in ,

Συνωστισμό ασθενών και πολιτών καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Θεαγένειο

Συνεχίζονται οι καταγγελίες των υγειονομικών σε σχέση με τα προβλήματα που προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει τα Νοσοκομεία σε εμβολιαστικά κέντρα, αναιρώντας την αρχική της απόφαση για τα Κέντρα Υγείας. Αυτή τη φορά ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» επισημαίνει ότι «στον χώρο αναμονής δημιουργείται συνωστισμός, αφού εκεί προσέρχονται καθημερινά περίπου 200 ασθενείς, οι οποίοι θα υποβληθούν σε ημερήσια χημειοθεραπεία, πάνω από 100 που θα κάνουν ακτινοθεραπεία και ασθενείς που είναι σε βαριά κατάσταση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων:

«Μετά τις αρχικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για δημιουργία 1048 εμβολιαστικών κέντρων, ο εμβολιασμός ανατίθεται στα τριτοβάθμια νοσοκομεία της χώρας επιβαρύνοντας τα ακόμα περισσότερο. Και ενώ στον σχεδιασμό του Υπουργείου υγείας ήταν να εξαιρεθούν τα ειδικά νοσοκομεία, το Α.Ν.Θ. Θεαγένειο ανακοινώθηκε ως εμβολιαστικό κέντρο για ηλικιωμένους και ιδιώτες γιατρούς.

Η δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στο νοσοκομείο μας, που μόλις μετά βίας καταφέρνει να ανταποκριθεί στο έργο του λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, δημιουργεί περεταίρω προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του και στους ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 10 επικουρικοί νοσηλευτές, όλοι όσοι ήρθαν να ενισχύσουν το Θεαγένειο την άνοιξη, παραμένουν για τρίτο μήνα αποσπασμένοι στο Ιπποκράτειο.

Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το προσωπικό που θα στελεχώσει το εμβολιαστικό κέντρο. Οι γιατροί παθολογικών ειδικοτήτων είναι αυτοί που προσφέρθηκαν εθελοντικά να καλύψουν τις ανάγκες του εμβολιασμού των εργαζομένων του νοσοκομείου υπερβάλλοντας εαυτό επιπλέον από το καθημερινό φόρτο εργασίας τους, Και σήμερα καλούνται και πάλι να καλύψουν τους εμβολιασμούς. Η ενημέρωση μας είναι ότι αυτό θα λειτουργήσει για 15 μέρες. Είναι αληθές αυτό; Το εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργήσει σε 12ωρη και 7ημερη βάση…με ποιο προσωπικό θα γίνει αυτό; Υπάρχει κονδύλιο που θα καλύψει την υπερωριακή εργασία;

Οι εμβολισμοί στο νοσοκομείο μας διεξάγονται στον πλέον ακατάλληλο χώρο. Στον χώρο αναμονής δημιουργείται συνωστισμός, αφού εκεί προσέρχονται καθημερινά περίπου 200 ασθενείς, οι οποίοι θα υποβληθούν σε ημερήσια χημειοθεραπεία, πάνω από 100 που θα κάνουν ακτινοθεραπεία και ασθενείς που είναι σε βαριά κατάσταση (διακομιδές ΕΚΑΒ, φορεία κ.τ.λ). Η συρροή πληθυσμού για την διενέργεια εμβολιασμού και η πιθανότητα αύξησης της διασποράς στους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί, καθώς αποτελούν πληθυσμό με αυξημένο κίνδυνο από την νόσηση με Covid.

Κανένα δημόσιο νοσοκομείο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την ασφαλή διενέργεια των εμβολιασμών για τον πληθυσμό, τους υγειονομικούς και τους ασθενείς. Δεν νοείται εμβολιαστικό κέντρο, όπου το προσωπικό του την μία μέρα θα απασχολείται στο εμβολιαστικό κέντρο και την άλλη στο τμήμα που εργάζεται αυξάνοντας την πιθανότητα διασποράς. Δεν νοείται κέντρο χωρίς αναγκαίους χώρους υποδοχής και αναμονής των εμβολιασθέντων, με τα περισσότερα νοσοκομεία να μην μπορούν να τους εξασφαλίσουν.

Απαιτούμε κανένας συνάδελφος να μην αναγκαστεί σε υπερωριακή απλήρωτη εργασία λόγω αποασχόλησης στην διαδικασία του εμβολιασμού.

Απαιτούμε να γίνουν απαραίτητες ενέργειες (προσλήψεις προσωπικού, εξασφάλιση υποδομών, αύξηση χρηματοδότησης και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας) ώστε η διαδικασία του εμβολιασμού να γίνει με την απαιτούμενη ασφάλεια για τον λαό και τους εργαζομένους.

Απαιτούμε άμεσα να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν οι δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αναλάβουν την διενέργεια των εμβολιασμών και πολύ περισσότερο στην μετέπειτα παρακολούθηση των εμβολιασθέντων για τυχόν παρενέργειες».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Την παραίτηση δημοτικής συμβούλου, μετά από ειρωνικό της σχόλιο για τα θύματα βιασμού, ζητά η Πόλη Ανάποδα

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ που δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση