in , ,

ΚΚΕ για ανατολική Θεσσαλονίκη: Καταγγέλλει τις ελλείψεις σε βασικές υποδομές – Απαιτεί μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

«Οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των κατοίκων, οι πλημμυρισμένοι δρόμοι, οι κατεστραμμένες περιουσίες υπογραμμίζουν τις ελλείψεις σε βασικές υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας», επισημαίνει η ΤΟ Ανατ. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με αφορμή τις ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή της Αν. Θεσσαλονίκης, την περασμένη εβδομάδα. Υπογραμμίζει ότι «αυτές οι ελλείψεις έχουν τη σφραγίδα όλων των αστικών διαδοχικών κυβερνήσεων, διοίκησης της Περιφέρειας και των δημοτικών αρχών, με το δικό του μερίδιο ευθύνης ο καθένας».

Υπενθυμίζεται πως η φετινή φθινοπωρινή βροχή στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, προκάλεσε:

καταστροφή στο κεντρικό δρόμο της Ανδριανουπόλεως στην Καλαμαριά

προβλήματα σε σπίτια στην περιοχή Επανομής-Μηχανιώνας

υπερχείλιση του Ανθεμούντα στο Δήμο Θέρμης, με πολλαπλά προβλήματα στη γέφυρα της INTERSALONICA στα Φαρμακέικα και σε πολλούς αγροτικούς δρόμους στον άξονα Βασιλικά – Αγία Παρασκευή -Ταγαράδες. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ακόμα και για το αεροδρόμιο, που μετά τις μεγάλες φιέστες της κυβέρνησης, τα έργα fast track, (ώστε να κερδοφορεί η «Fraport» και οι αεροπορικές εταιρείες), αποδεικνύεται ότι η θωράκιση της ευρύτερης περιοχής είναι μόνο λόγια.

Η Οργάνωση χαρακτηρίζει «πρόκληση τη στάση των Δημάρχων που τώρα θυμήθηκαν τα ελλιπή αντιπλημμυρικά έργα και τους καλεί να ανατρέξουν στις παρεμβάσεις των Δημοτικών Συμβούλων με την “Λαϊκή Συσπείρωση”, που όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείκνυαν και απαιτούσαν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει την ανάγκη «απέναντι στο εχθρικό για τον λαό αστικό κράτος, να υψωθεί η μεγάλη δύναμη της λαϊκής πρωτοβουλίας. Σε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος πρέπει να δυναμώσει η αγωνιστική διεκδίκηση, η απαίτηση από κυβέρνηση, περιφερειακή και δημοτικές αρχές έτσι ώστε:

Να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση για τη γρήγορη αποκατάσταση προβλημάτων και η πλήρης αποζημίωση των πληγέντων.

Να αυξηθούν ουσιαστικά οι πόροι για αντιπλημμυρική προστασία, φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο και αυτό να εκφραστεί στον κρατικό προϋπολογισμό. Να προχωρήσει άμεσα ο καθαρισμός των φρεατίων και των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους πριν την εκδήλωση νέας κακοκαιρίας.

Άμεσα και όπου συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα, να διακόπτονται όλες οι μη αναγκαίες δραστηριότητες, χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων.

Να προχωρήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση των λεκανών απορροής, με άμεση και ορθολογική διευθέτηση των υδατορεμάτων, μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας σε επίπεδο υδατικών διαμερισμάτων, με κριτήρια συνδυασμένης κάλυψης των λαϊκών αναγκών, έλεγχο του συνόλου των τεχνικών έργων για τις επιπτώσεις στα πλημμυρικά φαινόμενα, αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα που να καλύπτουν συνδυασμένα τις λαϊκές ανάγκες. Να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση έργων που “ωριμάζουν” εδώ και χρόνια, για έργα που εξαγγέλλονται, διαφημίζονται και αργεί χαρακτηριστικά η κατασκευή τους.

Ενίσχυση του προσωπικού, των μέσων και της εκπαίδευσης των φορέων Πολιτικής Προστασίας, ουσιαστική ενημέρωση και εκπαίδευση του πληθυσμού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Στέφανου Βελδεμίρη

Συμπαράσταση στον Ν. Μπογιόπουλο