in ,

Σε ακατάλληλο βιοτεχνικό χώρο παραμένει το Ειδικό Σχολείο για παιδιά με Αυτισμό στην Πυλαία

Συνθήκες που θίγουν την αξιοπρέπεια των παιδιών με αυτισμό αλλά και την αξιοπρέπεια όλης της κοινωνίας καταγγέλλει η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της οποίας ο γιος πηγαίνει στο Ειδικό Σχολείο για παιδιά με Αυτισμό στην Πυλαία.

Η Θωμαή Στεφανοπούλου σε ανάρτησή της στο facebook τονίζει πως το Ειδικό Σχολείο που φιλοξενεί περίπου 25 παιδιά συστεγάζεται με εργοστάσιο και με χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων του Δήμου καθώς και αποθήκη υλικών καθαρισμού.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, το κτίριο είναι βιοτεχνία και το Δημόσιο το νοικιάζει από ιδιώτη από το 2008 και το σχολείο παραμένει εκεί παρόλο που η σύμβαση έληξε το 2020. Ωστόσο όλο αυτό το διάστημα ο ιδιώτης εξακολουθεί να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα στο κτίριο. Το σχολείο για τον Αυτισμό βρίσκεται σε όροφο του κτιρίου.

«Από πάνω υπάρχει βιοτεχνία ιατροτεχνολογικού ιματισμού, από κάτω μπαινοβγαίνουν από σιδερένιες μπουκαπόρτες βαρέα οχήματα και λειτουργεί ως αποθήκη υλικών καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης!!

Η αυλή του σχολείου είναι ένα μπαλκόνι που θυμίζει φυλακή τριτοκοσμικής χώρας με ολισθηρά πλακάκια, 3 λάστιχα αυτοκινήτων και μια τσουλήθρα. Το καλύτερο δεν το ακούσατε! Δεν έχει έξοδο κινδύνου! Για την ακρίβεια δεν υπάρχει διέξοδος σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού που να οδηγεί κατευθείαν έξω και μακριά από το κτίριο!» αναφέρει ακόμη η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου στην ανάρτησή της καταγγέλλοντας ακόμη πως στο παρελθόν υπήρχαν ποντίκια μέσα και έξω από το κτίριο, κάτι που αποτέλεσε την αιτία για να αρρωστήσουν με λεπτοσπείρωση 20 άτομα, δάσκαλοι και μαθητές του διπλανού σχολείου, του 2ου ΕΕΕΚ Πυλαίας, το οποίο επίσης συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο. Το 2018 μάλιστα οι γονείς των μαθητών του 2ο ΕΕΚ είχαν προχωρήσει σε διαμαρτυρίες και αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα ζητώντας  από τον κρατικό μηχανισμό να κινητοποιηθεί άμεσα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις. Ζητούσαν επίσης την έναρξη των διαδικασιών για τη μεταφορά του σχολείου σε καταλληλότερο χώρο, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Θωμαή Στεφανοπούλου, προχώρησε στην κοινοποίηση της καταγγελίας αυτής καθώς, όπως δήλωσε στο alterthess, η σύμβαση με τον ιδιώτη έχει λήξει από το 2020 και οι γονείς φοβούνται ότι μεθοδεύεται η συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου στο ίδιο κτίριο με νέα σύμβαση.

Το ζήτημα μετά από σχετικά αιτήματα της Διευθύντριας του 2ου ΕΕΚ έχει φτάσει στην Σχολική Επιτροπή και την Παρασκευή πρόκειται να γνωμοδοτήσει για την καταλληλότητα του κτιρίου.

Η ίδια υπενθυμίζει, πως σύμφωνα με τα κριτήρια καταλληλότητας των σχολικών κτιρίων, απαγορεύεται οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα κοντά σε σχολείο, ή αποθήκευση υλικών, ή η στάθμευση αυτοκινήτων.

Αδιαφορία για το ζήτημα φαίνεται ότι έχει επιδείξει ο Δήμος Πυλαίας –Χορτιάτη που στο παρελθόν φαίνεται ότι έχει χαρακτηρίσει το σχολείο ως κόσμημα…

Σταυρούλα Πουλημένη

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από την ανάρτηση της γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νέο ατύχημα με διανομέα στη Θεσσαλονίκη – «Στο έλεος της ατομικής ευθύνης οι συνάδελφοι», λέει το ΣΕΤΕΠΕ

Η δολοφονία του οπαδού του Άρη να είναι η τελευταία