Στο δημοτικό συμβούλιο τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την «έγκριση Απογραφής και  Ισολογισμού Έναρξης 1-1-2011 Δήμου Θεσσαλονίκης» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 στις 14.00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου). 
 
Παράλληλα, στις στις 16.00 της ίδιας μέρες θα πραγματοποιηθεί η 5η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με 65 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:
 
– Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου για την μεταλλευτική δραστηριότητα στη βορειοανατολική Χαλκιδική. Με σκοπό να παρουσιαστούν οι θέσεις όλων των πλευρών ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος απηύθυναν πρόσκληση στους τοπικούς φορείς προκειμένου εκπρόσωποι τους να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα κλήθηκαν: Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης, Συμβούλιο Περιβάλλοντος, Συντονιστικό Όργανο Επιτροπών κατά των μεταλλείων, Δήμος Αριστοτέλη, Μεταλλεία Κασσάνδρας, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 
-Έγκριση της συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στο κοινοτικό πρόγραμμα Black Sea Basin 2007-2013, με τίτλο «Ολοκληρωμένη Παρακολούθηση των Περιβαλλοντικών Προβλημάτων των ακτών σε θαλάσσιες περιοχές και τρόποι αντιμετώπισής τους – Integrated Coastal Monitoring of Environmental Problems in Sea Region and the Ways of their Solution _ICME», προϋπολογισμού 692.707 ευρώ.
 
– Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2013, λόγω ένταξης στο ΕΣΠΑ της τρίτης φάσης του έργου «Αναβάθμιση Οδικού Άξονα Αγίου Δημητρίου». Επιπλέον έγκριση εκτέλεσης και τρόπου δημοπράτησης του έργου, προϋπολογισμού 1.290.000 ευρώ, που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π) «Μακεδονίας–Θράκης 2007–2013» (Άξονας Προτεραιότητας 07-Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην ΠΚΜ), με ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης την ΕΕΤΑΑ Α.Ε. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.)
 
– Έγκριση πραγματοποίησης τριάντα (30) συναυλιών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης με στόχο τη γνωριμία των μαθητών με τη μουσική μέσα από το άκουσμα γνωστών συνθέσεων, από το ελληνικό και ευρωπαϊκό ρεπερτόριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

O τσαμπουκάς της ΕΛ.ΑΣ: Προσαγωγές ανηλίκων με χειροπέδες, προπηλακισμός πατέρα κι απειλές στη ΓΑΔΑ

Σήμερα θα συγκληθεί το κογκλάβιο για την εκλογή του πάπα