Ένα ετερόκλητο πλήθος 1500 περίπου ατόμων συμμετείχε σήμερα το μεσημέρι στη συγκέντρωση “ενάντια στην κάρτα του πολίτη” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο πυρήνας ήταν κόσμος οργανωμένος μέσω της “βαθειάς εκκλησίας”, πλαισιωμένος από ακροδεξιές πολιτικές οργανώσεις.
Γιαγιάδες και παππούδες, παιδιά του κατηχητικού, ξυρισμένοι φουσκωτοί και αρκετοί περιέργοι περαστικοί, με ελληνικές σημαίες, πανό που καλούσαν σε εθνική αφύπνιση ενάντια στους κινδύνους της παγκοσμιοποιημένης κυριαρχίας και του σατανισμού, θρησκευτικά λάβαρα και εικόνες αγίων, αλλά και άλλες περίεργες σημαίες με χρωματιστούς σταυρούς, το συμβολικό νόημα των οποίων είναι κατανοητό μόνο στους μυημένους. Πολλοί από αυτούς φτάσανε με λεωφορεία από πολείς της Β. Ελλάδας, μέχρι τουλάχιστον και τη Λάρισα. Κομμάτια της συγκέντρωσης πορεύτηκαν σε κεντρικούς δρόμους, πρωτού καταλήξουν μετά τη 1 στο Αγ. Βενιζέλου, όπου στήθηκε η κεντρική εξέδρα για τις ομιλιές.
Οι διοργανωτές, έχοντας κάνει κινητοποίηση με όλα τα μέσα, προέβλεπαν τις προηγούμενες ημέρες ότι “θα βουλιάξει η Θεσσαλονίκη”. Την ευθύνη της διοργάνωσης αναλάμβαναν επίσημα η “Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλονίκης” και οι “Έλληνες Youtubers”. Η δεύτερη αποτελεί φυσικά μια άγνωστη ομάδα που συγκροτήθηκε γύρω από τη συγκεκριμένη καμπάνια, με προφανή στόχευση την αξιοποίηση του διαδικτύου. Ως εκπρόσωπός τους τις τελευταίες ημέρες εμφανιζόταν ο Αναστάσιος Θεοδωρίδης πρόεδρος του ορθοδόξου συλλόγου ” ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ” Θεσσαλονίκης. Την κινητοποίηση στήριζαν και γνωστές ακροδεξιές εφημερίδες, όπως ο Στόχος, αλλά και δεκάδες ιστοσελίδες του εθνικιστικού χώρου.
Το πλαίσιο της κινητοποίησης αφορούσε τη σχεδιαζόμενη “Κάρτα του Πολίτη”, η οποία θα αντικαταστήσει τις ηλεκτρονικές ταυτότητες. Σύμφωνα πάντα με τους διοργανωτές, η ταυτότητα αυτή θα χρησιμοποιείται σταδιακά για όλες τις συναλλαγές με το δημόσιο, τις τράπεζες, τις αγορές κοκ, με αποτέλεσμα το ολοκληρωτικό “ηλεκτρονικό φακέλωμα” των πολιτών, με σκοπό την υποταγή τους στην παγκοσμιοποιημένη κυριαρχία. Υποστηρίζουν ακόμα ότι η ηλεκτρονική κάρτα θα χρησιμοποιείται για υποτιθέμενα δημοψηφίσματα μέσω διαδικτύου, τα αποτελέσματα των οποίων θα μαγειρεύονται από κύκλους “στοών” και άλλων παγκόσμιων συνωμοσιών.
Ταυτόχρονα, πολλοί πιστεύουν ότι πίσω από τις νέες κάρτες κρύβεται το σχέδιο του Σατανά για παγκόσμια επίγεια κυριαρχία. Πάντως, τα άμεσα αιτήματα είναι μάλλον πιο …ρεφορμιστικά, καθώς ζητούν η παραλαβή των νέων ταυτοτήτων να είναι εθελοντική. Μοιράζουν μάλιστα δηλώσεις, όπου οι πολίτες καλούνται να υπογράψουν ότι αρνούνται να παραλάβουν τις νέες κάρτες.
Μετά την κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης θα ακολουθήσει η κεντρική της Αθήνας, την επόμενη Κυριακή 27 Μάρτη.