαση και τη χώρα στη δραχμή”, τόνισε ο κ.Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι “δεν θα συναινέσουμε στο έγκλημα”.