in ,

Συμπαράσταση στον Ν. Μπογιόπουλο

EUROKINISSI

Σήμερα εκδικάζεται η αγωγή που άσκησε σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ). Η ΕΑΑΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, υπαγόμενο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και στην αγωγή της κατά του δημοσιογράφου ζητά 70.000 ευρώ και τη φυλάκισή του για 6 μήνες με αφορμή τα όσα είχε πει σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν σε άρθρο του, τον Αύγουστο του 2020, για τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ στον Γράμμο και το Βίτσι.

«Πρόκειται για τις ίδιες εκδηλώσεις στις οποίες δίνουν το “παρών” οι διάφοροι νεοφασίστες και νεοναζί, ανάμεσα στους οποίους μέλη και εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και του νέου φασιστικού μορφώματος του καταδικασθέντος για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Κασιδιάρη. Εκδηλώσεις που προωθούν σαφώς και με κάθε τρόπο αντικομμουνιστικό μίσος, ρητορική και υστερία» δηλώνει το ΜέΡΑ25, εκφράζοντας την «αμέριστη συμπαράστασή του» στον δημοσιογράφο.

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση «να πάρει θέση και μέτρα για τη δίωξη και την προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του Τύπου, όσο και το εποπτεύον του φορέα υπουργείο Εθνικής Αμυνας να λάβει μέτρα για τη συμμετοχή και διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων με τους αυτούς τους παριστάμενους».

Ενδιαφέρον έχει η θέση του ΚΚΕ για το θέμα: σύμφωνα με το κόμμα, η εν λόγω αγωγή «δεν στρέφεται μόνο κατά του δημοσιογράφου, στρέφεται εναντίον καθενός και καθεμιάς που δεν ανέχεται την κακοποίηση της ιστορικής αλήθειας και μνήμης, τον αντικομμουνισμό, την ποινικοποίηση της γνώμης και δράσης, που αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική και ιδεολογία».

«Οι “διώκτες” του δημοσιογράφου είναι οι ίδιοι που φιγουράρουν σε εκδηλώσεις “κομμουνιστοφάγων”, μαζί με εκπροσώπους της εγκληματικής φασιστικής Χρυσής Αυγής, ενώ επιδίδονται σε πρακτικές και φρασεολογία βγαλμένη από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών» δηλώνει. Ταυτόχρονα τονίζει πως «η άθλια αυτή ενέργεια δεν εκδηλώνεται σε πολιτικό κενό». Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ τη συνδέει με τις πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών κι άλλων παραγόντων που, αναπαράγοντας τη θεωρία των «δυο άκρων», προχώρησαν στην ταύτιση «της πάλης του εργατικού – λαϊκού κινήματος με τη φασιστική εγκληματική βία, καλλιεργώντας ουσιαστικά την ανοχή απέναντι στην τελευταία».

Μάλιστα το κόμμα έχει καταθέσει και επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το ζήτημα, στην οποία μεταξύ άλλων ζητάει να μάθει ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου, αλλά και ποια μέτρα θα πάρει για να σταματήσουν αυτές οι προκλητικές ενέργειες της ΕΑΑΣ, η οποία ως ΝΠΔΔ εποπτεύεται από το ίδιο το υπουργείο Αμυνας. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται» λέει το ΚΚΕ και απαιτεί απαντήσεις.

*Της Νόρας Ράλλη για την Εφημερίδα των Συντακτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΚΕ για ανατολική Θεσσαλονίκη: Καταγγέλλει τις ελλείψεις σε βασικές υποδομές – Απαιτεί μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας

«Θεσσαλονίκη, μέρες κατοχής – απελευθέρωσης»: Έκθεση και ιστορικός περίπατος από την ΕΔΙΑ 1940-1974