Ξεκίνησαν οι υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα ενώ τους 40 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος τις επόμενες μέρες. Για καύσωνα μιλούν οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ την ώρα που αρχίζουν να ξεσπούν και οι πρώτες πυρκαγιές.
Χθές ξέσπασε πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, στην Εύβοια και στη Κερατέα που ενδέχεται να είναι και εμπρησμός ενω σε όλες τις περιοχές η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής. Σήμερα το πρωί πυρκαγιά ξέσπασε ξανά στη Ζάκυνθο, αλλά σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Συνολικά σε όλη τη χώρα ο αριθμός των μικρών και μεγάλων εστιών ξεπέρασε τις 70 το τελευταίο 24ωρο ενώ οι επόμενες μέρες ειναι εξίσου επικίνδυνες λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών και των κατα τόπους ανέμων.