in , ,

ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Ζέρβα: Μηχανεύεται σχέδια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις εργαζόμενων και αντιπολίτευσης μετά τη δημοσίευση εγγράφου που αποδεικνύει ότι η διοίκηση Ζέρβα στον δήμο Θεσσαλονίκης προχωρά σε ιδιωτικοποίηση μέρους της καθαριότητας του δήμου.

Αυτή τη φορά ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), η οποία επισημαίνει ότι «σχέδια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας μηχανεύεται ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επιχειρεί να τα θέσει σε εφαρμογή εν μέσω Αυγούστου και παραμονές των Δημοτικών Εκλογών, στέλνοντας τον υπέρογκο λογαριασμό στους δημότες ωστόσο, αμέσως μετά».

Όπως σημειώνει στη συνέχεια η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Για να πετύχει μάλιστα τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την εξαπάτηση των Δημοτών, η υφαρπαγή των ψήφων τους και η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τερτίπια, όπως οι υποσχέσεις για ένα καλύτερο «μέλλον» του Δήμου, αλλά όπως απέδειξε τέσσερα (4) χρόνια τώρα, ποτέ δεν νοιάστηκε γι’ αυτό.

Ίσα ίσα, η Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης χαρακτηρίστηκε από κακή διαχείριση, από διοικητική ανεπάρκεια και μία πολιτική σε θέματα όπως η καθαριότητα, τραγική. Ξαφνικά τώρα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να… νοικοκυρέψει τον Δήμο. Γιατί άραγε; Τι θέλει να πετύχει προκηρύσσοντας μέσα στον Αύγουστο εκατό (100) θέσεις στην καθαριότητα 2μηνης σύμβασης;

Γιατί δεν το έκανε έως τώρα και έθετε το προσωπικό σε υπερεργασία χωρίς να προχωρά σε προσλήψεις μονίμων εργαζομένων για να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τα κενά; Γιατί άφηνε να απαξιώνεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός;

Η απάντηση έρχεται από την ίδια τη Δημοτική Αρχή. Έφερε πρόσφατα ως έκτακτο θέμα στην Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.) την προσωρινή (2μηνη) ιδιωτικοποίηση της περισυλλογής των ογκωδών αντικειμένων. Μέσα στα μπάνια του λαού και των εργαζομένων, η Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί καραδοκούν για να υφαρπάξουν ότι και όπως μπορούν, πριονίζοντας τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης αντέδρασε και το θέμα αποσύρθηκε από την Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.), αλλά εκφράζονται φόβοι επαναφοράς του μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Είναι ντροπή και αίσχος μία Δημοτική Αρχή, όπως αυτή της Θεσσαλονίκης, που επί τέσσερα (4) χρόνια δεν έπραξε απολύτως τίποτα προκειμένου η πόλη, οι δημότες και μαζί και οι εργαζόμενοι να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, που επέλεξε την αδράνεια, την αδιαφορία και την απαξίωση, τώρα, να κάνει προεκλογικές εξαγγελίες-φανφάρες και να σχεδιάζει δήθεν το μέλλον της Θεσσαλονίκης για το… 2030. Ούτε καν τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων δεν κατάφερε να αδειάσει με συνέπεια τα απορρίμματα να μεταφέρονται στον Σ.Μ.Α. Ευκαρπίας και οι Δημότες να πληρώνουν αδρά.

Επειδή οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και το τι σημαίνει… προσωρινή ιδιωτικοποίηση και 2μηνες συμβάσεις, ως Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία απολύτως ιδιωτικοποίηση. Σε μία τέτοια απόφαση θα βρουν απέναντι τους το σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους. Η Ομοσπονδία στηρίζει τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης και όλοι μαζί θα προασπίσουμε τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κόντρα στις ιδιωτικοποιήσεις που σημαίνουν αύξηση των ανταποδοτικών τελών και περαιτέρω επιβάρυνση για τους Δημότες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σταματά προσωρινά η κοπή των δέντρων για τον fly over περιφερειακό

Οικολογία -Αλληλεγγύη: Να σωθούν τα δέντρα στα Τροχιοδρομικά