in ,

Ο δήμαρχος Σερρών ενώ ποιεί την νήσσαν για την πανδημία, υποδεικνύει ως ενόχους τους… πρόσφυγες στο Κλειδί

Ο δήμαρχος Σερρών ενώ ποιεί την νήσσαν για την πανδημία, υποδεικνύει ως ενόχους τους… πρόσφυγες στο Κλειδί

Ενώ ο Δήμαρχος Σερρών ποιεί την νήσσαν για την κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης, σπεύδει να υποδείξει ως ενόχους τους πρόσφυγες – μετανάστες που ζουν σε ένα κέντρο φυλακή στο «Κλειδί», από το οποίο βγαίνουν για να κάνουν το τεράστιο έγκλημα … κάποια απαραίτητα ψώνια από τις Σέρρες. Αυτό καταγγέλλει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους πρόσφυγες δηλώνοντας ότι «σήμερα στην πόλη μετριέται η ανθρωπιά με την απανθρωπιά – μετριέται η ειλικρίνεια με την υποκρισία…».

Ο δήμαρχος Σερρών σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικά κανάλια του Σερρών αγανακτισμένος απευθύνθηκε στην αστυνομία ζητώντας να ελεγχθούν οι 30 πρόσφυγες που έφτασαν με λεωφορείο από το Κλειδί για να καλύψουν ανάγκες, όπως κάποια ψώνια, δηλώνοντας ότι «έρχονται παρανόμως» ενώ έχουν στείλει το σχετικό SMS. Ο δήμαρχος αφού μίλησε και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με δηλώσεις ζητά ουσιαστικά να καταργηθεί το δικαίωμα των προσφύγων να βγαίνουν από τη δομή – φυλακή που ζουν για να καλύψουν κάποιες στοιχειώδεις ανάγκες τους.

«Πως είναι δυνατόν να επιβάλλονται πρόστιμα σε ανθρώπους που δεν είναι υπεύθυνοι ούτε για τα δρομολόγια ούτε για τις ώρες των δρομολογίων; Τι έγινε με τα περιβόητα και πανάκριβα κοντέινερ που ανατέθηκαν σε εταιρία με πλήρη αδιαφάνεια ώστε να στεγαστούν οι διαμένοντες στο Κλειδί; Διότι ως γνωστόν κανείς δεν μπορεί να παραμείνει στο σπίτι όταν δεν έχει σπίτι! Ή μήπως ο πρώτος τη τάξει πολίτης των Σερρών διαθέτει τέτοιες ικανότητες; Ποιες είναι οι συνθήκες υγιεινής των διαμενόντων στο Κλειδί; (test – υγειονομικοί έλεγχοι σύμφωνα με τον ΠΟΥ);» διερωτάται η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών δηλώνοντας ότι το “ΚΛΕΙΔΙ” «πρέπει να κλειδωθεί και το κλειδί να πεταχτεί στο ποτάμι για να μην ξανανοίξει ποτέ!»

«Οι άνθρωποι που μένουν σήμερα εκεί πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν άνθρωποι κι όχι σαν ζώα! Nα μεταφερθούν σε σπίτια και διαμερίσματα στα χωριά και στις πόλεις!» σημειώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους πρόσφυγες καταλήγοντας «ας επιλέξουμε την ανθρωπιά, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι και να μην κοκκινίζουμε από ντροπή…»

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Σερρών στους πρόσφυγες:

Σήμερα στην πόλη μετριέται η ανθρωπιά με την απανθρωπιά – μετριέται η ειλικρίνεια με την υποκρισία…

Ας επιλέξουμε την ανθρωπιά, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι και να μην κοκκινίζουμε από ντροπή…

Μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του covid-19 η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο προστασίας του πληθυσμού – όλου του πληθυσμού, ντόπιων και ξένων που διαμένουν στις δομές – εκτός από τα πρόστιμα και την αστυνομική καταστολή!

