in

Ο Προβόπουλος έγινε κομματάρχης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Ο Προβόπουλος έγινε κομματάρχης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

“Σημαντικό πρόβλημα δημιουργείται από το πολιτικό κλίμα, το οποίο παρουσιάζει στοιχεία πόλωσης και αντιπαραθέσεων, σε μια περίοδο μάλιστα που απαιτείται το αντίθετο: η σύμπλευση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων σε μια εθνική πολιτική για την έξοδο από την κρίση και για την ανάπτυξη”. Τα όμορφα τούτα λόγια της αγάπης, της ομόνοιας και της καταλλαγής δεν τα είπε η Μητέρα Τερέζα, δεν τα είπε ο Μαχάτμα Γκάντι, δεν τα είπε ο Χριστούλης που γεννιέται την άλλη εβδομάδα. Τα είπε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ο κήρυκας του καλού, στην ενδιάμεση έκθεσή του για τη νομισματική πολιτική.

Άνθρωποι- άνθρωποι, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Να ενωθούν όλες οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ζητάει ο κ. Προβόπουλος. Όλοι μαζί, συμπούρμπουλοι, οι φτωχοί με τους πλούσιους, οι έντιμοι με τα λαμόγια, αυτοί που πεθαίνουν από τα μαγκάλια με εκείνους που τους αναγκάζουν να ανάβουν μαγκάλια, οι απολυμένοι με τα αφεντικά, οι δαρμένοι με τους ματατζήδες, οι αυτόχειρες με τους δημίους τους, οι αγωνιστές με τους ακροδεξιούς κι η παρθένα με τον σατανά.

Να ενωθούμε, κύριε Προβόπουλέ μας, να συγχωρέσουμε τους διώκτες μας, αλλά γιατί, για ποιον σκοπό; «Να ενωθούμε σε μια εθνική πολιτική, για την έξοδο από την κρίση». Ποια είναι η εθνική πολιτική; Αν είναι αυτή που περιγράφετε στην έκθεσή σας, λιτότητα, διάλυση των εργασιακών, απολύσεις, αν είναι το μνημόνιο, τότε να λείπει η ενότητα. Απαγορεύεται η ενότητα, η σύγκρουση είναι η λύση, η αμφισβήτηση, το αναποδογύρισμα της πολιτικής σας. Και στο φινάλε, εθνική πολιτική με μερκελιστές δεν μπορεί να υπάρξει.

«Είναι συνεπώς βάσιμο να δημιουργούνται ανησυχίες ότι το 2014, έτος εκλογικών αναμετρήσεων για το Ευρωκοινοβούλιο και την τοπική αυτοδιοίκηση, η πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να οξυνθεί περαιτέρω, η πόλωση να κορυφωθεί και ο συγκερασμός απόψεων, που είναι προϋπόθεση για μια εθνική πολιτική, να γίνει ακόμη δυσχερέστερος. Αν συμβεί αυτό, η αβεβαιότητα θα ενταθεί και θα αποδυναμωθούν τα στοιχεία που στηρίζουν σήμερα θετικές προβλέψεις για το 2014. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα έχει καθοριστική σημασία, στην παρούσα φάση», συνεχίζει ακάθεκτος ο Προβόπουλος.

Δεν μας φτάνανε, δηλαδή, τα άλλα μας βάσανα, θα .έχουμε και εκλογές το 2014. Οι εκλογές είναι πράγμα κακό εξ ορισμού, εξάπτουν τα πάθη, χωρίζουν τους ανθρώπους, υπονομεύουν την εθνική ενότητα. Το χειρότερο όμως είναι ότι στις εκλογές οι άνθρωποι ψηφίζουν κι όταν ψηφίζουν οι άνθρωποι, δεν ξέρεις ποτέ τι θα ψηφίσουν. Οι άνθρωποι. Γι’ αυτό ο Προβόπουλος σπεύδει να μας δώσει γραμμή, να μας πει ότι πρέπει να ψηφίσουμε αυτούς που θα επιβεβαιώσουν τις θετικές προβλέψεις του Διοικητή, να ψηφίσουμε την κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν. Μαζεύει ψήφους για την κυβέρνηση ο Προβόπουλος, γίνεται κομματάρχης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο Προβόπουλος.

Να μην τα γράφετε μόνο στις εκθέσεις, κ. Διοικητά. Να τα διαδώσετε αυτοπροσώπως από χωρίου εις χωρίον. Έτσι κάνουν οι καλοί κομματάρχες.

Αναδημοσίευση από την Αυγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οριζοντίως και καθέτως. Του Χριστόφορου Παπαδόπουλου

“Όχι στους πλειστηριασμούς”- Ανοιχτή συζήτηση στην Τούμπα