in

Συνεργατικά εγχειρήματα ενάντια στις διακρίσεις και τους διαχωρισμούς

Απέναντι σε κάθε προσπάθεια διαίρεσης, εξαίρεσης και αποκλεισμού στέκονται συνεργατικά εγχειρήματα με ανακοίνωσή τους τονίζοντας πως «θα είναι ανοιχτά σε όλους, όλες και όλα που δεν έχουν την δυνατότητα, είτε γιατί δεν έχουν πρόσβαση, είτε γιατί δεν τους επιτρέπεται, είτε γιατί έχουν λογικούς και υπολογίσιμους ενδοιασμούς να εμβολιαστούν για τον Covid-19».

«Οι πολιτικές της κυβέρνησης και του κράτους διαχρονικότερα έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες και καχυποψία. Η κατάσταση αυτή μας αφήνει απροστάτευτες για άλλη μια φορά. Εμείς επιλέγουμε να εμπιστευτούμε η μία την άλλη και να χτίσουμε σχέσεις αλληλοφροντίδας και αλληλοπροστασίας αντί για τον έλεγχο τον αυταρχισμό και την καταστολή που προτείνεται με το νομοσχέδιο» σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση των συνεργατικών εγχειρημάτων:

Τα παρακάτω συνεργατικά εγχειρήματα δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θα συνεχίσουμε να είμαστε ανοιχτά και με ελεύθερη πρόσβαση σε όσες και όσους επιθυμούν να έρθουν να μας συναντήσουν στους χώρους μας. Ήμασταν και θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια διαίρεσης, εξαίρεσης και αποκλεισμού, πόσο δε μάλλον, σήμερα όταν η κατάσταση εξαίρεσης γίνεται ο κανόνας για τα κράτη, την αγορά και τις κυβερνήσεις τους. Έτσι, λοιπόν, θα είμαστε ανοιχτά σε όλους, όλες και όλα που δεν έχουν την δυνατότητα, είτε γιατί δεν έχουν πρόσβαση, είτε γιατί δεν τους επιτρέπεται, είτε γιατί έχουν λογικούς και υπολογίσιμους ενδοιασμούς να εμβολιαστούν για τον Covid-19.

Είμαστε αποφασισμένες και αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τα εγχειρήματα μας μεικτά:
Μεικτά όσο αφορά τις κουλτούρες, τους πολιτισμούς και τους τόπους καταγωγής.
Μεικτά όσο αφορά στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.
Μεικτά όσο αφορά τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Μεικτά όσο αφορά την πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Μεικτά όσο αφορά τις ηλικίες.
Μεικτά όσο αφορά την πρόσβασή στην υγειονομική περίθαλψη.
Η μόνη “καθαροτητα” και ανεξαρτησία που μας αφορά είναι η ανεξαρτησία από τις κυβερνητικές και κρατικές πολιτικές και τις ρατσιστικές ιδεολογίες που τις συντροφεύουν.
Οι πολιτικές της κυβέρνησης και του κράτους διαχρονικότερα έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες και καχυποψία. Η κατάσταση αυτή μας αφήνει απροστάτευτες για άλλη μια φορά. Εμείς επιλέγουμε να εμπιστευτούμε η μία την άλλη και να χτίσουμε σχέσεις αλληλοφροντίδας και αλληλοπροστασίας αντί για τον έλεγχο τον αυταρχισμό και την καταστολή που προτείνεται με το νομοσχέδιο.
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η επιλογή μας αυτή θα έχει κόστος.
Ήμασταν και θα είμαστε δίπλα και μαζί σε κάθε αγώνα που αντιμάχεται την αισχρή εμπορευματοποίηση της πανδημίας, που σκορπά τον θάνατο, και την πολιτική του αξιοποίηση από τις άρχουσες τάξεις. Αγωνιζόμαστε στο πλάι των εργαζομένων, των μεταναστ(ρι)ών, των καταπιεσμένων για έναν διαφορετικό κόσμο, για μια άλλη, κοινωνική και δίκαιη, αυτοδιαχειριζόμενη οικονομία, όπου, τα εργατικά και κοινωνικά, συμφέροντα και ανάγκες θα είναι πρώτα.
Αλίμονο αν δεν το γνωρίζαμε πως αυτή, κυρίως, η επιλογή μας θα είχε κόστος.
Έχουμε, όμως, βαθιά εμπιστοσύνη στην κοινωνική αλληλεγγύη και στον σπόρο του αγώνα που φροντίζουμε να ευδοκιμήσει.
Ούτε βήμα πίσω.
Beaver Γυναικεία Κολλεκτίβα – Womens co-op
AllosTropos ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. | Συνεργατικό παντοπωλείο AllosTropos
Μοτοκούζι | Συνεργατικό καφενείο Μοτοκούζι
Ντόμινο καφε-μπαρ| Συνεργατικό καφέ μπαρ Ντόμινο καφε-μπαρ
ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ | συνεργατικές εκδόσεις, βιβλιοπωλείο
Στην Πρίζα | Κολεκτίβα εργασίας για την τεχνολογία
ΣΕ ΒΙΟΜΕ | Συνεργατική Εργαζομένων ΒΙΟ.ΜΕ.
*το κείμενο είναι ανοιχτό για συνυπογραφή κι από άλλα συνεργατικά εγχειρήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αστυνομικοί μπέρδεψαν στόκο με κοκαΐνη… – Αδίκως για 48 ώρες στα κρατητήρια δύο άνδρες

Θεσμοθετείται ο παιδαγωγικός ρατσισμός με την κατανομή μαθητών σε τμήματα με κριτήριο δήθεν τις ειδικότερες μαθησιακές ανάγκες