in , , , ,

Ρατσιστικές συμπεριφορές της Διοίκησης καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του «Παπανικολάου»

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχωράει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Θ. «Παπανικολάου» αναφέροντας ρατσιστικές συμπεριφορές της διοίκησης απέναντι σε νοσηλευτές, ερωτήσεις για το λόγο που πήραν αναρρωτική άδεια αλλά και σχόλια για την εξωτερική εμφάνιση και το σωματικό βάρος, ζητήματα υγείας, το αν και γιατί καπνίζουν. Όλα αυτά εκκινούν από την επιμονή της διοίκησης σε μετακινήσεις σε τμήματα στα οποία εργαζόμενοι δεν μπορούν να μετακινηθούν για λόγους υγείας.

Τίποτα από όλα αυτά δεν μας προκαλεί εντύπωση, όταν την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Καθημερινή πως «δεν γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων γιατί όλοι ήθελαν νοσοκομεία στην πόλη τους και να περιμένουμε να έχουμε 3 καλά νοσοκομεία, δεν γίνεται αυτό. Εμείς με το που θα τελειώσει η πανδημία θα ζητήσω από μία ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών να μας κάνει μία συνολική και ειλικρινή αποτίμηση τι πήγε καλά και τι δεν πήγε. Μερικές φορές έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία περισσότερα από όσα θα έπρεπε».

Μείωση εξόδων για την Υγεία, εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας για τους εργαζομένους, κομμένα ρεπό και άδειες, μειωμένα χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία, αβαντάρισμα του ιδιωτικού τομέα της υγείας, διαρκής υποβάθμιση του ΕΣΥ, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και εμμονή στην αξιολόγηση ακόμα και με κριτήρια υγείας, αποτελούν την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε και που θα συνεχίσουμε να βιώνουμε τόσο οι εργαζόμενοι/ες στα νοσοκομεία όσο και οι ασθενείς.

Η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει:

«Ναι, κάναμε όλοι υπομονή, για να στηρίξουμε πρωτίστως τους ασθενείς και τιμώντας, ο καθένας από τη θέση του, το ρόλο του μέσα στο ΕΣΥ. Όμως φτάνει πια,καμιά ανοχή πλέον!!! Και ας γίνουμε πιο σαφείς: Καθώς η πανδημία υποχωρεί και υπάρχει η δυνατότητα η διοίκηση να σταθεί με σεβασμό απέναντι στους ήρωες της νοσηλευτικής παίζει παιχνίδια που στόχο έχουν την εξόντωση των συναδέλφων που δεν δηλώνουν υποταγή στην διεύθυνση. Στις τελευταίες συνεδριάσεις έρχονται συνάδελφοι στο σωματείο που απεγνωσμένα ζητούν τη βοήθεια του, όχι μόνον για τις μετακινήσεις σε τμήματα στα οποία κυρίως για λόγους υγείας δεν μπορούν να ανταποκριθούν, αλλά και καταγγέλλοντας ρατσιστικές συμπεριφορές όπως γιατί πήραν αναρρωτική άδεια, ρατσιστικά σχόλια για την εξωτερική εμφάνιση και το σωματικό βάρος, ζητήματα υγείας, γιατί είναι καπνιστές κ.λ.π!!!

Το σωματείο έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης, απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων, παρουσία μάλιστα συναδέλφων που είχαν υποστεί όλα όσα αναφέρονται παραπάνω από την διευθύντριά τους. Εν κατακλείδι ποιος διοικεί αυτό το νοσοκομείο; Ποιος ο ρόλος των διοικητών; Να παρακολουθούν άβουλοι και να περιμένουν οι εργαζόμενοι να πάνε στα δικαστήρια για να αποφασίσουν άλλοι για λογαριασμό της; Ή είναι κοινή συναινέσει το παιχνιδάκι στις πλάτες των πολύπαθων νοσηλευτών μετά την κόλαση του covid;

Η πλειοψηφία του σωματείου θα σταθεί στο πλευρό των μελών του με κάθε τρόπο. Ήτοι, δημοσιοποιώντας το θέμα εντός και εκτός του νοσοκομείου, με κάλεσμα των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων, με ξώδικα ή όποια άλλη μορφή αγώνα σκεφτεί, μαζί με τους συναδέλφους τους οποίους καλεί να πλαισιώσουν το σωματείο γιατί μόνο ένα μαζικό σωματείο μπορεί να έχει αποτελέσματα στη δράση του.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δεν είναι τυχαία η αναφορά στην πλειοψηφία του σωματείου. Σας είναι γνωστό, ότι η κυβερνητική παράταξη απέχει συχνά από τις συνεδριάσεις και πάντα από τις κινητοποιήσεις του σωματείου. Έχει άλλους τρόπους δοσοληψίας με την διοίκηση που καμιά σχέση δεν έχουν με αγώνες και διεκδικήσεις. Εμείς σας καλούμε στο σωματείο, να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση έτσι όπως μας αρμόζει με αξιοκρατία στις θέσεις ευθύνης, με σεβασμό στην επαγγελματική και ανθρώπινη υπόστασή μας και με αναγνώριση της προσφοράς μας στον ασθενή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλό εμβόλιο, κακό εμβόλιο: απλά μαθήματα κοινωνικής πολιτικής

Πρωτοβουλία του ΜέΡΑ25: «Να παύσει η δίωξη του Τζούλιαν Ασάνζ»