in ,

Στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών το Θεαγένειο – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι-ες του Θεαγενείου στην είσοδο του νοσοκομείου διαμαρτυρόμενοι-ες για την υποστελέχωση και τις ελλείψεις σε προσωπικού που καλύπτονται με μετακινήσεις σε καθημερινή βάση. Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι στο υπάρχον πρόβλημα υποστελέχωσης ήρθαν να προστεθούν οι αναστολές και οι συνταξιοδοτήσεις προσωπικού που δεν αντικαταστάθηκαν.

Το νοσοκομείο βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων καθώς από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης και μέχρι σήμερα το νοσοκομείο, παρόλο που δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, επωμίσθηκε την περίθαλψη χιλιάδων ογκολογικών ασθενών της Βορείου Ελλάδος και όχι μόνο. Εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί τους ασθενείς του κανονικά χωρίς να αναστείλει καθόλου την λειτουργία των υπηρεσιών του.

Η προσπάθεια και το φιλότιμο των εργαζομένων δεν αναγνωρίσθηκε αντίθετα έγιναν ελάχιστες προσλήψεις προσωπικού και αυτές μόνο επικουρικών, που δεν έφτασαν να καλύψουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ελάχιστη είναι η χρηματοδότηση που δεν καλύπτει τις τεράστιες ανάγκες του νοσοκομείου. Καινούργια τμήματα δημιουργήθηκαν με το ήδη υπάρχον προσωπικό.

«Στο μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης ήρθε το τελευταίο διάστημα να προστεθούν οι 35 αναστολές συναδέλφων που δεν εμβολιάστηκαν, οι πολλές συνταξιοδοτήσεις και η επικείμενη μεταφορά του κέντρου ημερήσιας νοσηλείας τον επόμενο μήνα στην Πυλαία, όπου θα χρειαστούν πάνω από 40 εργαζόμενοι για να στελεχωθεί και δεν έχει προσληφθεί κανένας ακόμα.

Φτάσαμε στο σημείο νοσηλευτικά τμήματα στα οποία νοσηλεύονται 30 ασθενείς να υπάρχει στην βάρδια μία νοσηλεύτρια και σε εργαστήρια με μεγάλο φόρτο εργασίας ένας τεχνολόγος. Στο διοικητικό η ίδια κατάσταση. Οι ελλείψεις που υπάρχουν στα τμήματα καλύπτονται με μετακινήσεις προσωπικού από τμήμα σε τμήμα σχεδόν σε καθημερινή βάση» αναφέρει το σωματείο των εργαζομένων σε ανακοίνωσή του τονίζοντας πως τίθεται πλέον θέμα εύρυθμης λειτουργίας.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κινητοποιούμαστε για αυτά τα θέματα, αλλά δυστυχώς τα προβλήματα αντί να λύνονται, εντείνονται. Δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα, γιατί και προσλήψεις δεν έγιναν -έγιναν μόνο επικουρικών και αυτές ελάχιστες- και δυστυχώς δεν κάλυψαν τις συνταξιοδοτήσεις. Σε αυτό ήρθαν να προστεθούν οι αναστολές του προσωπικού, όπου στο νοσοκομείο μας έχουμε 35 συναδέλφους μας με εμπειρία 25 – 30 χρόνων, που έδωσαν αγώνα κι έβαλαν πλάτη να μείνει το σύστημα όρθιο και τώρα είναι εκτός και δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Βασίλης Μουρατίδης.

Το σωματείο καταγγέλλει ακόμη πως οι συμβάσεις των επικουρικών που έβαλαν πλάτη όλο αυτό το διάστημα ανανεώνονται για λίγους μήνες, κάτι που επιτείνει την εργασιακή τους ομηρία, οι τρίμηνες συμβάσεις που θα κάλυπταν τα κενά από τις αναστολές έμειναν στα λόγια ενώ οι εργαζόμενοι που βγήκαν σε αναστολή δεν παίρνουν, όπως καταγγέλλεται, ούτε ένα ευρώ αντιμετωπίζοντας πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

«Οι συνάδελφοι μας που εργάζονται στην φύλαξη του νοσοκομείου με ΣΟΧ δεν συμπεριλαμβάνονται στην 5μηνη ανανέωση συμβάσεων των υπόλοιπων επικουρικών και είναι στον αέρα. Η σύμβαση τους λήγει στο τέλος του χρόνου και ο εργολάβος είναι προ των πυλών.

Η ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ ένα δίκαιο και διαχρονικό αίτημα παραπέμπεται στο μακρινό μέλλον όπως και τα άλλα θεσμικά αιτήματα μας.

Ο σκοπός της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι πλέον ξεκάθαρος. Κλείσιμο νοσοκομείων, συγχωνεύσεις τμημάτων και υπηρεσιών, επιστροφή των εργολάβων, Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα, ιδιωτικοποιήσεις, εργαζόμενοι στην δημόσια Υγεία σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας και απαξίωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας υπέρ του ιδιωτικού» τονίζει το σωματείο ζητώντας:.

  • Την άμεση επιστροφή όλων των συναδέλφων μας που βγήκαν σε αναστολή στην εργασία τους.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (Επικουρικών, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ)
  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Αύξηση της χρηματοδότησης
  • Ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα Υγείας για όλους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Unicef: Η ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων επιδεινώθηκε σημαντικά λόγω της Covid-19

Πέντε δισεκατομμύρια ευρώ για φρεγάτες; Όχι, ευχαριστώ.