in ,

Μεθοδεύεται το οριστικό κλείσιμο του 1ου ΕΠΑΛ Πολίχνης εν μέσω καλοκαιριού

Καταγγελία από την Γ΄ και Ε’ ΕΛΜΕ

Την οριστική κατάργηση του 1ου ΕΠΑΛ Πολίχνης, του οποίου η λειτουργία έχει τεθεί σε αναστολή εδώ και δύο χρόνια, φαίνεται πως μεθοδεύει η ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Παιδείας, με την απόφαση της Διεύθυνσης να μεταφερθεί το αρχείο του 1ου ΕΠΑΛ Πολίχνης στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, μέσα στο καλοκαίρι και με τα σχολεία κλειστά.

Τον προβληματίσμο τους για την εξέλιξη αυτή εκφράζουν η Γ’ και η Ε’ ΕΛΜΕ με ανακοίνωσή τους διερωτώμενες «πώς επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περίοδος να μεθοδεύσει το κλείσιμο ενός σχολείο, ενώ γνωρίζει πως τα υπόλοιπα ΕΠΑΛ της περιοχής δεν μπορούν να δεχτούν άλλους μαθητές».

Για τους εκπαιδευτικούς η κίνηση αυτή αντί να λύσει ένα πρόβλημα ετών, το οξύνει παραπέρα, καθώς τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας, οι μαθητές που εγγράφονται στο ΕΠΑΛ Πολίχνης οδηγούνται στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, με αποτέλεσμα να γίνεται κλήρωση και δεκάδες μαθητές να διώχνονται από το σχολείο.

«Πού πηγαίνουν αυτά τα παιδιά; Αναγκάζονται να αλλάξουν ειδικότητα και πηγαίνουν σε σχολές ΟΑΕΔ ή σε μακρινά ΕΠΑΛ, επιβαρύνοντας με μεγαλύτερα έξοδα τις οικογένειές τους» τονίζουν οι ΕΛΜΕ επισημαίνοντας πως αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά «πως είναι “κενό γράμμα” οι εξαγγελίες των κυβερνήσεων για δήθεν “αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης”, όταν κλείνει ένα ΕΠΑΛ που εξυπηρετεί ολόκληρες συνοικίες της Θεσσαλονίκης και το αρχείο του μεταφέρεται σε ένα άλλο σχολείο, που δεν έχει αίθουσες να στεγάσει όλους τους μαθητές που ζητούν εγγραφή.

«Η διαχρονική αδιαφορία ΥΠΑΙΘ και τοπικής αυτοδιοίκησης για τη σχολική στέγη, έχει δημιουργήσει αίθουσες – “κλουβιά”, μεγάλα τμήματα, ελλείψεις σε εργαστήρια και άλλους αναγκαίους χώρους (βιβλιοθήκες, αίθουσες διδασκόντων κλπ), τάξεις σε υπόγεια. Αυτά τα προβλήματα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας προσπαθεί να καλύψει, καταργώντας οριστικά ένα σχολείο και επιβαρύνοντας ένα άλλο».

Να σημειωθεί πως το 1ο ΕΠΑΛ Πολίχνης ιδρύθηκε το 2000 και λειτουργούσε σε απογευματινή βάρδια συστεγαζόμενο με το 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης, λόγω έλλειψης σχολικής στέγης.

Παρά τις υποσχέσεις για τη μεταφορά του σε κτίριο πρωινής βάρδιας, ΥΠΑΙΘ, ΔΔΕ και δήμος, όχι μόνο δεν έλαβαν κανένα μέτρο σε αυτήν την κατεύθυνση, αλλά με την τακτική τους όλα αυτά τα χρόνια υπονόμευσαν τη βιωσιμότητα του σχολείου, δρομολογώντας ουσιαστικά το κλείσιμό του.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ, και με τη σημερινή της διαμαρτυρία στα γραφεία τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης καλεί την κυβέρνηση, το Δήμο Παύλου Μελά και τη ΔΔΕ Δευτεροβάθμιας Δυτ. Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν στην άρση της αναστολής του 1ου ΕΠΑΛ Πολίχνης, να μη κλείσει το σχολείο και να παρθούν όλα τα μέτρα λειτουργίας και στήριξης του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«Στην Box Delivery μοιράζουν απολύσεις!»-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων

Η κυβέρνηση καταργεί το 40ωρο και το πενθήμερο στον επισιτισμό