in ,

Νέα συγκέντρωση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Ανακοίνωση από τον ΣΦΕΑ αλλά και από την… ΕΟΝ που μας γυρνάει στο 1936

Συγκέντρωση έξω από κτίριο που στεγάζεται η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν μέλη σωματείων, ενώσεων γονέων & κηδεμόνων και φοιτητικών συλλόγων θέλοντας να καταγγείλουν την -χωρίς κανένα εμπόδιο- είσοδο δεκάδων ακροδεξιών στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης κάτι που όπως σημειώνουν έγινε με την ανοχή και σε ορισμένες περιπτώσεις τη στήριξη της διεύθυνσης του σχολείου, η οποία ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να κρατά την ίδια στάση.

Νωρίτερα οι υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις είχαν υπό ασφυκτικό κλοιό τους συγκεντρωμένους, όταν αυτοί προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σχολείο για να μοιράσουν κείμενα στήριξης των μαθητών και των μαθητριών που έχουν στοχοποιηθεί από τους φασίστες.

Ανακοίνωση και από τον ΣΦΕΑ 1967-1974: «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον»

Θέση για τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες στην Σταυρούπολης πήρε και ο Σύνδεσμος Φυλακισμένων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 αναφέροντας στην ανακοίνωσή του:

«Ένα χρόνο μετά τη δικαστική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, το φασιστικό τέρας χτύπησε και πάλι. Αυτή τη φορά ακροδεξιές ομάδες επιτέθηκαν με πέτρες και λοστούς σε μέλη μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων που διαμαρτύρονταν για την απρόκλητη επίθεση που είχαν υποστεί πριν από μερικές μέρες μαθητές και φοιτητές που μοίραζαν προκηρύξεις έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για την ιδεολογική ταυτότητα και πολιτική προέλευση των τραμπούκων: η ΣΑΡΙΣΑ, που στεγάζεται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, σε ανακοίνωσή της που μοιράστηκε στα σχολεία της περιοχής αναφέρει μεταξύ άλλων: «πετυχαίνεις Κνίτες και αναρχικούς και δεν αντέχεις την απλυσιά; Σιχάθηκες τον καθηγητή που στάζει χολή για έθνος και φυλή; Συγχαρητήρια! Είσαι και εσύ ‘μέλος εγκληματικής οργάνωσης’, σύμφωνα με την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ».
Ο ΣΦΕΑ 1967-1974 καταδικάζει τη φασιστική επίθεση εναντίον των συγκεντρωμένων και εκφράζει τη συμπαράστασή του στα θύματα της επίθεσης. Δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη του και τη συμπόρευσή του με το λαϊκό, αντιφασιστικό, δημοκρατικό κίνημα.

Καλούμε την κυβέρνηση, αντί για την αστυνόμευση των  πανεπιστημίων,  να φροντίσει για την προστασία των μαθητών από τις ακροδεξιές συμμορίες, που δρουν ανενόχλητες υπό τη σκέπη του ‘επιτελικού κράτους του νόμου και της τάξης’,  και να προβεί στην άμεση σύλληψη και παραπομπή των δραστών στη Δικαιοσύνη».

ΥΓ. Για να μην έχουμε αυταπάτες για το ποιοι υποκινούν την γέννηση νέων πυρήνων φασιστών στην πόλη παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΕΟΝ. Όχι της νεολαίας του δικτάτορα Μεταξά, αλλά μίας ακόμα ακροδεξιάς ομάδας που φρόντισε να κάνει ευθεία παραπομπή με την ονομασία της στους ιδεολογικούς της προγόνους…

«Η ανεξάρτητη Εθνική Νεολαία στην Σταυρούπολη δίνει ένα γερό μάθημα τιμής, αρετής και αξιοπρέπειας στους στρατευμένους οπαδούς του ερυθρού ολοκληρωτισμού, τα εθνομηδενιστικά τάγματα της Αριστεράς. Τα ταπείνωσε, τα ευτέλισε και απογύμνωσε τη δειλία και την ανανδρία τους, αμυνομένη υπέρ μιάς ακομμάτιστης Εθνικής Παιδείας στα σχολεία της Πατρίδος μας. Κόντρα σ’ όλα τα αργυρώνητα μέσα μαζικής προπαγάνδας και το κατεστημένο, οι νεαροί μαθητές με αγνό πατριωτικό φρόνημα γίνονται το φώς και η ελπίδα της Ελλάδος του μέλλοντος!

Η Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-ΕΟΝ τούς στηρίζει αμέριστα, ολόψυχα και σθεναρά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«Ούτε στη Σταυρούπολη, ούτε πουθενά»-Χιλιάδες αντιφασίστες-στριες στους δρόμους της Σταυρούπολης

Προβολή της ταινίας «Μια γυναίκα εξομολογείται» τη Δευτέρα 4/10 στο θερινό cine ΑΠΟΛΛΩΝ