in , ,

Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης – Ετοιμάζει άμεση προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησης

Μετά από μια πολύωρη διαδικασία και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.

Ο Αλέξης Κούγιας, δήλωσε πως «ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία» και σημείωσε πως θα προχωρήσει σε προσφυγή κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. «Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος» τόνισε.

Υπενθυμίζουμε πως ο Δ. Λιγνάδης κατά τη διάρκεια της 4ωρης απολογίας του, αρνήθηκε τις κατηγορίες, αναφέροντας πως δεν έχει υπάρξει βιαστής και πως ουδέποτε εξέφρασε ερωτική επιθυμία για ανήλικα πρόσωπα, ενώ κρίνει ότι οι καταγγελίες εις βάρος του έγιναν εξαιτίας των διαφωνιών του με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Σπύρο Μπιπμπίλα ως μέτριο ηθοποιό που βρίσκεται τυχαία στη θέση του προέδρου του σωματείου.

Την ίδια στιγμή η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού διαψεύδει έναν από τους απολογητικούς ισχυρισμούς του Δημήτρη Λιγνάδη, αναφέροντας πως ο Λιγνάδης είπε ψέματα ότι βρισκόταν για διακοπές στην Ιθάκη τον Αύγουστο του 2015, χρονικό διάστημα κατά το οποίο του καταλογίζονται οι πράξεις βιασμού. «Ας του πει κάποιος πως με ψέματα επιβαρύνει χειρότερα τη θέση του» γράφει σε ανάρτησή της στο Facebook η ηθοποιός.

Τέλος, αναφορά αξίζει να γίνει και στην ανακοίνωση του Ιωάννη Παναγόπουλου και του Αγησίλαου Μικελάτου, που σημείωσαν ότι δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και ότι δεν τους ζητήθηκε ούτε έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να κληθούν ως μάρτυρες και να κυκλοφορήσουν τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα από το συνήγορο του κρατούμενου, πλέον, σκηνοθέτη.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή τους:

«Μετά από δηλώσεις του συνηγόρου υπερασπίσεως του κ. Λιγνάδη στα ΜΜΕ, στις οποίες αναφερθήκαμε ως «μάρτυρες υπερασπίσεώς» του, χωρίς ουδέποτε να έχουμε ερωτηθεί ή να έχει ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη μας, δηλώνουμε τα παρακάτω:

Άμεσα, θα επικοινωνήσουμε με την κυρία Ανακριτή, ούτως ώστε, εάν κριθεί απαραίτητο από τις Δικαστικές Αρχές, να καταθέσουμε.

Δεν γνωρίζουμε τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης και αγνοούμε τους λόγους για τους οποίους τα στοιχεία μας ανακοινώθηκαν δημοσίως στον Τύπο από την υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη. Επαναλαμβάνουμε ότι κανένας δεν ζήτησε (και δεν έλαβε) τη σύμφωνη γνώμη μας, προκειμένου τα ονόματά μας να ανακοινωθούν στα ΜΜΕ ως «μάρτυρες υπερασπίσεως» του κ. Λιγνάδη, γεγονός το οποίο μας έχει προκαλέσει σοβαρή προσωπική, επαγγελματική και ψυχολογική βλάβη.

Ο δεύτερος από εμάς πράγματι ευρίσκετο στην Ιθάκη τον μήνα Αύγουστο του 2015, φιλοξενούμενος της κ. Ελ. Κούρκουλα, όχι όμως κατά την ημερομηνία 8 ή/και 9 Αυγούστου, αλλά από τις 10 Αυγούστου και μετά και παρέμεινε μόνο έως τις 13 ή/και 14 Αυγούστου. Δεν μπορεί, μετά ταύτα, να γνωρίζει οτιδήποτε, για το πριν τη 10η Αυγούστου 2015 χρονικό διάστημα.

Είμαστε, αμφότεροι, αταλάντευτοι στην καταδίκη κάθε είδους σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας, από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε, και παρακαλούμε το όνομά μας να μην χρησιμοποιείται σε καμία υπόθεση τρίτων προσώπων. Ήδη, η επί διήμερο διακίνηση των ονομάτων μας στον Τύπο, εξαιτίας της εν αγνοία μας δημοσιοποίησης των στοιχείων μας στα ΜΜΕ από τον συνήγορο του κ. Λιγνάδη, έχει δημιουργήσει προβλήματα και ταλαιπωρία σε εμάς και τους οικείους μας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι κακοποιητικές μέθοδοι του Αλέξη Κούγια

Επιστολή της πρωτοβουλίας αυτοαπασχολούμενων στην εστίαση: «Οδηγούμαστε στην ανεργία και την εξαθλίωση»