in ,

Παρουσίαση βιβλίου-cd και συναυλίες Δημήτρη Νικολούδη

Ο ξεχωριστός ερμηνευτής Δημήτρης Νικολούδης επιστρέφει στη δισκογραφία με τον ολοκληρωμένο δίσκο  «Στην άκρη του δρόμου» (εκδόσεις Μετρονόμος), ένα βιβλίο-cd που περιλαμβάνει δεκατρία τραγούδια που έγραψαν γι’ αυτόν φίλοι και συνεργάτες. Η παρουσίαση του δίσκου του θα γίνει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στις 9.30 μ.μ. στο καφέ «Ζώγια-Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια» και μαζί με τον ερμηνευτή θα βρεθεί στο χώρο και ο εκδότης του Μετρονόμου Θανάσης Συλιβός.

Την μουσική στο δίσκο υπογράφουν οι: Μανόλης Ανδρουλάκης, Χρήστος Βερνάδος, Θανάσης Γκαϊφύλιας, Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Θωμαΐδης, Γιώργος Καζαντζής, Χρήστος Κολοβός, Πάρις Παρασχόπουλος, Κώστας Πρατσινάκης, Γιάννης Τσολακίδης και τους στίχους οι: Φίλιππος Γράψας, Σταύρος Ζαφειρίου, Ναντίνα Κυριαζή, Δημήτρης Λέντζος, Πρόδρομος Μάρκογλου, Σπύρος Μπαλτογιάννης, Γιώργος Δ. Μπίμης, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Αντώνης Παπαϊωάννου και Στέργιος Πολύζος ενώ δύο τραγούδια είναι σε ποίηση Διονύσιου Σολωμού και Κικής Δημουλά.

Όπως ο ίδιος ο Νικολούδης σημειώνει ανατρέχοντας στις σχέσεις του με τους δημιουργούς: «Τον Θανάση Γκαϊφύλλια τον πρωτοάκουσα στην μπουάτ Λιόγερμα (ήμουν ακόμη μαθητής). Μετά συναντηθήκαμε πολλές φορές επί σκηνής και τώρα στον  δίσκο. Με τον Παντελή Θαλασσινό είχαμε την ίδια περίπου χρονική αφετηρία και την ίδια δισκογραφική στέγη όταν εγώ τραγούδησα τα τραγούδια του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Με τον Κώστα Πρατσινάκη τραγουδήσαμε αμέτρητες φορές σε συναυλίες αλλά και σε όμορφα στέκια της Θεσσαλονίκης. Με τον Κώστα Θωμαΐδη με συνδέουν πολλά, ξεχωριστή όμως θέση έχουν οι συναυλίες που κάναμε στη βιβλιοθήκη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο Πάρις Παρασχόπουλος μου εμπιστεύθηκε δύο ολόκληρα έργα του Τα χνάρια και Το πανσέληνο βλέμμα. Με τον Γιάννη Τσολακίδη πέρα από την μακρόχρονη πορεία στο ραδιόφωνο βρεθήκαμε στη σκηνή σε ένα υπέροχο αφιέρωμα που είχε κάνει στον Νίκο Καββαδία. Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης ήρθε από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει και σμίξαμε αμέσως, θα έλεγα, και με την φοβερή του δεξιοτεχνία έχουμε περάσει υπέροχες στιγμές σε συναυλίες. Ο Χρήστος Κολοβός μου εμπιστεύθηκε τραγούδια του σε ένα δίσκο που συμμετείχαν σπουδαίοι δημιουργοί (μεταξύ αυτών και ο Θάνος Μικρούτσικος). Στον Χρήστο Βερνάρδο οφείλω ίσως αυτόν τον δίσκο γιατί όλα ξεκίνησαν από το τραγούδι του «Εκεί στην άκρη του δρόμου» και έτσι προστέθηκε και το τραγούδι με στίχους του Φίλιππου Γράψα με τον οποίο συνδέομαι φιλικά πολλά χρόνια. Με τον Γιώργο Καζαντζή πρωτοανταμώσαμε στο Πρώτο «Παρά θιν’ αλός» όπου ουσιαστικά πήραμε και το βάπτισμα του πυρός. Και τώρα με στίχους της Ναντίνα Κυριαζή βρισκόμαστε στο «Κάστρα που χτίζω». Ευχαριστώ από καρδιάς τον Σάκη Λάιο για τις ενορχηστρώσεις και για την παρουσία του στο στούντιο. Από τη στιγμή που συναντηθήκαμε έχουν γίνει ομορφότερες οι τραγουδιστικές μου παρουσίες. Στο Studio Polytropon  ο Θάνος Καζαντζής δεν ήταν μόνο ηχολήπτης των τραγουδιών. Υπήρξε συνδημιουργός της δουλειάς αυτής. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ.

Ευχαριστώ την Όλγα Δεϊκου για την υπέροχη φωτογραφική σύνθεση. Ευχαριστώ όλους τους μουσικούς που συμμετείχαν στην πραγματοποίηση και ολοκλήρωση αυτής της δουλειάς. Ο δίσκος αυτός αφιερώνεται στον Ντίνο Χριστιανόπουλο. Του χρωστάω πολλά και κυρίως το ξεκίνημά μου στην δισκογραφία».

Στο καφέ «Ζώγια» θα ακολουθήσουν τέσσερα Σαββατόβραδα στις 9.30 μ.μ.  με μουσικές βραδιές από τον Δημήτρη Νικολούδη και φίλους του. Συγκεκριμένα:

*Σάββατο 12 Νοεμβρίου- Χρήστος Βερνάρδος, Φίλιππος Γράψας, Πάρις Παρασχόπουλος.

*Σάββατο 19 Νοεμβρίου- Κώστας Θωμαΐδης, Χρήστος Κολοβός.

*Σάββατο 26 Νοεμβρίου- Κώστας Πρατσινάκης, Γιάννης Τσολακίδης.

*Σάββατο 3 Δεκεμβρίου -Γιώργος Καζαντζής.

 

*Καφέ «Ζώγια- Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια»

Αλ. Σβώλου 54, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310-243459

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επείγουσα έκκληση για επιχείρηση διάσωσης Ιρανού πρόσφυγα στην περιοχή του Έβρου

ΕΝΙΘ: Ισοπεδώνουν ότι έχει απομείνει όρθιο από την Δημόσια και Δωρεάν Υγεία