ΠΑΣΟΚ: Ενέκρινε τα ψηφοδέλτια το Εθνικό Συμβούλιο

 

Στην Α’ Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο θα είναι υποψήφιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος.
 
Εγκρίθηκαν τα ψηφοδέλτια στην Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου
 
Την έγκριση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ είχε ως θέμα η σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
 
“Η εκλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη, είναι όμως και εξαιρετικά γοητευτική, ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ. Γιατί είναι η μοναδική ευκαιρία να ξανασυνδεθούμε πραγματικά με τους πολίτες, με πολίτες απογοητευμένους, οργισμένους πάρα πολλές φορές, φοβισμένους και εντέλει δύσπιστους.” τόνισε στην ομιλία του ο Ευ. Βενιζέλος.
 
Όσον αφορά την Α’ Θεσσαλονίκης τα όνοματα που φαίνεται πως έχουν κλείσει έιναι μεταξύ άλλων του Ευ. Βενιζέλου, του Κ. Αβραμίδης, της Χ. Αράπογλου, του Γ. Γούναρη, της Ε. Καίλή, της Κ. Κυριάκου, του Γ. Μαγκριώτη, του Ν. Ξυλούρη, του Χρ. Παπαστεργίου.
 
Στη Β’ Θεσσαλονίηκς μεταξύ άλλων υποψήφιοι θα είναι οι Β. Μυρώνη, Γ. Αρβανιτιδης, Μ. Καγκελίδη, Θ. Μπαλάσας, Θ. Τσιόκας.
 
Ευ. Βενιζέλος: “Τρεις θεμελιώδης αρχές για τα ψηφοδέλτια”
 
“Το ΠΑΣΟΚ γεφύρωσε ένα τεράστιο ιστορικό κενό.Το κενό ανάμεσα στον Εμφύλιο και την Μεταπολίτευση με την μεσολάβηση της δικτατορίας. Από το 1974 έως το 2009, καταγράψαμε μεγάλες νίκες, ανατροπές, λάθη και αναλαμβάνουμε την ευθύνη και για τα καλά και για τα κακά. Και ο κόσμος ενδιαφέρεται να μας ακούσει ν’ αναλαμβάνουμε συνειδητά την ευθύνη πρωτίστως για τα λάθη, τις παραλείψεις, τις υστερήσεις, τις παλινωδίες.” τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
 
“Άρα μετά την 18η του Μάρτη και την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κινήματος, μετά τις εκλογές στις 6 Μαΐου, στόχος μας είναι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Το Συνέδριο που για λόγους συμβολικούς θα συγκληθεί στις 3 Σεπτέμβρη του 2012. Ένα Συνέδριο που θα είναι συντακτικού και όχι αναθεωρητικού χαρακτήρα. Ένα Συνέδριο επανίδρυσης και αναγέννησης της Παράταξης. ” σημείωσε.
 
 “Τα ψηφοδέλτια πρέπει να αποτυπώνουν τις τρεις θεμελιώσεις αρχές: Ενότητα. Ανανέωση. Αξιοκρατία. ” δήλωσε και προσέθεσε “τα ψηφοδέλτιά μας πρέπει να είναι ψηφοδέλτια μάχης.”
 
“Αυτό εξηγεί και την επάνοδο των Βουλευτών μας που είχαν βρεθεί σε μι ιδιαίτερη ή αμφίβολη θέση τις εβδομάδες που προηγήθηκαν. Όλοι όσοι επανέρχονται, όλοι όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου, επανέρχονται προβαίνοντας σε μια πράξη αλληλεγγύης προς τα υπόλοιπα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που ηρωικά σήκωσε το βάρος δύσκολων αποφάσεων. Δεν υπάρχουν λοιπόν στα ψηφοδέλτια που θ’ ανακοινώσει η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων αποκλεισμοί. Όλοι χωρίς καμία εξαίρεση, στρατεύονται.” τόνισε.
 
Παραιτούνται όλοι οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την βουλευτική ασυλία
 
“Η βουλευτική ασυλία είναι θεσμική εγγύηση, δεν είναι προσωπικό προνόμιο του Βουλευτή. Όλοι οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκ προοιμίου παραιτούνται από τη βουλευτική ασυλία και η βουλευτική ασυλία καλύπτει τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μόνο για καθαρά πολιτικές πράξεις, για πράξεις που συνδέονται με την πολιτική δραστηριότητα, για τίποτε άλλο. ” δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παράνομη η απεργία των ξεναγών στη Ρόδο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εκλογές