Στηρίζει την 24ωρη παναττική απεργία η ΓΣΕΕ

Απορρίπτοντας την συζήτηση για μείωση μισθών και επί της ουσίας κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η ΓΣΕΕ αποφάσισε την στήριξη της 24ωρης παναττικής απεργίας που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, για την επόμενη Τρίτη 17 του μηνός.

Ανοικτό αφήνεται επίσης το ενδεχόμενο να προχωρήσει εφόσον απαιτηθεί στην κήρυξη και 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με ανοιχτή ημερομηνία. Η διοίκηση της ΓΣΕΕ αποφάσισε να καταθέσει το δικό της πλαίσιο προτάσεων και στάθηκε αντίθετη στο πακέτο μέτρων των  εργοδοτικών οργανώσεων για την ανταγωνιστικότητα. Οι προτάσεις των εργοδοτικών φορέων αφορούν το «πάγωμα» των μισθών και των αυξήσεων από ωριμάνσεις. Παράλληλα, η τρόικα πιέζει ασφυκτικά για μειώσεις, τόσο στο 13ο και 14ο, όσο και στον κατώτατο μισθό.

Στην πρόταση των εργοδοτών περιλαμβάνεται και το αίτημα για μείωση του μη μισθολογικού κόστους με μείωση στις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές σημείο με το οποίο συμφωνεί και η ΓΣΕΕ, η οποία επιμένει σε αντισταθμιστική ρύθμιση για τη διασφάλιση των ασφαλιστικών ταμείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δεκαπέντε ακόμη απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία

Συζήτηση για τα μέτρα στην παιδεία, το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς