Στους δρόμους για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκηση βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιάννη Μιχελάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η συνάντηση πραγματοποιείται με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ΚΕΔΕ θα ζητήσει να γίνει σωστή αξιολόγηση σε όλους τους φορείς του δημοσίου τομέα. ‘Αλλωστε, όπως τόνισε το προεδρείο της ΚΕΔΕ κατά την παρουσίαση έρευνας για την εικόνα της κοινής γνώμης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «συνιστά μνημονιακή υποχρέωση η αξιολόγηση σε όλους τους φορείς του δημοσίου τομέα». Ωστόσο, όπως καταγγέλθηκε, η αξιολόγηση αυτή δεν έχει γίνει. Αναφέρθηκε επίσης, ότι σε υπουργεία, αξιολογήσεις έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα λειτουργούν σωστά, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται υπό αυστηρούς, συνεχείς ελέγχους εδώ και δύο χρόνια.

Το πρωί, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τους δήμους, που αντιδρούν στο πρόγραμμα της κινητικότητας, συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ, και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχοντας ως προπομπό της πορείας, αυτοκίνητα, μηχανάκια και ποδήλατα της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι από το υπουργείο, καθώς δεν έγινε η συνάντηση που είχαν ζητήσει με τον κ. Μητσοτάκη, και κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως τη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας διοργάνωσαν η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Επίσης, σήμερα είναι κλειστοί όλοι οι δήμοι της Ελλάδας, με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε σε συνεδρίασή του το ΔΣ της ΚΕΔΕ. Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 έως και τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη διαμαρτυρία, ενώ 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων.

Παράλληλα, παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στην οδό Σαπφούς πραγματοποιούν αυτή την ώρα και καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αποφάσεις των τοπικών ΕΛΜΕ, ενάντια στο μέτρο της κινητικότητας και στο ενδεχόμενο απολύσεων εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν από το υπηρεσιακό συμβούλιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης «να μην προχωρήσει με κανένα τρόπο στον ονομαστικό χαρακτηρισμό «υπεράριθμων» εκπαιδευτικών κατά σχολική μονάδα», παρά μόνο για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών που «οι ίδιοι επιθυμούν την μετακίνησή τους σε άλλο σχολείο».

Η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ ήταν προγραμματισμένη για τις 14.30 το μεσημέρι, αλλά λόγω της παρέμβασης των εκπαιδευτικών υπήρξε καθυστέρηση και τα μέλη του αποσύρθηκαν για να συνεδριάσουν πριν από λίγη ώρα, ενώ οι καθηγητές παραμένουν και συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΣΥΡΙΖΑ: Ανθρωποθυσίες οι “διαπραγματευσεις”

ΚΘΒΕ: Ειρήνη – Αριστοφάνης