Παζάρι και κουζίνα οικονομικής ενίσχυσης για τον Ξενώνα Προσφύγων

Παζάρι οικονομικής ενίσχυσης του Ξενώνα Προσφύγων οργανώνει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία και η Συνέλευση Διαχείρισης το ερχόμενο Σάββατο, στις 11 του Δεκέμβρη στο χώρο του Λιμανιού, και καλεί πολίτες, συλλογικότητες, καλλιτέχνες κοκ να προσφέρουν τα δικά τους αντικείμενα προς πώληση.

Ταυτόχρονα, από Πέμπτη μέχρι Κυριακή, η “Κουτάλα του Ξενώνα” μαγειρεύει αφγανική κουζίνα σε κοινωνικούς χώρους της πόλης, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Ξενώνα και των οικογενειών που εργάζονται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Πάζαρι για την οικονομική ενίσχυση του Ξενώνα Προσφύγων
 
Εδώ και 10 μήνες, ο Ξενώνας Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί, με την υποστήριξη μόνο της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας και άλλων κοινωνικών οργανώσεων, σαν ένα ανοιχτό εγχείρημα κοινωνικής αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης. Παρέχει στέγη και καθημερινή διατροφή στις οικογένειες των ενοίκων (γύρω στα 70 άτομα), εξασφαλίζει τα αναγκαία για τα παιδιά και τα βρέφη, στηρίζει τους μαθητές στο σχολείο και τους ενήλικες στη δουλειά.
Το αίτημά μας παραμένει πάντα να λειτουργήσει ο ξενώνας μέσα από μια μόνιμη, δημόσια χρηματοδότηση και μέσα από κοινωνικό έλεγχο, κάτι που δυστυχώς το αρμόδιο Υπουργείο αρνείται. Μέχρι να γίνει αυτό, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον ξενώνα, ως μια έμπρακτη μορφή αλληλεγγύης, χωρίς να επιδιώκουμε ή να λαμβάνουμε καμιά κρατική ή ιδιωτική χρηματοδότηση.
Η μόνη στήριξη είναι η εθελοντική δουλειά όλων μας, η οικονομική ενίσχυση από πολίτες και κοινωνικές οργανώσεις και οι προσφορές σε είδος. Έτσι, οργανώνουμε παζάρι για την οικονομική ενίσχυση του Ξενώνα Προσφύγων. Αναζητάμε προσφορές σε αντικείμενα, καινούργια ή μεταχειρισμένα, όπως βιβλία, δίσκους, ταινίες, αφίσες, κοσμήματα, διακοσμητικά, ρούχα, μικροέπιπλα, χειροτεχνήματα, χειροποίητα γλυκά και τρόφιμα και ότι άλλο ο καθένας και η καθεμία μας δεν χρειάζεται πια ή θέλει να προσφέρει για την ενίσχυση του ξενώνα. Φωτογράφοι, ζωγράφοι και άλλοι καλλιτέχνες μπορούν επίσης να μας χαρίσουν εργά τους, τα οποία θα πωληθούν για την ενίσχυση του ξενώνα, ή να συμμετάσχουν στην εκδήλωση παράγοντας επιτόπου έργα προς πώληση.
Το παζάρι θα γίνει το Σάββατο, 11 Δεκέμβρη σε χώρο του λιμανιού (όπου θα εξελίσσεται και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου) και θα συνοδεύεται επίσης από άλλες εκδηλώσεις (μουσική, κουζίνα, προβολές κα). Τα αντικείμενα θα συγκεντρώνονται μέχρι την προηγούμενη ημέρα στο Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό Κέντρο (Ερμού 23 και Βενιζέλου), ή την ίδια μέρα στο χώρο της εκδήλωσης.
Μετά τις 11 Δεκέμβρη και ως το τέλος της χρονιάς, το παζάρι θα μεταφερθεί στο Στέκι Μεταναστών, ενώ όσα αντικείμενα περισσέψουν μπορούν είτε να επιστραφούν, είτε να μείνουν στους ένοικους του ξενώνα.
Με την ευκαιρία, ενημερώνουμε ότι η «Κουτάλα του Ξενώνα», ομάδα εργασίας των ενοίκων του Ξενώνα, μαγειρεύει και σερβίρει παραδοσιακή αφγανική κουζίνα κάθε εβδομάδα από Πέμπτη ως την Κυριακή, σε κοινωνικούς χώρους της πόλης. Συγκεκριμένα, κάθε Πέμπτη βράδυ από τις 7 μαγειρεύει στο «Σχολείο για τη Μάθηση της Ελευθερίας» (Βασιλέως Γεωργίου και Μπιζανίου), κάθε Παρασκευή βράδυ από τις 8 στην «Ετεροτοπία» (Ι. Δραγούμη και Πτολεμαίου 42), κάθε Σάββατο μεσημέρι από τις 2 στο Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό Κέντρο (Ερμού 23) και κάθε Κυριακή μεσημέρι στο «Μικρόπολις» (Βενιζέλου και Β. Ηρακλείου 18). Τα έσοδα από την κουζίνα στηρίζουν οικονομικά τον ξενώνα και τις οικογένειες που εργάζονται.
 
 
Περισσότερες πληροφορίες για τον ξενώνα στο www.antiratsistiki.gr.
Παρακαλούμε τα μεταχειρισμένα ρούχα να είναι καθαρά, σιδερωμένα και σε καλή κατάσταση. Πέρα από τα είδη για το παζάρι, ο Ξενώνας χρειάζεται πάντα προσφορές σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως πάνες, γάλατα, βρεφικές κρέμες, τρόφιμα, καθαριστικά κα (αναλυτικά στην παραπάνω σελίδα).
Επικοινωνία:
Ξενώνας Προσφύγων (Σιατίστης 12 & Φιλίππου)
Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 & Βενιζέλου)
6973710771
 
Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
Συνέλευση Διαχείρισης Ξενώνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μαζική ήταν η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και συνέλευση των εργαζομένων στα ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Και πάλι χωρίς φυσικό αέριο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης