in ,

Πάτρα: Πραγματοποίησαν προπαγανδιστική παρέμβαση στην 6η ΥΠΕ για τις 22/1 και προσήχθησαν

Παρέμβαση με πανό, τρικάκια και μοίρασμα κειμένων στα πλαίσια των δράσεων ενόψει της πανελλαδικής ημέρας για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, πραγματοποίησαν σήμερα μέλη της αναρχικής ομάδας «Δυσήνιος Ίππος» μαζί με άλλα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στην 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. Χωρίς να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και προσήγαγαν τα άτομα που πραγματοποίησαν την παρέμβαση αντιπληροφόρησης.

Δεν ξέρουμε το γιατί. Αλλά πλέον όλα τα περιμένουμε από μία κυβέρνηση που στέλνει ΜΑΤ απέναντι σε γιατρούς που παλεύουν για να μην κλείσουν νοσοκομεία όπως συνέβη πρόσφατα στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Η Υγεία, όπως και κάθε κοινωνικό πρόβλημα, αντιμετωπίζεται με τον μόνο τρόπο που η κυβέρνηση ξέρει και μπορεί.

Την καταστολή.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης όπως δημοσιεύτηκε στην σελίδα της συλλογικότητας:

«Η εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας αφήνει πίσω της καθημερινά δεκάδες ή και εκατοντάδες νεκρούς και το Ε.Σ.Υ. διαλυμένο και υποστελεχωμένο. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας το κράτος δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας παρά μόνο κατασταλτικά μέτρα και μέτρα προστασίας και ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Την ίδια στιγμή που το Ε.Σ.Υ. είναι υπό διάλυση, δαπανούνται δισεκατομμύρια για την ενίσχυση του στόλου της αστυνομίας, για πολεμικούς εξοπλισμούς, για τα αστικά ΜΜΕ που ξεπλένουν καθημερινά τη δολοφονική κρατική διαχείριση.

2 χρόνια πανδημίας, με κατασταλτικά πογκρόμ, απαγορεύσεις, συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών, ραβασάκια από την αστυνομία σε αγωνιζόμενους γιατρούς που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης του covid. 2 χρόνια με νομοσχέδια περιστολής των ελευθεριών, απαγόρευσης των διαδηλώσεων, άμβλυνσης των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, λεηλασίας της φύσης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και καταστρατήγησης κάθε κοινωνικού και ταξικού κεκτημένου. 2 χρόνια με ταξικά μέτρα ακραίας φτωχοποίησης και λεηλασίας της κοινωνικής βάσης.

2 χρόνια με τον ανορθολογισμό των κρατικών μέτρων που το μόνο που επιχειρούν είναι να διαιωνίσουν και να περισώσουν το καταφανώς αποτυχημένο αφήγημα περί ατομικής ευθύνης. 2 χρόνια που το κράτος και τα αστικά ΜΜΕ αβαντάρουν τον κάθε λογής ακροδεξιό ψεκασμένο που αποτελεί συμπληρωματικό στοιχείο στην κρατική-καπιταλιστική αφήγηση και απαραίτητο άλλοθι για την επιβολή αυταρχικών μέτρων, απολύσεων και μειώσεων μισθών.

2 χρόνια εγκληματική, ταξική και κατασταλτική διαχείριση της πανδημίας.

2 χρόνια που αποδεικνύουν περίτρανα ότι το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα σκορπάει το θάνατο και αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή.

Να βρεθούμε στους δρόμους που αναπνέει ο αγώνας για ζωή, υγεία, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Να αντισταθούμε στο έγκλημα. Να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε απέναντι στους δολοφόνους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙAΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Η ΖΩΗ, Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΥΗ ΤΟΥ ΕΣΥ-ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 22/1 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.00».

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαμαρτυρία αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης για τον «έλεγχο νομιμότητας» της αναθηματικής στήλης απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης

Οι διώξεις Παπαδάκου-Βαξεβάνη στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ελευθερία του Τύπου και των ΜΜΕ