in ,

Η δολοφονία του οπαδού του Άρη να είναι η τελευταία

Δεκάδες είναι οι ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων αλλά και συνδέσμων οπαδών από όλη την Ελλάδα οι οποίες καταδικάζουν την δολοφονία του 19χρονου οπαδού του Άρη Θεσσαλονίκης στην περιοχή Χαριλάου της πόλης και οι οποίες ζητούν να παύσει κάθε πράξη οπαδικής βίας κάνοντας ταυτόχρονα αναφορά στα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις ΠΑΕ, αλλά και στην αύξηση των περιστατικών οπαδικής και ρατσιστικής βίας στην πόλη, τις οποίες και συνδέουν.

Στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου, συρρέουν συνεχώς εκατοντάδες πολίτες, αφήνοντας λουλούδια, μηνύματα σε χαρτί αλλά και κασκόλ ομάδων. Ανάμεσα τους και η φιλόλογός του, Νικολέττα Δεληγιάννη η οποία ανέφερε στο μήνυμά της:

«Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022
για τον Άλκη…

Όμως δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες, για την ακρίβεια καμία μέρα δεν είναι ίδια! Αρκεί ένα τίποτε για να την κάνει διαφορετική, μοναδική, περίεργη, υπέροχη, τραγική.

Τέτοια τραγική μέρα ήταν, είναι αυτή -διότι ό,τι γράφεται είναι ακόμη υπό την επήρεια του φοβερού,του τραγικού, του αναπόφευκτου. Έτσι, που λέτε. Ο Άλκης, λοιπόν, «πάει», ναι «πάει» εκεί που δεν θέλει κανείς να πάει, εκεί που όταν είσαι δεκαεννέα ετών δεν πρέπει να πας.

Ο Άλκης.Ο ψηλός, ο όμορφος, ο γλυκός, ο φίλος, ο ζωηρός, ο ερωτευμένος «πάει»… Και γιατί «πάει»; Γιατί κάπου μεταξύ γέννας και θανάτου υπάρχει ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος που είναι ικανός για όλα τα καλά , αλλά και για όλα τα κακά. Ο αλαζόνας, οδυνατός, ο μωρός, ο κάποιος.

Πού να ξέρω, πού να ξέρεις όλα αυτά τα παιδιά, όλες αυτές οι ψυχές, όλα αυτά τα μυαλά, όλα αυτά τα μάτια, τα ματάκια τι θα κάνουν, πού θα πάνε, ποιον θα βρουν στην ζωή τους, ποιον δρόμο θα περπατήσουν, τι θα θελήσουν , που και με ποιον θα παλέψουν… δεν ξέρω,
πώς να ξέρω;

Αλλά για τον Άλκη, για τον κάθε Άλκη να σταματήσει η βία , να σταματήσει το κακό , η γροθιά, η μπουνιά, το μαχαίρι , το δηλητήριο, το οξύ … Ποιος θα το σταματήσει ; Εσύ, Εγώ, Εμείς!

Ναι, πιστεύω στον άνθρωπο, αλλά όχι σήμερα. Σήμερα στοχάζομαι, πρέπει να στοχαστώ τελικά, ότι όλοι, όσοι ζούμε, είμαστε κυρίως τυχεροί: διότι δεν πήγαμε βόλτα στο λάθος σημείο , τη λάθος στιγμή, διότι δεν εμπιστευθήκαμε το αυτονόητο: ότι μπορώ και είμαι ό,τι θέλω να είμαι: κόκκινος κίτρινος, πράσινος, ψηλός, γλυκός, αλμυρός, Ο,ΤΙ ΘΈΛΩ.

Θέλω να είμαι ελεύθερος!!! Άλκη μου, έφυγες ανυποψίαστα ελεύθερος!
Νικολέττα Δεληγιάννη,

μια από τους πολλούς καθηγητές σου».

Με ανακοίνωσή του ο ΣΦ Οικονομικού καταδικάζει την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του 19χρονου πρωτοετή συμφοιτητή τους που φέρνει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο την οπαδική βία, αλλά και την εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών στη Θεσσαλονίκη κι αλλού, που οξύνεται το τελευταίο διάστημα.

«Ο Άλκης ήταν ένας από μας και στην θέση του θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας μας. Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών και στρέφουμε τον αγώνα μας απέναντι τόσο στην οπαδική βία όσο και στις αιτίες που την γεννούν. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του θύματος. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε εκδηλώσεις και συζητήσεις για την καταδίκη της οπαδικής βίας και την σύνδεση της μετα τα επαγγελματικά συμφέροντα».

Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία: «Η αποκάλυψη και τιμωρία των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του Άλκη δεν αρκεί»

Η Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία αναφέρει:

«Ζούμε μέρες που τα ζόμπι της Χ.Α. οργιάζουν στα ΕΠΑΛ Εύοσμου και στα περισσότερα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Μέρες που η εν ψυχρώ δολοφονία ενός Βούλγαρου οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας μετατρέπεται σε απλό πλημμέλημα. Μέρες που οργιάζουν οι φήμες για διεθνή κυκλώματα μαστροπείας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελίες μιας κοπέλας που βιάσθηκε. Και τέλος, μία οργανωμένη δολοφονία ενός 19χρονου παιδιού, που
επιχειρείται να  παρουσιαστεί σαν μία απλή οπαδική συμπλοκή, η οποία “έτυχε” να έχει και ένα θύμα !!

Είμαστε ακόμα στην εποχή του Παγκρατίδη;;

Οι θεσμικές εξουσίες αυτής της πόλης προβληματίζονται με τη δυσώδη αυτή κατάσταση;;

Σκέφτονται να δώσουν απαντήσεις;;

Το Κράτος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Δικαστική και η Εκτελεστική Εξουσία βλέπουν;

Ακούνε;;

Η αποκάλυψη και η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, είναι το αυτονόητο, αλλά δεν είναι αρκεί!!».

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη:

«Η αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη φέρνει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο την οπαδική βία, αλλά και την εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών στη Θεσσαλονίκη και αλλού, που οξύνεται το τελευταίο διάστημα, στρεφόμενη και εναντίον της αγωνιστικής δράσης του λαού και της νεολαίας.

Η αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι το ελάχιστο και αυτονόητο που πρέπει να γίνει»

Μ. Κριθαρίδης: Κανένας 19χρόνος Άλκης δολοφονημένος, ποτέ ξανά και για καμία ομάδα

«Το ειδεχθές έγκλημα της δολοφονίας του 19χρόνου τα ξημερώματα από οπαδούς στη Θεσσαλονίκη και ο τραυματισμός δύο ακόμα νεαρών παιδιών, μας συνταράσσουν και μας συγκλονίζουν. Η πολιτεία οφείλει να εξιχνιάσει άμεσα το αποτρόπαιο έγκλημα και οι δράστες του να εντοπιστούν, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Παράλληλα πρέπει να υπάρξουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της τυφλής οπαδικής βίας. Να θωρακίσουμε την κοινωνία μας και τον αθλητισμό, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά κανένας 19χρόνος Άλκης δολοφονημένος και για καμία ομάδα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του 19χρόνου και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους άλλους δύο. Δεν είναι δυνατόν να χάνουμε νέους ανθρώπους από τέτοιες αχαρακτήριστες πράξεις, είναι πραγματικά συγκλονιστικό και αδιανόητο. Ποτέ ξανά» ανέφερεα ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τα συλλυπητήρια των μελών του στην οικογένεια του θύματος και σημείωσε:

«Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της χώρας, από την αποτρόπαια δολοφονία 19χρονου για οπαδικούς λόγους χθες στην περιοχή Χαριλάου. Ένα τραγικό γεγονός το οποίο αναδεικνύει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που οφείλει να μας προβληματίσει και να αποτελέσει αφορμή για να μπει ένα οριστικό τέλος στον αιματηρό κύκλο της τυφλής οπαδικής βίας.

Η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα την οπαδική βία, θύματα της οποίας έχουμε θρηνήσει και στο παρελθόν. Αυτές οι δολοφονικές πρακτικές δεν έχουν θέση στον αθλητισμό ,στην κοινωνία της πόλης μας και στην ιστορία όλων των αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης.

Ηρθε η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ποδοσφαιρικές ομάδες βάφουν στα κιτρινόμαυρα το σήμα τους προς τιμήν του Άλκη – Σύνδεσμοι οπαδών καταδικάζουν την τυφλή οπαδική βία

Δεκάδες είναι πλέον οι ποσοσφαιρικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα που βάφουν το έμβλημά του συλλόγου τους στα κιτρινόμαυρα συνοδεύοντάς το από μηνύματα καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης, ενώ ακόμα πιο σημαντικό πρέπει να θεωρείται το ότι σύνδεσμοι οπαδών, με ισχυρές δόσεις αυτοκριτικής, δηλώνουν πως αυτός πρέπει να είναι ο τελευταίος νεκρός.

photo: Aris Media Factory

Ο σύνδεσμος Super 3 ζητάει να μην υπάρξουν κανενός είδους “αντίποινα” και καυτηριάζει την αναφορά δημοσιογραφικών μέσων σε “συμπλοκή” και “ραντεβού” αναφέροντας:

«Ο Τόσκο δε δολοφονήθηκε σε “συμπλοκές οπαδών” όπως αναπαράχθηκε τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν. Ο Τόσκο έπινε καφέ και του στήθηκε φονική ενέδρα. Ο Άλκης χθες δε συμμετείχε σε καμία “συμπλοκή οπαδών”. Καθόταν στο στενό του σπιτιού του και έκανε πλάκα με δύο συνομηλίκους του.
Κύριοι, χθες στο Χαριλάου δεν είχαμε καμία “συμπλοκή οπαδών” αλλά μία τυφλή δολοφονική ενέδρα. Μην το γενικεύετε και μην το ονομάζετε οπαδική αντιπαλότητα, γιατί και η οπαδική αντιπαλότητα έχει κανόνες. Είναι ένα μόρφωμα, ένα παρακράτος που συντηρείται με ποικίλους τρόπους χρόνια τώρα.

Τα τελευταία έξι χρόνια, φέρατε στην πόλη ένα πρωτάθλημα, απίστευτο μίσος και τρεις νεκρούς. Και όλα αυτά τα λέμε, σεβόμενοι την μητέρα του Άλκη. Γιατί ο μικρός δεν ήταν ένας αλήτης που συμμετείχε σε συμπλοκή, ήταν ένα μικρό παιδί που άραζε στη γειτονιά του.
Αυτή την κατάσταση μην τη βαφτίζετε οπαδική βία. Είναι ένα παρακρατικό μόρφωμα που το αντιμετωπίζουμε και εμείς και οι γριές χρόνια τώρα. Ούτε είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε είναι όλα ίδια. Και τέλος απευθυνόμαστε σε αυτούς, που δημιούργησαν και συντηρούν μέχρι και σήμερα αυτό το μόρφωμα, ευχή και κατάρα σας δίνουμε: Να σαπίσετε σε ένα κρεβάτι με ανοιχτά μάτια, με έναν καθρέφτη στο ταβάνι.

Καλό ταξίδι Άλκη, καλό ταξίδι ψυχούλα μου.

Το χαμόγελο σου δε θα σβήσει ποτέ και σου δίνουμε το λόγο μας, ότι θα περπατάμε περήφανοι στα στενά αυτής της πόλης, θα περπατάμε περήφανοι στα στενά του Χαριλάου και όποιος μας ρωτήσει, όσοι κι αν είναι, ότι κι αν κρατάνε στα χέρια τους, εμείς θα λέμε ότι είμαστε ΆΡΗΣ.

Μη διανοηθεί κανένας να απαντήσει εκδικητικά σε αυτό το τερατούργημα».

Original21: «ΣΥΓΝΩΜΗ»

«Όχι άλλη υποκρισία ! Έλεος!

Δεν θα χύσουμε κροκοδείλια δάκρυα πάνω από το πτώμα ενός παιδιού! Δεν θα γίνουμε υποκριτές κοροϊδεύοντας τον κόσμο ολόκληρο, καθώς και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Η τοποθέτηση μας θα είναι όπως μας αρμόζει: ΓΝΗΣΙΑ και ΟΧΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ.

