Μεξικό: Αγνοείται η τύχη των δεκάδων μεταναστών

Μεξικανοί αξιωματούχοι απέρριψαν ως “αβάσιμες” πληροφορίες ότι έως και 100 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική απήχθησαν και κρατούνται ως όμηροι μετά από έφοδο σε τρένο στο νότιο τμήμα του Μεξικό.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ελ Σαλβαδόρ ανέφερε ότι περίπου 50 μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, κυρίως γυναίκες, απήχθησαν στην επίθεση – που φέρεται να έγινε την 16η Δεκεμβρίου – στην πολιτεία Οαχάκα. Ο διευθυντής μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, επικαλούμενος αυτόπτες, έκανε επίσης λόγο για μεγάλο αριθμό ομήρων. Αλλά οι πληροφορίες αυτές, όπως και σχετική ανακοίνωση μιας ακόμα οργάνωσης, είναι «αβάσιμες», ανέφερε το Μεξικάνικο υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοινωθέν του.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αυτές τις πληροφορίες», κατά το Μεξικάνικο ΥΠΕΞ, που επικαλέστηκε τοπικούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους καθώς και στελέχη των σιδηροδρόμων, «ούτε υπήρξαν σχετικές αναφορές στις μεξικάνικες αρχές από μετανάστες».

Οι πληροφορίες των οργανώσεων ανέφεραν ότι οι μετανάστες απήχθησαν από ομάδα τουλάχιστον 10 ενόπλων η οποία σταμάτησε φορτηγό τρένο στο οποίο επέβαιναν καθώς εισερχόταν στην Οαχάκα από την Τσιάπας. Ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών του Μεξικού πάντως υποστήριξε πως η μόνη στάση που έκανε το τρένο ήταν σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας όπου συνελήφθησαν 92 επίδοξοι μετανάστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Wikileaks, σχετικές εχθρότητες-εικονικοί αντάρτες

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός με 156 υπέρ