in , ,

Σχολεία με χορηγία της Ελληνικός Χρυσός – Το «ευχαριστώ» του δημάρχου Αριστοτέλη

Την χαρά και την περηφάνια του για το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των ετήσιων δαπανών για τη σχολική στέγη του δήμου Αριστοτέλη καλύπτει η γνωστή εταιρεία Ελληνικός Χρυσός εκφράζει με δήλωση του ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.

Λίγο πριν την ανακοινωμένη έναρξη των εξορύξεων στις Σκουριές, η Ελληνικός Χρυσός (για ποιον λόγο άραγε) προχωρά σε νέες δωρεές στον τοπικό δήμο, ο οποίος τις δέχεται με… χαρά, αγνοώντας τις επιπτώσεις της δραστηριότητας της στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Μετά τις χορηγίες σε ψύκτες με λειτουργία φίλτρανσης πόσιμου νερού στις σχολικές μονάδες, η εταιρεία θα φτιάξει και τα σχολεία ενός Δήμου που ενώ θα τρώει κυριολεκτικά τη σκόνη της την ίδια στιγμή θα πρέπει να αναφωνεί «σ’ ευχαριστώ ω εταιρεία».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συστηματική προσπάθεια δημιουργίας καλύτερης σχολικής στέγης στο Δήμο Αριστοτέλη , στόχος που είχε τεθεί από την πρώτη ημέρα αυτής της δημοτικής θητείας.

Με δαπάνες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», τους  τελευταίους μήνες ολοκληρώθηκε σειρά εργασιών και προμηθειών σε εννέα σχολικά κτίρια και συγκεκριμένα:

-Προμήθεια και εγκατάσταση νέων εξωτερικών κουφωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου, ύψους δαπάνης 28.842 €.

-Ανακαίνιση, συντήρηση και επισκευή των υγειονομικών εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Παναγίας, ύψους δαπάνης 27.404 €.

-Εγκατάσταση νέας θερμοπρόσοψης και ανακαινίσεις της αίθουσας πληροφορικής και της αίθουσας εκδηλώσεων, στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Ρόδων, συνολικού ύψους δαπάνης 29.995 €.

-Προμήθεια και εγκατάσταση 37 νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑΛ, στο Γυμνάσιο και στο Δημοτικό Σχολείο Αρναίας, στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Μεγάλης Παναγίας και στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου.

Η προετοιμασία ενόψει και της νέας χρονιάς συνεχίζεται, καθώς ανάλογες εργασίες, τόσο με τη συνδρομή της μεταλλευτικής εταιρείας όσο και με ίδιους πόρους του Δήμου, προγραμματίζονται και σε άλλα σχολικά κτίρια του Δήμου Αριστοτέλη, όπου διαπιστώνεται ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά:

«Αποτελεί κάθε χρόνο υψηλή προτεραιότητα στην πράξη, η ποιότητα ζωής των παιδιών μας στα σχολεία όπου περνούν σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς τους και η δυνατότητα να έχουν στη διάθεσή τους της καλύτερες δυνατές εγκαταστάσεις και σύγχρονο εξοπλισμό για την εκπαιδευτική διαδικασία. Η ανάληψη σημαντικού μέρους των ετήσιων δαπανών για τη σχολική στέγη από την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός”, μας βοηθά να είμαστε και πιο έγκαιροι στην υλοποίηση αυτών των εργασιών, αλλά και να διευρύνουμε την ποικιλία των παρεμβάσεων, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις σχολικές εγκαταστάσεις και αντιμετωπίζοντας με τρόπο δραστικό και οριστικό τις όποιες ανάγκες εντοπίζονται. Εκτός από την εταιρεία, οφείλω να ευχαριστήσω και τις σχολικές επιτροπές, αλλά και τους εντεταλμένους σχετικώς δημοτικούς συμβούλους Ευγενία Γιαννούση και Νίκο Κεφαλά, για τις προσπάθειές τους και τον συντονισμό των ενεργειών που οδηγούν και φέτος στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

 

Διαβάστε επίσης: Στην υγειά μας ρε παιδιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακατάσχετη αιμορραγία «έδειξε» ο ιατροδικαστής για τον 20χρονο που σκοτώθηκε από αστυνομικό

Παράνομη κοπή δένδρων από την Κοινοπραξία ΜΕΤΡΟ καταγγέλλει η «Οικολογία-Αλληλεγγύη»