Αν ο Άλκης δεν άφηνε την τελευταία του πνοή χτες και απλώς νοσηλευόταν ως τραυματίας στο νοσοκομείο , όπως γίνεται στο 99,99 % των περιπτώσεων, οι συντοπίτες των Αρειανών σήμερα θα καυχιόντουσαν στα στέκια τους και χρησιμοποιώντας την οπαδική αργκό θα έλεγαν ότι: “Τους την κάναμε στο Χαριλάου”. Στην Αθήνα πάλι, στα οπαδικά στέκια και πάλι σε οπαδική αργκό, για την ίδια πράξη θα τονιζόταν ότι: “Την κάναν οι τάδε στα σκουλήκια..τους έχουν ξεκωλιάσει τωρα τελευταία”… και η ζωή θα συνεχιζότανε χωρίς να έχουν σήμερα ποστάρει ΟΛΟΙ αυτό το σηματάκι ενάντια στα μαχαίρια.

Αντιθέτως όλοι σήμερα…..” πέφτουμε από τα σύννεφα”. Όχι μάγκες! Για να μην ξαναγίνει ποτέ αυτό, πρέπει να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας και μόνο της αλήθειας! ΑΠΑΝΤΕΣ…. Σαν ORIGINAL χωρίς φόβο , αλλά με πάθος έχουμε στραφεί άπειρες φορές ενάντια σε κυβερνήσεις, υπουργούς, προέδρους με μόνο μας όπλο το δίκαιο και την αλήθεια. Οι ευθύνες κράτους και πολιτείας και λοιπών φορέων που γεννούν τη βία είναι δεδομένες. Τώρα όμως κι εμείς είμαστε αναγκασμένοι να στραφούμε προς ολόκληρο το οπαδικό κίνημα χωρίς να εξαιρούμε εμάς. Την λύση στο να γίνει πράξη το “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ” μπορεί να την δώσει μόνο το οπαδικό κίνημα και κανένας άλλος. Θέλει όμως πολλά κιλά αρχίδια και πάνω από όλα ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ. Πρέπει να στρέψουμε το “μαχαίρι” στον ίδιο μας τον εαυτό…σε κανέναν άλλο…σε κανέναν αντίπαλο και να δούμε κατάματα όλα τα λάθη μας και να καταλάβουμε τον δικό μας ρολό σε αυτή την κοινωνία…Ένας ρόλος γνήσιος , μάχιμος, ανιδιοτελής , αλληλέγγυος, ενάντια σε κάθε μορφή βίας και φασισμού. Και όλα αυτά στις ΠΡΑΞΕΙΣ. Όχι στα ΛΟΓΙΑ.

Είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε κάθε Κυριακή την ομάδα μας να νικάει, πίνοντας τις μπύρες μας με τα Αδέρφια μας, είναι όμορφο να μπαίνουμε στα πούλμαν και να κάνουμε μια εκδρομή, είναι όμορφο να τραγουδάμε στα πέταλα της Γης.

Τον τρόπο τον γνωρίζουμε, ώστε να μην έχουμε ξανά ΑΛΚΗ. Τον τρόπο τον ξέρουμε για να μην μας βρωμίζει και εμάς η μπόχα της σημερινής κοινωνίας, της σημερινής πολιτείας, του σημερινού κράτους. Είμαστε άλλος κόσμος. Διαφορετικός από αυτούς που απαρτίζουν αυτές τις οντότητες. Αν δεν τα καταφέρουμε, αν δεν το μπορούμε είναι προτιμότερο από το να γίνουμε ψεύτες και ελεεινοί σαν όλους αυτούς που κράζουμε, το μαχαίρι που κρατάμε να το βάλουμε εκεί που πάει ο νους μας…. Είναι πολύ προτιμότερο από το να το χώσουμε στην βουβωνική χωρά κάποιου “αντιπάλου”.
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια αλλά και μια συγγνώμη στην οικογένεια του ‘Αλκη. Όχι γιατί ήμασταν εμείς ηθικοί ή φυσικοί αυτουργοί της στυγερής δολοφονίας του γιου τους…αλλά γιατί δεν κάναμε τίποτα τόσο καιρό να την αποτρέψουμε.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σε ακατάλληλο βιοτεχνικό χώρο παραμένει το Ειδικό Σχολείο για παιδιά με Αυτισμό στην Πυλαία

«Χρυσά» Διαμερίσματα: Ο Μηταράκης, οι πρόσφυγες και οι Κινέζοι της Golden Visa