Μέτρα για περιορισμό μεταναστών προωθεί η Βρετανία

Τις προτάσεις του για τον περιορισμό των μεταναστών στη Βρετανία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Το «σχέδιο Κάμερον» προβλέπει περιορισμούς στην πρόσβαση μεταναστών από την Ευρώπη στο εθνικό σύστημα υγείας (NHS), αλλά και στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και στα επιδόματα ανεργίας.
 
«Υπάρχουν βαθιές ανησυχίες ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να έρθουν και να εκμεταλλευτούν την γενναιοδωρία μας χωρίς να συμβάλλουν κατάλληλα στη χώρα μας», δήλωσε ο Κάμερον σε ομιλία του στο Ιπσουιτς όπου παρουσίασε το σχέδιό του.
 
Σημειώνεται πως η Βρετανία έχει επανειλημμένα εκφράσει τις ανησυχίες της για ενδεχόμενο κύμα μεταναστών, κυρίως Βούλγαρων και Ρουμάνων, από το 2014, όταν και λήγουν οι περιορισμοί της ΕΕ  σε ό,τι αφορά την ελεύθερη μετακίνηση και εργασία σε όλες τις χώρες-μέλη.
 
Οι μετανάστες θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μόνο για έξι μήνες. Για μεγαλύτερο διάστημα, όπως είπε, θα πρέπει να αποδείξουν «πως ψάχνουν πραγματικά για εργασία», ενώ θα ελέγχεται και η ικανότητά τους να μιλούν Αγγλικά.
 
Οι μετανάστες θα αντιμετωπίζουν «αυστηρότερες χρεώσεις» από μέρους του NHS ή θα υποχρεώνονται να ασφαλίζονται σε ιδιωτικές εταιρίες. Παράλληλα, προωθείται η χρέωση των ξένων κυβερνήσεων για θεραπεία που λαμβάνουν οι υπήκοοι τους που ζουν στη Βρετανία και δεν έχουν δουλειά.
 
Παράλληλα οι νέοι μετανάστες θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον δύο χρόνια για να αποκτούν πρόσβαση σε επιχορηγούμενη από το κράτος στέγαση, τα πρόστιμα στους εργοδότες οι οποίοι απασχολούν παράνομα μετανάστες πρόκειται να διπλασιαστούν, ενώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι τα εκμισθώνουν σε μετανάστες χωρίς άδειες παραμονής θα αντιμετωπίζουν και αυτοί πρόστιμα.
 
Το μεταναστευτικό αποτελεί, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολεί την κοινή γνώμη στη Βρετανία. Όπως αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), που έχει στο επίκεντρο της ατζέντας του το μεταναστευτικό, σέρνει το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα καθώς φαίνεται να καταγράφει σημαντική δημοκοπική άνοδο
 
«Αν και πάντοτε πίστευα στα οφέλη της μετανάστευσης, επίσης πάντοτε πίστευα ότι η μετανάστευση πρέπει να ελέγχεται με σωστό τρόπο. Όπως υποστήριζα εδώ και καιρό, επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης αυτό απλά δεν συνέβαινε. Η μετανάστευση ήταν υπερβολικά υψηλή και εκτός ελέγχου» δήλωσε ο Κάμερον.
 
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο Νικ Κλεγκ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του ήσσονος κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού του Κάμερον, είπε ότι η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο να υποχρεώνει υπηκόους κρατών «υψηλού κινδύνου» να καταβάλλουν ένα ποσό ως εγγύηση ώστε να μην διαμένουν περισσότερο από όσο προβλέπει η άδεια εισόδου τους, το οποίο θα τους επιστρέφεται κατά την έξοδό τους από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: tvxs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσίπρας: Η ελληνική κυβέρνηση να παράσχει στήριξη ρευστότητας στην Κύπρο ύψους 2 δισ. ευρώ

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού