Παπαρήγα: Μπορούμε να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας

«Δεν λυγίσαμε πολιτικά και ιδεολογικά, γιατί αυτή η ήττα θα σήμαινε καταστροφή για το εργατικό και λαϊκό κίνημα», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Είχαμε ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα, ας πούμε είχαμε μια προσωρινή ήττα, αλλά δεν λυγίσαμε πολιτικά και ιδεολογικά, γιατί αυτή η ήττα θα σήμαινε καταστροφή για το εργατικό και λαϊκό κίνημα» είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στην της ομιλία στο Πάρκο Φιξ, τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ μπορεί να ανακτήσει τις απώλειες, γιατί δεν διέπραξε θεμελιακό πολιτικό λάθος».

Το ΚΚΕ είναι υποχρεωμένο από την φύση και τον χαρακτήρα του και από τις απαιτήσεις των μελών και των οπαδών του ό,τι υποσχέθηκε να το πράξει και να αναλάβει και καινούργιες δεσμεύσεις, υπογράμμισε η γγ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για Έλληνες και ξένους εργαζόμενους που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ενέταξε σε αυτό το πλαίσιο και την κατάθεση στην Βουλή πρότασης νόμου εκ μέρους της ΚΟ του κόμματος για την κατάργηση των Μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο λαός δεν πρέπει να αισθάνεται δεσμευμένος ηθικά και πολιτικά από την ψήφο του για «πάση θυσία παραμονή στην ΕΕ», γιατί αυτή η ηθική και πολιτική δέσμευση, μπορεί να οδηγήσει σε αποδυνάμωση των αγώνων του και των αιτημάτων του.

Το θέμα της αποδέσμευσης από την ΕΕ και της μη αναγνώρισης του χρέους, άρα και της διαγραφής του, είναι ένα αίτημα που πρέπει να κυριαρχήσει στους αγώνες, καθώς αυτοί δεν μπορούν να έχουν αποτελέσματα μόνο και μόνο επειδή διεκδικούν ένα δίκαιο αίτημα, είπε η κ. Παπαρήγα.

Τέλος η κ.Παπαρήγα επισήμανε ότι «χωρίς να ωραιοποιούμε ένα υπαρκτό πρόβλημα, ξεκαθαρίζουμε ότι απορρίπτουμε τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία, κάθε πολιτική και πρακτική του «διαίρει και βασίλευε», κάθε ενέργεια που οδηγεί στην καλλιέργεια έχθρας ανάμεσα στους λαούς.»

Ανέφερε ότι πάγια θέση του ΚΚΕ είναι πως οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί και οι καταπιεσμένοι στις χώρες τους πρέπει να μένουν σε αυτές και να γίνουν δύναμη αγώνα εναντίον των δυνάμεων κατοχής, των ξένων και ντόπιων δυναστών, αλλά και του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης «και εμείς στις χώρες μας να αναπτύσσουμε κίνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης, έμπρακτης ηθικής και υλικής βοήθειας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στήριξη στους Σύριους αντάρτες παρέχει η Γαλλία

Tέσσερα Βιβλία για τον Ιούλιο