in , , ,

Παράνομη η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση – Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία-αποχή που κήρυξαν η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ η ΠΟΣΕΕΠΕΑ και η ΟΙΕΛΕ. Το δικαστήριο στην απόφασή του αναφέρει ότι «οι εναγόμενες Ομοσπονδίες όφειλαν να διαθέτουν το αναγκαίο προσωπικό εγγυημένης ελάχιστης υπηρεσίας, ώστε να μη ματαιωθεί, αλλά και να ικανοποιηθεί, έστω και ένα ουσιαστικό ποσοστό, η ανάγκη της εκπαίδευσης, δηλαδή η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων».

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της στο twitter αναφέρει:

«Παράνομη κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία-αποχή από κάθε αξιολόγηση των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ. Προχωράμε στην αξιολόγηση που αποτελεί σημαντική παράμετρο για τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης.»

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως είχε καταθέσει κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» που στοχεύει στη μη εφαρμογή του ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων νόμου για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες αποφάσισαν για σήμερα Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην πόλη μας η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Δεκάδες είναι και τα σχολεία του Ευόσμου, της Σταυρούπολης, του Ωραιοκάστρου και άλλων περιοχών της Δυτικής Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν καθολικά στην απεργία. Η Ε’ ΕΛΜΕ, καλεί το σύνολο των εκπαιδευτικών «να καταδικάσουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την επίδειξη δύναμης της κ. Κεραμέως και να συμμετέχον στο συλλαλητήριο που έχουν προκηρύξει για αύριο Παρασκευή 1/10 ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ» ενώ τονίζει πως «οι απειλές και το κύμα τρομοκρατίας που εξαπέλυσε τις προηγούμενες μέρες έπεσαν στο κενό με χιλιάδες συναδέλφους να υπογράφουν δήλωση συμμετοχής στον αγώνα απέναντι στον πιο σκληρό οδοστρωτήρα που έχει γνωρίσει η εκπαίδευση και τη ριζική διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης».

Στο κάλεσμά του ο Ζ’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης αναφέρει πως παρά τα ψέματα, τις απειλές και την τρομοκρατία, η Απεργία-Αποχή στο Σύλλογο μας έφτασε στο 95% των σχολικών μονάδων, με 27 στα 28 συνολικά Δημοτικά Σχολεία και 39 από τα 42 Νηπιαγωγεία. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μπροστά σε μια δεύτερη τεράστια ήττα (μετά αυτήν του περσινού Φλεβάρη-Μάρτη) από το εκπαιδευτικό κίνημα και με όπλο την Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και η κυβέρνησή της καταφεύγουν στην μόνη μέθοδο που γνωρίζουν για την επιβολή της αντιεκπαιδευτικής-αντιλαϊκής πολιτικής τους, τον αυταρχισμό. Ενώ δηλαδή οι εκπαιδευτικοί με συντριπτικά ποσοστά που αγγίζουν ή ξεπερνούν το 90% των σχολικών μονάδων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δήλωσαν Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, η υπουργός Παιδείας προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη με βάση τις αντιαπεργιακές διατάξεις του αντεργατικού νόμου Χατζιδάκη και άλλα τραγελαφικά επιχειρήματα του τύπου ότι δεν ορίστηκε προσωπικό ασφαλείας!!!

Με παρόμοια ποσοστά σε όλη την Ελλάδα, η αποφασιστική στάση των εκπαιδευτικών προκάλεσε πανικό στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. που βλέπει να κινδυνεύει για άλλη μια φορά να μείνει στα χαρτιά η αξιολόγηση και η πολιτική κατηγοριοποίησης των σχολείων, πειθάρχησης των εκπαιδευτικών και τελικά διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας παιδείας. Και μπορεί το δικαστήριο να αγνόησε τα στοιχεία και να υιοθέτησε πλήρως τα “επιχειρήματα” του Υ.ΠΑΙ.Θ., κηρύσσοντας παράνομη την Απεργία-Αποχή των Δ.Σ. των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΠΕΕΑ, αλλά ο δρόμος της σύγκρουσης μ’ αυτή την αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική όχι μόνο παραμένει ανοιχτός αλλά συνεχώς πλαταίνει!

Οι εκπαιδευτικοί μέσα από τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες μας θα συνεχίσουμε ενωμένοι και με νέα όπλα τον αγώνα ανασχετικούς φραγμούς να στήσουμε στην αξιολογική λαίλαπα, την ανατροπή αυτής της πολιτικής να οργανώσουμε!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Λαϊκή Ενότητα: Απαράδεκτη ανακοίνωση και ίσες αποστάσεις από τον Δήμαρχο Παύλου Μελά

Αποφυλακίζεται, μετά από επτά μήνες εγκλεισμού χωρίς στοιχεία, ο «Ινδιάνος»