Σύμφωνα με το Δελτίο Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από το βράδυ της Κυριακής 04-01-2015 με κύρια χαρακτηριστικά, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, βοριάδες 5-7 μποφόρ στα Πελάγη και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Tα φαινόμενα uα διατηρηθούν και τις επόμενες ήμερες όπως οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος θα είναι ολικός.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού χρησιμοποιούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου απαιτείται, μειώνεται η ταχύτητα των οχημάτων και διατηρείται αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Επίσης όσοι πρόκειται να μετακινηθούν θα πρέπει να ενημερώνονται διαρκώς για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.