in ,

Συγκέντρωση ενάντια στην έμφυλη βία: «Ο αγώνας της αδερφής μας είναι αγώνας όλων μας»

Νέα συγκέντρωση ενάντια στην έμφυλη βία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, στις 18.30 στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας, καλεσμένη από τη συλλογικότητα «Witches Fight Back».

Στο κάλεσμά αναφέρεται:

«Στον απόηχο του βιασμού της 24χρονης αδερφής μας από το συρφετό επιχειρηματιών νύχτας, γόνων πλούσιων οικογενειών και των όσων καταγγελιών ακολούθησαν στα social media, θελήσαμε να βρεθούμε στο δρόμο, να φωνάξουμε ενάντια στην έμφυλη βία και να αφήσουμε το αποτύπωμά μας στους δρόμους της πόλης. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στην αδερφή μας και σε όλες τις επιζώσες έμφυλης βίας.

Οι καταγγελίες που ακολούθησαν βοήθησαν να ξετυλιχτεί ένα ολόκληρο κύκλωμα βιασμών και κακοποιήσεων. Παρά τη μήνυση οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο Ηλίας Γκιώνης, συνεχίζουν να καλούν γυναίκες στα πάρτυ τους με στόχο την σεξουαλική κακοποίησή τους.

Ο αγώνας της αδερφής μας απέναντι σε ανθρώπους με μεγάλη οικονομική δύναμη, διασυνδέσεις και εξουσίες είναι αγώνας όλων μας. Για να μη βρεθεί ποτέ καμιά άλλη σ’ αυτή τη θέση».

Στη συγκέντρωση καλεί και η Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης η οποία σημειώνει:

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση της 24χρονής από την Θεσσαλονίκη, εισέρχεται βίαια, πέρα από τον έμφυλο παράγοντα και ο παράγοντας της ταξικής θέσης των βιαστών, καθώς κάνοντας πρώτα και κυρίαρχα χρήση της αντρικής ταυτότητας τους, βίασαν την κοπέλα και έπειτα κάνοντας χρήση της ταξικής θέσης τους, κινητοποίησαν έναν ολόκληρο λούμπεν συρφετό από τηλεπερσόνες, ινφλουένσερς της κακιάς ώρας και τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να αντιστραφεί η αφήγηση του βιασμού και να μετατραπεί το συμβάν σε «ροζ πάρτι», να κρυφτούν τα ονόματα των ενόχων και τελικά να μην ανοίξει ρουθούνι.

Το λέμε για να το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους. Οι αγέλες των ‘alpha males’, που λειτουργούν σαν λυσσασμένα σαρκοβόρα, που μαζεύονται και ναρκώνουν κοπέλες για να τις βιάσουν, που βιντεοσκοπούν χωρίς συναίνεση και ανεβάζουν ιδιωτικές στιγμές στο διαδίκτυο, οι γόνοι της “καλής κοινωνίας”, δηλαδή της ελληνικής λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης, απόγονοι των λαδέμπορων και των ταγματασφαλιτών, οι διάφοροι κυβερνητικοί που κατηγορούνται για κατα συρροήν βιασμούς και παραμένουν στις θέσεις τους, μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, αποτελούν συμπτώματα ενός βαθιά άρρωστου συστήματος που βασίζεται πάνω στις τρεις μορφές καταπίεσης, της τάξης, του φύλου και της φυλής.

Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, δεν είναι ψυχικά ασθενείς, δεν έχουν μάλιστα τίποτα το ιδιαίτερο, πέρα από μια υπερφουσκωμένη αίσθηση προνομίου απέναντι του Άλλου, της αδύναμης, της εργαζόμενης, του πρόσφυγα, της κατατρεγμένης».

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΣΕΕ: Ατελείωτη η λίστα με νεκρούς εν ώρα εργασίας

Δωρεάν Rapid Test στην Νεάπολη από το Κοινωνικό Ιατρείο την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου