in , ,

«Όχι» Τζιτζικώστα στην ανέγερση νέου Ειδικού Σχολείου στην Θέρμη – Οργισμένη ανακοίνωση των γονέων

Την οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη προκάλεσε η αρνητική απάντηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στο πολυετές αίτημα τους για ανέγερση του νέου Ειδικού Σχολείου στην Θέρμη, σε οικόπεδο που έχει εξασφαλιστεί απόν τον Δήμο.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωση του η Ένωση, η μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου είχε δηλώσει ότι η διοίκηση Τζιτζικώστα θα στηρίξει μια τέτοια κατεύθυνση, και σήμερα λίγες εβδομάδες αργότερα δηλώνει αναρμόδια, ως υποψήφια ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία.

«Η κατάσταση ξαναγυρίζει και πάλι στο Υπουργείο Εσωτερικών χωρίς να υπάρχει ενημέρωση από κανέναν, τα παιδιά με αναπηρία και οι γονείς τους να είναι σε μια μόνιμη ανησυχία καθώς δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει το αύριο, χωρίς όμως να σταματάνε το δίκαιο των αγώνων τους. Ως Ένωση Γονέων συνεχίζουμε να είμαστε ΔΙΠΛΑ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για να κάνουν τα όνειρά τους – την ανέγερση του νέου ειδικού σχολείου – πραγματικότητα» τονίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οδεύουμε αισίως προς τις διακοπές του Πάσχα και σιγά – σιγά στην ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς χωρίς να έχουμε δραστηριότητα στην ανέγερση του νέου Ειδικού Σχολείου στο χώρο που έχει δοθεί από τον Δήμαρχο Θέρμης κ. Παπαδόπουλο.

Οι τελευταίες εξελίξεις και ενώ είχε πάρει την διαβεβαίωση ( αυτό άλλωστε ειπώθηκε και στην Βουλή έπειτα από επίκαιρη ερώτηση του κ. Δελή στις 15/3/2024 ) ο Δήμαρχος Θέρμης από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο ότι θα στηριχθεί από το εν λόγω Υπουργείο, η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας επέφερε αρνητικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός κ. Λιβάνιος έδωσε την συγκατάθεση του για ολοκλήρωση της μελέτης από τις υπηρεσίες του Δήμου Θέρμης στηρίζοντας τον Δήμαρχο στα αιτήματά του για το εν λόγω εγχείρημα ούτως ώστε να προλάβει ο φάκελος να πάει ολοκληρωμένος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να ενταχθεί σε ειδικό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Ο Δήμαρχος Θέρμης έπειτα από το ΟΚ που πήρε από τον κ. Λιβάνιο συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη για να τον ενημερώσει όπως είναι φυσικό για το τι μέλλει γενέσθαι. Προς έκπληξη όλων ο κ. Τζιτζικώστας ήταν κατηγορηματικά αρνητικός για χρηματοδότηση λέγοντας σύμφωνα με όσα μας έχουν μεταφερθεί ότι έχει χρήματα μόνο για νηπιαγωγεία………. παρόλο που η κ. Πατουλίδου ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης είχε υποσχεθεί μπροστά σε φορείς, γονείς και εκπαιδευτικούς σε συνάντηση έπειτα από κινητοποίηση στην Περιφέρεια στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας τα εξής: ΄΄ Φέρτε μου οικόπεδο και εμείς ως Περιφέρεια θα το στηρίξουμε, ο Περιφερειάρχης είναι δίπλα σας΄΄.

Πριν λίγες μέρες όταν ζητήθηκε από την κ. Πατουλίδου συνάντηση μαζί της για το εν λόγω θέμα μας είπε ότι τώρα δεν είναι Αντιπεριφερειάρχης αλλά υπόψηφια Ευρωβουλευτής……..

Τα συμπεράσματα δικά σας, με τα είπα ξείπα όμως ουδείς πρόκοψε .

Η κατάσταση ξαναγυρίζει και πάλι στο Υπουργείο Εσωτερικών χωρίς να υπάρχει ενημέρωση από κανέναν, τα παιδιά με αναπηρία και οι γονείς τους να είναι σε μια μόνιμη ανησυχία καθώς δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει το αύριο, χωρίς όμως να σταματάνε το δίκαιο των αγώνων τους .

Ως Ένωση Γονέων συνεχίζουμε να είμαστε ΔΙΠΛΑ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για να κάνουν τα όνειρά τους – την ανέγερση του νέου ειδικού σχολείου – πραγματικότητα».

Δείτε εδώ βίντεο που παρουσιάζει τον αγώνα των γονέων του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη για ένα ασφαλές και κατάλληλο σχολείο για τους μαθητές του:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οικολογία-Αλληλεγγύη: Να υποστηρίξει ο Δήμος Θεσσαλονίκης τις προσφυγές στο ΣτΕ για τον Flyover

Ένας άντρας, [μέρος V]. Της Kyra Grieco