in , , ,

Συνεχίζονται οι απάνθρωπες εξώσεις προσφύγων από ΜΚΟ στη Θεσσαλονίκη

*Φωτογραφία αρχείου

 

Σε νέες εξώσεις προσφύγων με ανήλικα παιδιά προχωρά η ΜΚΟ “ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ “, η οποία όπως καταγγέλλεται από συλλογικότητες αλληλέγγυων, απειλεί άμεσα με έξωση από το σπίτι της την Μ., μετανάστρια με δύο ανήλικα παιδιά από το Αφγανιστάν.

Όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη 10/03, μετά από απαίτηση της ΜΚΟ, εκδικάζεται η υπόθεση της έξωσης και την Παρασκευή 11/03 τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της οικογένειας.

Μαζί με αυτές τις κινήσεις, η ΜΚΟ “ΔΡΑΣΕΙΣ” ζητάει και το ποσό των 1.000 ευρώ για κάθε “παράβαση” της εκδοθείσας απόφασης, καθώς και την κάλυψη των δικαστικών εξόδων από την ίδια την μετανάστρια(!).

Οι αλληλέγγυες συλλογικότητες Room 39 και ανοιχτή συνέλευση Stop War on Migrants καλούν σε συγκεντρώσεις το Σάββατο 5/3 στις 12:00 στην Αγ. Σοφίας με Τσιμισκή με Αγ. Σοφίας, καθώς και την Πέμπτη 10/3 σε συγκέντρωση στις 9:00 το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το κάλεσμα τους αναφέρει:

«Από το στίβαγμα πολλών οικογενειών στο ίδιο σπίτι και τις υποσχέσεις-απειλές την συγκεκριμένης ΜΚΟ ότι θα χωρίσει την Μ. από τα παιδιά της εάν δε φύγουν, μέχρι τη «πολυπόθητη» δικαστική κατοχύρωση του δικαιώματος για να εισβάλει η αστυνομία στο σπίτι της και να την βγάλει, τα όρια μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, τα οποία επικαλείται η ΜΚΟ, γίνονται δυσδιάκριτα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν τίθεται ζήτημα ένταξης, όπως προφασίζονται ότι εξυπηρετούν πολλές ΜΚΟ, μιας και, εκτός του ότι πετάνε στον δρόμο την οικογένεια, τα παιδιά θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το σχολείο στη μέση της σχολικής χρονιάς. Εφόσον η «ΔΡΑΣΕΙΣ» δεν κατάφερε να  κάμψει  τις αρνήσεις της Μ. να βγει από το σπίτι της, κίνηση η οποία συμπεριλαμβάνεται σε έναν συνολικότερο αγώνα των μεταναστριών για το μπλοκάρισμα των εξώσεων εδώ και μήνες, ακολούθησε άλλη τακτική. Κατοχυρώνοντας τα ασφαλιστικά μέτρα επιδιώκει να βάλει την αστυνομία μέσα στο σπίτι, σκηνικό το οποίο έχουμε ξαναδεί το περασμένο καλοκαίρι στην Αθήνα, όπου μπάτσοι έσυραν μεταναστευτική οικογένεια έξω από το διαμέρισμά της και την συνέλαβαν.

Η πλέον παράφορα προκλητική στάση των μκο συνοδεύεται από παράλληλες εξελίξεις στην αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους. Πιο συγκεκριμένα, το άδειασμα των σπιτιών και η περικοπή των στεγαστικών θέσεων που παρέχονται σε μετανάστριες έχουν οξυνθεί τους τελευταίους μήνες με σκοπό τον αποκλεισμό και εγκλεισμό τους σε κέντρα κράτησης και καμπς, και ως συνεπακόλουθο τον πλήρη εκτοπισμό τους από τον αστικό ιστό. Από τον περασμένο Νοέμβρη που διέρρευσε η εσωτερική υπουργική οδηγία στις τοπικές ΜΚΟ να “επισπεύσουν” το άδειασμα των σπιτιών, έρχεται να επιβεβαιώσει η νέα ανακοίνωση της κυβέρνησης, ότι από 16 Απριλίου 2022, οι θέσεις του προγράμματος στέγασης “ESTIA II” θα περιοριστούν σε 10.000 από 27.000 που διέθετε το 2021, με προοπτική το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022. Έτσι, το επιχείρημα που χρησιμοποιείται συχνά από τις ΜΚΟ για να πραγματοποιεί εξώσεις, αλλά και στη συγκεκριμένη υπόθεση της Μ., ότι “καταχράζεται” στεγαστική θέση από άλλους δικαιούχους, αποτελεί ένα αντιφατικό σημείο.

Η ΜΚΟ “Δράσεις” και κάθε επιδοξη ΜΚΟ με τις ανάλογες διαθέσεις θα μας βρίσκει ενωμένες -ντόπιες και μετανάστριες- απέναντί τους. Οι μετανάστριες δεν είναι μόνες τους. Είμαστε μαζί τους χτίζοντας κοινότητες αγώνα, ενάντια στην κρατική αντιμεταναστευτική πολιτική και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΞΩΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΠΟΡΕΙΑ 05/03, 12:00, ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10/03, 09:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περιορισμό της δημοσιογραφικής κάλυψης της δίκης Λιγνάδη καταγγέλλουν ΕΣΗΕΑ και κόμματα

H Τήνος λέει όχι στα βιομηχανικά πάρκα ΑΠΕ