in ,

Νέο περιστατικό επικίνδυνης συμπεριφοράς οδηγού του ΟΑΣΘ εναντίον επιβάτιδας

Εμπόδισε την επιβίβασή της με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της

Νέα καταγγελία για καταχρηστική και επικίνδυνη συμπεριφορά οδηγού του ΟΑΣΘ απέναντι σε επιβάτιδα έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο πολλών άλλων που έχουν γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν.

Όπως κατήγγειλε το μεσημέρι της Δευτέρας επιβάτιδα του ΟΑΣΘ στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την Ευγενία Χατζηγεωργίου, την Παρασκευή οδηγός του ΟΑΣΘ της απαγόρευσε την επιβίβαση γιατί είχε μαζί της πατίνι.

Σαν να μην έφτανε αυτό και στην προσπάθειά της να επιβιβαστεί ο οδηγός του λεωφορείου την εμπόδισε κλείνοντας τις πόρτες με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στο κεφάλι και στο χέρι.

Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης η Παυλίνα ανάφερε ότι το περιστατικό έγινε στη γραμμή 58 στην στάση «Αγ.Νικόλαος» Χαριλάου: «Είχα στα χέρια μου το σπαστό πατίνι, δεν έχει ύψος έτσι ώστε να εμποδίζει σε χώρο. Μετακινούμαι με αυτό τον τελευταίο μήνα. Δεν μου έχει τύχει αντίστοιχο περιστατικό. Ο οδηγός μου κούνησε το δάκτυλο πριν επιβιβαστώ, δίπλα μου ήταν και μια ηλικιωμένη κυρία με καροτσάκι. Μόλις ανέβηκε η κυρία ο οδηγός έκλεισε την πόρτα και μου ‘πιασε το χέρι. Αυτό έγινε την πρώτη φορά, γιατί, αφού φώναξα και πήγα να ανέβω, έκλεισε την πόρτα με αποτέλεσμα να μου κλείσει και το χέρι και το κεφάλι».

Στη συνέχεια ο οδηγός άνοιξε την μπροστινή πόρτα και φώναζε, επειδή η γυναίκα διαμαρτυρήθηκε, και της είπε ότι θα της κάνει μήνυση. Επίσης, αρνήθηκε ότι την τραυμάτισε και όταν ζήτησε τα στοιχεία του είπε ότι «θα τα πούμε στον τερματικό σταθμό».

«Σοκαρισμένη κράτησα την πινακίδα και την έδωσα στην αστυνομία γιατί τα γραφεία του ΟΑΣΘ ήταν κλειστά» τόνισε ακόμη διαμαρτυρομένη ότι δεν είχε τρόπο να γυρίσει στο σπίτι της. Από την αστυνομία της δόθηκε η συμβουλή να πάει στο νοσοκομείο από το οποίο πήρε γνωμάτευση για τον τραυματισμό της.

Την Δευτέρα ενημέρωσε τα γραφεία ΟΑΣΘ για να καταγγείλει το περιστατικό και της έγινε σύσταση ότι «απαγορεύεται να επιβιβάζεται με το πατίνι» ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποια επίσημη οδηγία αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ.

Σε κάθε περίπτωση δε δικαιολογείται μια τέτοια συμπεριφορά, η οποία δεν είναι δυστυχώς και η μοναδική. Η καταγγέλλουσα πρόκειται, όπως είπε, να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες εναντίον του οδηγού.

Να θυμίσουμε πως στις αρχές του Μαΐου είχαμε περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος ηλικιωμένου επιβάτη από οδηγό αστικού λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη που καταγράφηκε σε βίντεο και δημοσιεύτηκε από την ομάδα «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη» στο Facebook.

Ο οδηγός δεν δίστασε να σταματήσει το όχημα, να κατέβει από τη θέση του, να πάει στη μεσαία πόρτα και να επιτεθεί λεκτικά σε έναν άνδρα με μπαστούνι. Δεν έλειψαν οι απειλές εναντίον του ηλικιωμένου ενώ στο βίντεο φαίνεται κάποια στιγμή να τον σπρώχνει στο στήθος με αποτέλεσμα να χάνει προς στιγμήν την ισορροπία του.

Είναι αξιοσημείωτο πως τέτοιου τύπου καταγγελίες παρ`ότι γίνονται δημόσια δεν έχουν οδηγήσει σε κάποιου τύπου τιμωρία των καταγγελλόμενων εκ μέρους του Οργανισμού και το κυριότερο δεν έχουν οδηγήσει στην εξάλειψη του φαινομένου.

Ακούστε την καταγγελία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το Υπουργείο Παιδείας προαναγγέλλει σαρωτικές συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων

Νέες εργατικές συγκεντρώσεις ενόψει της απεργίας της Πέμπτης