Νεκρός βρέθηκε ακόμη ένας Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας

Νεκρός βρέθηκε ένας Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας μετά από έκρηξη μαγνητικής βόμβας που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στο αυτοκίνητό του. Πρόκειται για τον 32χρονο χημικό Mostafa Ahmadi Roshan, που ήταν καθηγητής, και διευθυντής της κυριότερης μονάδας εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν, Natanz. Ο θάνατος του έρχεται να προστεθεί σε μια άλλη δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα της χώρας πριν δύο χρόνια, πράγμα που οδήγησε την Τεχεράνη να κατηγορήσει το Ισραήλ και τις ΗΠΑ για σχεδιασμένη μυστική επιχείρηση που στόχο έχει να διακόψει το πυρηνικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη.  Αξιωματούχοι του Ιράν κατηγορούν συγκεκριμένα το Ισραήλ και ανακοίνωσαν πως πρόκειται για τον ίδιο τύπο βόμβας που χρησιμοποιήθηκε και σε άλλες δολοφονίες Ιρανών επιστημόνων στο παρελθόν. Στρατιωτικός αξιωματούχος από το Ισραήλ που είχε δηλώσει την Τρίτη ότι το Ιράν θα πρέπει να αναμένει μυστηριώδεις «ατυχίες» αρνήθηκε να σχολιάσει ενώ ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε οποιαδήποτε ρόλο των ΗΠΑ και καταδίκασε την επίθεση.

Ακόμη ενώ η εμπλοκή του Ισραήλ ή των Δυτικών φάνηκε εξαιρετικά πιθανή σε ανεξάρτητους αναλυτές, ο ρόλος των τοπικών ή άλλων περιφερειακών ομάδων συμφερόντων σε έναν πόλεμο σκιών δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί.
Το Ιράν έχει δημιουργήσει μια υπόγεια μονάδα εμπλουτισμού ουρανίου και πριν λίγο καιρό καταδίκασε σε θάνατο για κατασκοπεία έναν Αμερικανό. Η Ουάσιγκτον και η Ευρώπη εντείνουν τις προσπάθειες τους να παραλύσουν οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν ως απάντηση στην άρνηση του να σταματήσει το έργο το οποίο σύμφωνα με τους Δυτικούς έχει ως στόχο την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δυναστείες και ιδεολογίες, του Κλέαρχου Τσαουσίδη

Αποδοκιμασίες βουλευτών στο Παγκράτι