Στην πόλη μας ο κ. Δήμαρχος ευθυγραμμίστηκε εξαιρετικά με την κυβερνητική πολιτική! Την ενέκρινε και την επηύξανε μάλιστα, και ουδόλως ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση του νοσοκομείου της πόλης που βαριά νοσεί. Αδιαφόρησε στις εκκλήσεις των νοσοκομειακών γιατρών για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, αγνόησε τον νόμο για την λειτουργία των μεγάλων καφέ, των μεταμεσονυκτίων κλαμπ που διασκέδαζαν με εκείνους που μεταφέρονταν από όμορους νομούς και παραλλήλως διέσπειραν τον φονικό ιό…

Στέκεται παγερά αδιάφορος στον κόσμο που πεθαίνει μόνος κι αβοήθητος στο σπίτι του επειδή δεν έχει γιατρό, εκτός κι αν έχει να πληρώσει, και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την αγωνία ενός κόσμου που χάνει την δουλειά του κλείνει το μαγαζί του ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση του ψηφίζει στην βουλή τα πιο αντιλαϊκά νομοσχέδια!

Εποίησε και ποιεί την νήσσαν με επιτυχία ο κ. Δήμαρχος!

Και τώρα πανικόβλητος μπροστά στο θανατικό που ζώνει την πόλη, βγαίνει αγανακτισμένος στους τους τοπικούς διαύλους και ΜΜΕ υποδείχνοντας ως ένοχο τον πρόσφυγα-μετανάστη που έρχεται για να κάνει τα ψώνια του από το σουπερμάρκετ, να πληρώσει στην τηλεφωνική εταιρία και να περπατήσει στην Μεραρχίας! Χωρίς ντροπή και με άκρατη υποκρισία!

Ας κοιτάξει τον καθρέφτη του ο δήμαρχος – εκείνος θα του πει την αλήθεια!

Αγανακτισμένοι, λοιπόν, κι εμείς με την υποκρισία και ως μη έχοντες μνήμη χρυσόψαρου, ρωτάμε και περιμένουμε απάντηση από τον πρώτο τη τάξει πολίτη της πόλης:

  1. Πως είναι δυνατόν να επιβάλλονται πρόστιμα σε ανθρώπους που δεν είναι υπεύθυνοι ούτε για τα δρομολόγια ούτε για τις ώρες των δρομολογίων;

  2. Τι έγινε με τα περιβόητα και πανάκριβα κοντέινερ που ανατέθηκαν σε εταιρία με πλήρη αδιαφάνεια ώστε να στεγαστούν οι διαμένοντες στο Κλειδί; Διότι ως γνωστόν κανείς δεν μπορεί να παραμείνει στο σπίτι όταν δεν έχει σπίτι! Ή μήπως ο πρώτος τη τάξει πολίτης των Σερρών διαθέτει τέτοιες ικανότητες;

  3. Ποιες είναι οι συνθήκες υγιεινής των διαμενόντων στο Κλειδί; (test – υγειονομικοί έλεγχοι σύμφωνα με τον ΠΟΥ)

Το “ΚΛΕΙΔΙ” πρέπει να κλειδωθεί και το κλειδί να πεταχτεί στο ποτάμι για να μην ξανανοίξει ποτέ! Οι άνθρωποι που μένουν σήμερα εκεί πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν άνθρωποι κι όχι σαν ζώα! Nα μεταφερθούν σε σπίτια και διαμερίσματα στα χωριά και στις πόλεις!

Σήμερα στην πόλη μετριέται η ανθρωπιά με την απανθρωπιά – μετριέται η ειλικρίνεια με την υποκρισία…

Ας επιλέξουμε την ανθρωπιά, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι και να μην κοκκινίζουμε από ντροπή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Θράσος οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για το νοσοκομείο Δράμας, λένε οι γιατροί

Κι όμως αλλάζει: Απόσυρση του νομοσχεδίου που απαγόρευε τη φωτογράφιση αστυνομικών